Mijn nieuwe, favoriete BB cream van Vichy!

Beauty, Reviews

Vichy Normaderm review

Een heel aantal weken geleden kreeg ik enkele producten van Vichy opgestuurd om te reviewen. Ik mocht twee producten uit de Normaderm-lijn testen, die speciaal ontwikkeld zijn voor een onzuivere huid Рwaar ik op dat moment toch wel last van had -, en kreeg er ook nog een handcr̬me bij. Ik nam uitgebreid de tijd om de producten goed uit te testen, en vandaag geef ik jullie er een korte review over. Ik kan jullie alvast verklappen dat ik mijn nieuwe, favoriete BB cream gevonden heb ̩n dat mijn onzuiverheden zo goed als verdwenen zijn!


Vichy normaderm BB clear

Ik zal meteen beginnen met mijn favoriet: de Normaderm BB Clear crème. Het is de eerste behandelende BB crème voor volwassen vrouwen met een onzuivere of vette huid, die op zoek zijn naar een getint verzorgingsproduct met actieve werking. Perfect voor mij dus! Ik had de laatste maanden weer redelijk hard last van puistjes, wat ik echt vervelend vond. Ik wilde ze dan bedekken met een foundation of BB cream, maar was bang dat dat de onzuiverheden nog zou verergeren en dat leek ook vaak het geval te zijn. Ik was dus heel erg benieuwd naar deze BB Clear crème, en ik moet zeggen dat ik er heel enthousiast over ben! Ik heb hem ondertussen zo’n anderhalve maand getest en heb bijna geen last meer van puistjes en onzuiverheden. Dat kan natuurlijk ook toevallig zijn, maar ik ben alleszins blij!

Vichy normaderm BB clear gezicht

Verder ben ik ook gewoon heel tevreden over de dekking en kleur van de crème. Hij dekt best goed in één laagje, maar het is een BB cream en geen foundation, dus hij ligt niet te dik en opvallend op de huid. De crème voelt wel ietwat vettig aan, maar daardoor smeert hij dan weer heel goed open. Eens je hem op je gezicht hebt voel je eigenlijk niet meer dat je iets op hebt. Op de foto draag ik links niets op mijn gezicht en rechts alleen een laagje BB Clear. Ik moet zeggen dat het niet zo heel goed zichtbaar is op de foto, maar als je goed kijkt zie je toch dat de roodhuiden op mijn wangen en neus minder opvallen en dat mijn huid wat egaler lijkt. Ik gebruik hem nu dagelijks als getinte dagcrème en denk dat ik hem zeker opnieuw ga kopen als hij leeg is! Je kan hem onder andere verkrijgen bij de apotheker voor de prijs van ongeveer €17. Hij is verkrijgbaar in twee tinten: licht en medium.

vichy normmaderm reinigingsgel

Verder mocht ik ook nog de Normaderm reinigingsgel uittesten. Ik moet eerlijk toegeven dat ik deze nog niet zo heel vaak gebruikt heb, omdat ik hem op de ene of andere manier toch niet zo fijn vind. Op zich is het volgens mij een prima reinigingsgel, maar ik ben niet zo’n fan van de textuur. Het is een redelijk dunne reinigingsgel die redelijk hard schuimt, waardoor er vaak schuimbellen in mijn ogen komen. Verder hou ik persoonlijk gewoon meer van een dikkere reinigingsgel die je echt goed op je gezicht voelt liggen. Ik heb er bijvoorbeeld een van de ‘Let’s attack those spots’-lijn van Hema en vind deze fijner om te gebruiken, maar dat is puur persoonlijk denk ik. De richtprijs voor deze reinigingsgel is ongeveer €10.

vichy handcreme

Ook kreeg ik er nog een handcrème bij, namelijk de Ideal Body hand- en nagelcrème. Fijn, want in de winter heb ik toch wel vaak last van droge handen. De verpakking is een handig formaat, dus ik neem de handcrème altijd mee in mijn tas en heb hem al vaak gebruikt. Hij is redelijk dun en smeert goed open, en hij ruikt heel erg lekker. De geur is niet straf, maar net heel erg natuurlijk. Hij doet me op de ene of andere manier aan babyproducten denken of zo. Ook is de handcrème helemaal niet vettig. Hij hydrateert je handen goed, zonder dat ze plakkerig aanvoelen nadien. Ook krijg ik van de meeste handcrèmes heel erg last van zweterige handen, en dat heb ik bij deze praktisch niet. Dat vind ik heel erg fijn, want zweethanden zijn heel vervelend haha! Ik ben dus zeker fan van deze handcrème! Verder zou hij ook goed zijn om de handen jonger te laten ogen en pigmentvlekken te voorkomen én te corrigeren, maar daar kan ik niet over meespreken. De richtprijs is €6.

Al bij al ben ik dus best wel fan van de producten van Vichy. Ze zijn iets duurder dan de meeste producten die ik normaal gezien gebruik, maar misschien zijn ze het ook wel waard. De BB cream vind ik eerlijk gezegd redelijk duur, maar ik als hij leeg is ga ik hem misschien toch opnieuw kopen!

Heb jij al eens producten van Vichy gebruikt? Hoe was jouw ervaring ermee?

Dit vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

7 reacties op “Mijn nieuwe, favoriete BB cream van Vichy!

  1. Fijn! Ik gebruik voor mijn onzuivere huid altijd een fond de teint van Vichy, ben ik heel tevreden over. Met mijn huid durf ik toch niet zomaar eender wat gebruiken.
    Mijn reinigingsgel is dan weer wel van een ander merk.
    Fijn dat ze ook zo’n BB crème hebben.
    Lees het vorige artikel van Ilse: Een echt juweelMy Profile