Over Kimsbloglife

bloggen 1 (4)_1444
 

Ontstaan

Kimsbloglife is geboren in november 2013. Het gebeurde in een redelijk impulsieve bui, en voor ik het wist stond mijn allereerste site online. Die heette toen wel nog www.kimsbloglife.wordpress.com en had een standaard WordPressthema als lay-out, maar het begin was er. Mijn allereerste artikel kwam pas in januari 2014 online, en wat vond ik dat spannend! Ik deed het al snel ontzettend graag, maar ik was zo onzeker en bang voor de reacties van mijn omgeving dat ik er niet echt mee doorzette. Af en toe postte ik eens een artikel, om dan weer enkele weken of maanden te twijfelen of ik er wel mee verder zou gaan. Tot het in augustus 2014 weer heel erg begon te kriebelen en ik besloot er gewoon volledig voor te gaan. Ik begon mijn blog bijna dagelijks te updaten en ondervond dat ik het zo graag deed dat ik er gewoon mee móést blijven doorgaan. Vanaf dan is alles redelijk snel gegaan. In september kocht ik mijn eigen domein en werd het www.kimsbloglife.be. Wat was ik fier! Een beetje later liet ik ook mijn lay-out wat professioneler maken door Anouk, waar ik ontzettend blij mee was (en nog steeds ben). Mijn blog zag er eindelijk professioneel uit en ik kreeg steeds meer zin om te bloggen! Stilaan begon ik steeds meer te leren over bloggen en begon mijn blog te groeien. Ondertussen zou ik gewoon niet meer zonder kunnen! Het is de leukste hobby die ik ooit gehad heb. Ik vind het zo ontzettend gaaf dat ik een plekje heb waar ik kan delen waar ik zin in heb!

Missie

In het begin wist ik nog niet zo goed welke kant ik uit wilde met mijn blog. Ik begon er redelijk impulsief aan en zou wel zien waar ik uitkwam. Ik begon te schrijven over wat ik leuk vond, van fashion en DIY’s tot interieur en food. En dat doe ik nog steeds. Maar stilaan vond ik het ook steeds leuker om persoonlijke artikelen en artikelen rond psychologie te schrijven. Het is míjn blog dus ik schrijf over wat ík leuk vind en wat míj bezighoudt. Ik vind het vooral heel erg fijn vind om herkenbaarheid te creëren met mijn blog; zowel voor mijn lezers – via mijn persoonlijke artikelen – als voor mezelf – dankzij de lieve reacties van mijn lezers waarin ze me laten weten dat ze zich in mijn verhaal herkennen. En zo ontstond mijn missie: herkenbaarheid creëren en taboes doorbreken!

Visie

Ik vind het jammer dat er zoveel taboes zijn in onze maatschappij. En het enige dat we daaraan kunnen doen is ze doorbreken door erover te praten of te schrijven. Mensen zijn vaak verlegen of beschaamd om over bepaalde onderwerpen te praten of om hun onzekerheden over iets te uiten omdat ze bang zijn voor de reacties van anderen (ik zeker ook hoor!), en daar wil ik graag iets aan veranderen. Ik wil dat er op mijn blog over onderwerpen kan geschreven en gediscussieerd worden waarover anders vaak gezwegen wordt. En verder wil ik ook gewoon mijn dagdagelijkse onzekerheden en twijfels met jullie delen, in de hoop dat jullie jezelf er misschien in herkennen en jezelf minder alleen voelen. En ook andersom: ik hoop dat jullie een reactie achterlaten als jullie je erin herkennen, zodat ook ik me begrepen voel. Zo schreef ik bijvoorbeeld al over mijn kleine kantjes, mijn onzekerheden over het bloggen, mijn shopverslaving en over mijn onzekerheden over het delen van mijn blog met mijn omgeving.

Verder geef ik ook soms tips over bepaalde dingen, bijvoorbeeld over hoe je geprinte broeken kan combineren, hoe je je eigen social media icons kan maken of hoe je een gelaatsmasker en lipscrub zelf kan maken. Ik ben in geen van deze dingen een expert, dus het is zeker niet mijn bedoeling om het beter te weten. Ik wil jullie gewoon meegeven hoe ik bepaalde dingen doe, zodat jullie er misschien ook wat aan hebben. Bovendien hoop ik ook van jullie tips terug te krijgen, zodat we elkaar kunnen inspireren en van elkaar kunnen leren.

Zoals jullie waarschijnlijk dus wel al tussen de lijntjes konden lezen, is een goede band met mijn lezers ontzettend belangrijk! Twijfel dus zeker niet als je een reactie achter wil laten!

Strategie

Mijn strategie: doorzetten en steeds bijleren! Ik vind het belangrijk om veel zelf te ontdekken en voortdurend bij te leren en mezelf te verbeteren op allerlei vlakken. Vooral aan mijn fotografie-skills wil ik echt nog hard werken, en het zou ook fijn zijn als ik wat meer van coderen af zou kennen zodat ik zelf ook wat meer aan mijn layout kon veranderen. Ik doe m’n best en probeer veel zelf op te zoeken en te prutsen, met vallen en opstaan, maar als ik dan iets zelf gekund heb ben ik extra fier! Het is niet eenvoudig om een blog te beginnen en te laten groeien, maar het is wel ontzettend fijn als je jezelf steeds meer ziet groeien.

liefs Kim 3

Wil je graag op de hoogte blijven van mijn nieuwste artikels en filmpjes? Volg me dan op Bloglovin’!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

3 reacties op “Over Kimsbloglife

 1. Hey Kim! Ik vind jou blog echt superleuk om te lezen! Graag zou ik ook een blog beginnen maar ik weet dus totaal niet hoe te beginnen.. Ik zou graag meteen willen beginnen met een eigen domeinnaam zodat ik er zeker van ben dat ik deze later niet moet veranderen. Maar waar koop je het best een domeinnaam? En zijn er nog andere kosten verbonden aan het opstarten van een eigen blog?

  1. Hoi Brenda!

   Wat een leuk compliment en een eer dat je mij om tips vraagt Een domeinnaam kan je ofwel bij WordPress(.org) zelf kopen, ofwel bij een hostingbedrijf. Ik zit nu bijvoorbeeld bij https://www.mijnhostingpartner.nl/. Het kost zo’n €12 per jaar, dus dat valt goed mee. Nadien kan je er altijd nog een hostingpakket bij kopen, zodat je meer functies in WordPress krijgt door middel van plugins. Het is dus niet omdat je een domeinnaam hebt dat je ook meer functies hebt. Als je meteen met plugins en dergelijke aan de slag wil, moet je meteen een hostingpakket kopen. Die kost is afhankelijk van je hostingpartner en de grootte van het hostingpakket. Ik heb het totaalpakket, wat normaal gezien ruim voldoende is, en daarvoor betaal je bijna €30 per jaar inclusief BTW. Hopelijk heb je er wat aan, als je nog vragen hebt mag je me altijd mailen of hieronder nog een reactie achterlaten.

   Groetjes,

   Kim
   Lees het vorige artikel van Kim: Taboes doorbreken: Marieke vindt geen job en botst regelmatig op vooroordelen rond werkloosheidMy Profile