Christmas Nails

Beauty, Nails, Reviews

DSC_0851

Vorige week kocht ik bij Kruidvat twee glitternagellakjes voor de feestdagen. Natuurlijk testte ik deze uitgebreid uit voor jullie. Ik heb verschillende dingetjes geprobeerd en laat deze hieronder aan jullie zien. Zo kunnen jullie zelf beslissen wat jullie het mooiste vinden.

Ik zal beginnen met de rode nagellak. Dat is de 012 Ruby Queen van de Crystal Couture collectie van NYC. Bij Kruidvat kost deze normaal €2,49, maar ik kocht deze tijdens een actie waarbij je 2 producten van NYC voor €5 kreeg, dus ik had nog wat korting. Ik weet niet of de actie nu nog loopt, maar goed, duur is hij sowieso niet. Toch ben ik best tevreden over deze nagellak. Hij dekt goed na twee laagjes en ik vind het een hele mooie kleur. Wel heb ik er al twee nadelen van ondervonden: hij bladdert redelijk snel af én hij is er heel erg moeilijk af te krijgen. De rode kleur gaat er wel makkelijk af met dissolvant, maar de glitters blijven zitten en zijn er enorm moeilijk af te krijgen. Als je de nagellak er met een watje wil afhalen, blijft het wat in de glitters hangen en heb je overal ‘pluchen’ aan je nagels hangen. Dat vind ik echt heel vervelend. Ik probeerde ook al met een sponge remover van essence, maar daarmee kan je dan weer niet hard genoeg wrijven waardoor de glitters er ook niet goed af gaan. Mijn tip om de nagellak zo goed mogelijk te verwijderen: breng een laagje doorschijnende nagellak aan voordat je de glitternagellak opdoet en wrijf dan heel hard met veel dissolvant om de glitters er af te krijgen. De pluchen op je nagels krijg je er wel weer af als de glitters weg zijn. Maar goed, ondanks dit ongemakje ben ik wel tevreden over de nagellak. Hieronder laat ik jullie enkele foto’s zien.

Image00002

Op mijn wijsvinger heb ik slechts één laagje aangebracht. Zo heeft de nagellak een roze, framboos-achtige kleur. Dit vind ik persoonlijk niet zo heel mooi. Op mijn middenvinger heb ik twee laagjes aangebracht. Zo dekt hij heel mooi en is mijn nagel mooi rood. De glitters zijn eerder rozig, maar dat zie je op de foto niet zo goed. Op mijn ringvinger heb ik eerst een rode basis van O.P.I. (vodka & caviar) aangebracht en daarover heb ik één laagje van de glitternagellak gedaan. Dit geeft ongeveer hetzelfde resultaat als twee laagjes van de glitternagellak, alleen is het ietsje minder ‘glitterig’.

Ook kocht ik een gouden glitternagellak van de electric feathers collectie van essence (19 gold fingers). Deze kostte slechts €1,99. Ook hierover ben ik heel tevreden, zeker voor die prijs. Er zitten vooral veel ‘stipjesglitters’ in, maar er zitten ook een beetje ‘streepjesglitters’ in. Dit geeft een iets specialer effect zonder dat het te veel opvalt, dat vind ik wel leuk. Bovendien kan je met dit lakje heel veel kanten uit! Je kan het gebruiken over een andere kleur nagellak omdat die niet volledig dekt, maar als je voldoende laagjes gebruikt kan je hem ook als volledig gouden glitternagellak gebruiken. Zo kan je eens afwisselen, wat ik heel fijn vind.

Image00004

Op mijn duim en pink gebruikte ik de gouden glitternagellak bovenop een rode O.P.I. nagellak (vodka & caviar, NL R55). Op mijn duim deed ik twee glitterlaagjes over de hele nagel, wat ik een heel mooi, feestelijk en opvallend effect geeft. Dit is zeker één van mijn favorieten! Op mijn pink deed ik slechts één laagje en deed ik ook enkel de onderste helft van mijn nagel. Dit vind ik ook heel erg mooi en is net iets subtieler. Dat maakt het ook meer draagbaar op gewone dagen. Op de middenste drie vingers heb ik gewoon de rode glitternagellak gebruikt, zo kunnen jullie ook eens vergelijken en zien wat jullie het mooist vinden. Wat ik ook mooi vind is alle nagels gewoon rood lakken en aan elk hand één nagel overlakken met de gouden/rode glitters.

Image00003

Ook probeerde ik nog wat andere dingetjes uit, maar die vind ik persoonlijk iets minder mooi. Links heb ik gewoon een zwarte basis gebruikt met daarover het gouden lakje. In het midden bracht ik een paars-bordeau basislakje aan en daarover de glitters. Rechts deed ik gewoon drie lagen van de gouden glitternagellak. Deze dekt na drie lagen helaas nog niet helemaal, maar na een vijftal laagjes dekt hij wel bijna volledig. Dat vind ik ook wel heel erg mooi. Helaas gaan deze glitters er ook erg moeilijk af, maar ik vrees dat dat altijd zo zal zijn met glitternagellak. Of kennen jullie er één die er wel makkelijk af gaat? Laat het me dan zeker weten!

Image00005

En tadaaaaa! Uiteindelijk heb ik deze uitgekozen als Christmas Nails voor dit jaar! Hopelijk blijven ze enkele dagen mooi!

Welke vind jij de mooiste?

Dit vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

5 reacties op “Christmas Nails

  1. Supermooie combinaties, de laatste is heel leuk!
    Een tip om de glitternagellak er goed af te krijgen is een product (ook van nyc) kopen dat als basecoat werkt voor glitternagellak. Zo kan je de nagellak er gewoon aftrekken zonder te moeten wrijven als een gek! Binnenkort review ik dit product ;).