Nagellak review: Essence, Rimmel & MUA

Beauty, Reviews

Image00010

Onlangs kocht ik bij Kruidvat drie nieuwe nagellakjes. Benieuwd wat ik er van vind? Lees hieronder mijn reviews!

♥ Essence colour & go, the satin: 188, dare to kiss

Image00032

De kleur van deze nagellak doet me denken aan de pearl & shine Labello! Hij heeft een breed borsteltje en is dus snel en makkelijk aan te brengen. Hij dekt goed (één laag is eigenlijk genoeg, maar ik ga er meteen twee keer over voor de zekerheid), maar brengt wel een beetje streperig aan. Bij mij blijf je ook wat lijnen zien als hij droog is. We droogt de nagellak heel snel, wat ik echt een pluspunt vind. Als de nagellak opgedroogd is die je wel dat hij heel mat wordt. Hij heeft een soort van metallic look. Dat heeft wel iets vind ik, maar je kan er natuurlijk ook eens over gaan met een topcoat.

DSC_0448

Met dit borsteltje kan je je nagels praktisch in één beweging volledig lakken.

Image00012

Zonder topcoat. Dit oogt een beetje stoerder, maar het heeft wel iets vind ik.

Image00013

Met Hema Longwear Topcoat. Toen deze opgedroogd was, was het shiny effect jammer genoeg weer verdwenen.

Image00002

Met Only You topcoat. Deze topcoat heeft een paarse schijn en heeft de kleur ook wel rozer gemaakt (niet goed zichtbaar op de foto), maar de shiny look blijft wel.

♥ Rimmel 60 seconds: 713, little bo peep

Image00026

Tot nu toe was ik grote fan van de Rimmel 60 seconds collectie. Deze nagellakjes hebben een breed bortseltje waarmee je praktisch in één veeg je volledige nagel kan bedekken. Ook droogt de nagellak heel snel. Andere nagellakken van Rimmel vond ik altijd redelijk goed dekken, maar deze dekt echt enorm slecht. Daarom moet je ofwel heel veel verschillende lagen aanbrengen (maar ik heb niet zoveel geduld), ofwel een hele dikke laag leggen… Maar dan duurt het weer heel lang voor het droog is. Deze nagellak zou ik dus zeker niet aanraden. Uiteindelijk vind ik de kleur ook niet zo mooi nu ik het zo op mijn nagels zie, maar dat is een kwestie van smaak natuurlijk.

DSC_0447[1]

Handig, zo’n dik borsteltje!

Image00017

Na 1 à 2 laagjes ziet de nagellak er zo uit. Hij dekt dus echt heel slecht!

Image00020

Na een stuk of vijf lagen… De nagellak zit overal en ik heb al vlekken en gaten in mijn nagellak… Ik ben geen kei in het aanbrengen van nagellak, zeker niet op mijn rechterhand, maar het ligt voor een deel toch ook aan de nagellak hoor!

♥ MUA: Natural Days

Image00027

Over deze nagellak kan ik eigenlijk weinig goeds zeggen… Het borsteltje is heel dun waardoor het aanbrengen heel traag gaat, je moet zeker 4-5 keer een lijntje trekken. Ook droogt de nagellak heel traag. Bovendien dekt hij ook echt heel slecht en brengt hij heel streperig aan. Je moet echt een vijftal lagen aanbrengen en dan nog dekt hij op bepaalde plaatsen niet voldoende en hij blijft wat streperig. Heel jammer, want de kleur vind ik echt heel mooi! Deze MUA-collectie lijkt heel erg op de duurdere Essie-collectie, dus misschien is het toch slimmer om meteen een wat duurdere nagellak te kopen die dan beter werkt.

DSC_0452[1]

Heel smal borsteltje waarmee je meerdere strepen nagellak naast elkaar moet aanbrengen.

Image00021

Na één laag dekt de nagellak totaal nog niet goed en je ziet meteen ook de strepen waarin je het aangebracht hebt.

Image00033

Dit is het resultaat na opnieuw een vijftal lagen. Opnieuw heel klungelig aangebracht, maar ook weer een heel lastige nagellak om aan te brengen. De kleur is in het wel veel rozer, mooier dan op de foto vind ik. Het is echt flashy babyroze!

Welke van dit rijtje is jullie favoriete kleur? Kennen jullie soms nog nagellak die hier erg op lijkt qua kleur maar beter aanbrengt?

Dit vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge