Veet Spawax: thuis epileren zoals in de spa (review + winactie!)

Beauty, Reviews

veet spawax review

Als er iets is waar ik vaak tegenop zie, dan is het wel ontharen. Zelf deed ik het meestal gewoon met een scheermesje omdat dat het snelste gaat, maar helaas komen de haartjes dan ook al snel terug en moet je dus snel weer opnieuw beginnen. Epileren met wax leek me altijd wel een goed alternatief, alleen vond ik het altijd te duur om dit te laten doen bij een schoonheidssalon. Bovendien leek het me ook wel een beetje pijnlijk. En zo bleef het dus bij scheren. Maar nu mocht ik voor mijn blog de Veet Spawax uittesten, dus daar zei ik zeker geen nee tegen! Ik was heel erg benieuwd naar wat het zou opleveren en of ik van scheren zou overgaan naar waxen na het uittesten van dit product. Ben jij ook zo benieuwd hoe het me bevallen is? Lees dan snel even verder! Ik heb trouwens nog heel goed nieuws, want ik mag er ook eentje aan één van jullie weggeven

Hoe werkt het?

De Veet Spawax is redelijk eenvoudig in gebruik. Om te beginnen moet je een aantal (afhankelijk van de oppervlakte die je wil ontharen) waxschijven in de waxverwarmer leggen en de waxverwarmer in het stopcontact steken. Dan moet je een half uurtje geduld hebben tot de wax gesmolten is. Eenmaal de wax vloeibaar is, kan je hem met de spatel op de te ontharen zone aanbrengen, in de richting van de haargroei (op je benen is dat bijvoorbeeld van boven naar beneden). Je brengt best telkens kleine strookjes wax naast aan. De wax moet dan ongeveer een half minuutje drogen, en eens hij goed hard aanvoelt kan je het strookje er weer af trekken, deze keer tegen de richting van de haargroei in. Dit herhaal je dus telkens tot al het ongewenste haar weg is Voor meer info kan je terecht op Veet.nl.

veet spawax winactie

Wat vind ik ervan?

Ik moet eerlijk toegeven dat de Veet Spawax me bij het eerste gebruik niet heel goed bevallen is, maar dat kan natuurlijk heel persoonlijk zijn. Ik zal hieronder even de belangrijkste puntjes die ik ondervonden heb opsommen, zodat je zelf kan uitmaken of jij zo’n Spawax de moeite waard vind.

♣ Wat me het meest gestoord heeft is dat het ontharen heel erg lang duurt doordat je slechts kleine oppervlaktes in één keer ontharen. Ik probeerde het uit op mijn benen, dus daar was ik echt meer dan een uur mee bezig… Dat kan ook wel een beetje aan mij liggen, misschien ben ik er niet heel handig mee… En hoe vaker je het doet, hoe sneller het waarschijnlijk wel zal gaan. Bovendien zal het voor kleinere zones zoals je oksels of bikinilijn ook wel veel beter meevallen. Toch denk ik dat ik er zelf het geduld niet vaak voor zal hebben.

veet spawax gebruiken

♣ Ook haalde de Veet Spawax bij mij helemaal niet alle haartjes weg. Ik kon op het stukje wax dat ik van mijn been trok telkens zien hoeveel haartjes er waren meegekomen en soms hing er bijna geen enkel haartje op, soms waren het er meer. Dat is natuurlijk super jammer, want daarvoor dient de wax uiteindelijk wel. Misschien ligt het aan het feit dat mijn haartjes nog niet lang genoeg waren of aan mijn techniek? Ik wil het zeker nog een kans geven als mijn haartjes wat langer zijn!

♣ Een nadeel vind ik dat je veel waxschijven nodig hebt om je benen te ontharen, en zo wordt het natuurlijk al snel duur. Maar ik probeerde de gebruikte wax opnieuw te gebruiken door hem gewoon weer in de pot te gooien en te laten smelten. Dat werkte prima! Het is natuurlijk niet de bedoeling tien beurten lang dezelfde wax te gebruiken, maar volgens mij kan het helemaal geen kwaad als je dezelfde wax zo’n twee of drie keer achter elkaar gebruikt. Zo bespaar je toch wel wat! (Een doosje van 6 waxschijven kost €8,50 bij Kruidvat.)

♣ Verder vind ik dat het al snel een hele boel wordt. De wax plakt heel erg en is erg lopend, dus je moet opletten dat je niet morst. Bovendien blijft de wax ook al snel aan de zijkant van de pot plakken waardoor hij nadien moeilijker te sluiten is.

veet spawax winactie

♣ Ik probeerde de Spawax later ook nog even uit om mijn bikinilijn te ontharen. Daar had ik de haartjes wat langer laten groeien en ik merkte ook dat ze dus ook beter uitgetrokken werden. Wel merkte ik dat het moeilijker was op de waxstrip eraf te trekken omdat de huid daar minder strak is dan op de benen. Ik las pas nadien dat je best het uiteinde van de aangebrachte wax wat dikker maakt, zodat je hem makkelijker kan verwijderen. Daar heb ik eerlijk gezegd niet op gelet en ik merkte ook dat het daardoor moeilijker was op de wax er af te trekken.

♣ Ik vond het ontharen van mijn benen niet echt pijnlijk. Dat kan ook wel komen omdat daar meestal niet zoveel haartjes tegelijk af kwamen. Aan mijn bikinilijn vond ik het wel pijnlijker, waarschijnlijk omdat de huid daar gevoeliger is maar ook omdat ik het er moeilijker af kon trekken omdat ik het niet dik genoeg had aangebracht aan het uiteinde. Achteraf had ik wel een beetje jeuk aan mijn benen, maar verder geen last van irritatie of roodheid.

♣ Na het ontharen blijven er altijd wel wat waxresten over op de huid en die zijn heel moeilijk te verwijderen. Dat zou goed moeten lukken met baby-olie, maar dat had ik helaas niet in huis.

♣ Conclusie: mijn eerste indruk is niet zo fantastisch, maar ik wil deze waxverwarmer zeker nog een tweede kans geven! Ik ga nu dus mijn haartjes eens wat langer laten groeien (kan prima nu dat het toch herfst is ) en het dan nog eens uittesten. Ook ga ik er vanaf nu goed op letten dat ik het uiteinde dik genoeg aanbreng en ga ik misschien wat baby-olie aanschaffen om de resten te verwijderen en de pot wat schoon te maken. Ik hoop dat het de tweede keer (met wat betere voorbereiding en meer ervaring) beter lukt en dat ik toch nog enthousiast word! Ik ben dus zeker van plan nog een tweede artikel te schrijven met mijn volgende ervaringen en dan kan ik jullie ook meteen laten weten hoe lang de haartjes wegblijven, of ze nadien minder terugkomen, enzovoort.

Hoe kan je meedoen aan de winactie?

Ben je ondanks dat ik op het eerste zicht niet zo heel enthousiast ben toch ook benieuwd geworden naar de Veet Spawax? Dan kan je er hier eentje winnen (t.w.v. €40)! Het enige wat je moet doen is mijn blog volgen via Bloglovin’, mijn Facebookpagina liken (dit kan allebei heel makkelijk linksboven in mijn sidebar) en hieronder een reactie achterlaten dat je meedoet Veel succes!

Dit vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

9 reacties op “Veet Spawax: thuis epileren zoals in de spa (review + winactie!)

  1. Ik ben aan het overwegen om er zo eentje te kopen, elke maand naar de schoonheidsspecialist kost 40 euro wat wel oploopt… dus ben heeeeeel benieuwd naar jou 2de poging
    En eentje winnen zou leuk zijn, dan kan ik het zelf uitproberen…

  2. Ik vind het fijn dat je hier zo eerlijk en realistisch over schrijft, Kim! Hopelijk gaat het de volgende keer al een stuk beter, ik ben benieuwd naar je volgende ervaringen!

  3. Ondanks het feit dat jouw eerste indruk niet te best is, wil ik het wel graag proberen. Maar zoals je aangaf is het wellicht niet ideaal voor grote oppervlakken, ik zou het dus voornamelijk voor oksels en bovenlip gebruiken denk ik. Ben benieuwd hoor! Groetjes

  4. Oh ik wil het toch wel eens proberen! Ik haaaat scheren. En bij waxen zou je toch na x aantal tijd dunnere/mindere haartjes moeten hebben. Dus ik doe mee aan de winactie! Xo

  5. Hey Kim, ik ben erg benieuwd naar het resultaat, en zou heel graag zo’n veet winnen ! Charlotte #fingerscrossed

  6. ey leuke winaktie heb je ik scheer altijd mijn haren van mijn benen met scheermesje ale engelijk scheer ik mijn haren van mijn ligaam met scheermesje ik dacht eens aan epileren of waxen maar heb bang dat het pijn zal doen maar onthaart beder met wax dus zou leuk zijn als ik zo en setje zou winen groetjes