Would you rather tag + mijn mening over make-up

Beauty, Persoonlijk, TAGS

would you rather tag

Zondag werd ik door Vanessa getagd om de ‘Would you rather’ tag over te nemen. Deze tag gaat voornamelijk over beauty en ik moet er keuzes in maken, twee dingen waar ik dus helemaal geen expert in ben! Toch ben ik heel blij dat Vanessa mij heeft uitgekozen voor deze tag en vul ik hem met plezier voor jullie in!

1. Slordig haar en mooie make-up of mooi haar en geen make-up?

Mooi haar en geen make-up. Ik gebruik eigenlijk toch nooit veel make-up, meestal enkel wat mascara. Die zou ik wel missen dan, ik zie er nogal moe uit zonder mascara omdat ik hele korte, blonde wimpers heb. Een ‘slordig’ kapsel kan natuurlijk soms ook best wel mooi zijn!

2. Zou je liever je wenkbrauwen afscheren of je wimperhaartjes eruit trekken?

Ik zou het allebei vreselijk vinden! Maar ik zou kiezen voor de wenkbrauwen afscheren, want wimperhaartjes uittrekken moet heel veel pijn doen volgens mij Jammer genoeg zijn er heel wat zieke meisjes die door ziekte al hun haartjes verliezen, dat moet verschrikkelijk zijn voor hen.

3. Wil je liever de rest van je leven alleen bij MAC shoppen, of liever bij Sephora?

Goh, ik heb eigenlijk nog nooit iets gekocht bij deze twee winkels. Als ik één ‘beautywinkel’ zou moeten kiezen waar ik de rest van mijn leven alleen nog maar mag shoppen, zou ik gewoon voor Kruidvat kiezen. Als ik eens een beautyproduct koop haal ik het bijna altijd bij Kruidvat, lekker budget. En daar haal ik ook mijn voorraad Labello!

4. De lipgloss/lipliner look óf een eighties permanentje?

Zo’n eighties permanent zou ik wel eens bij mezelf willen zien, haha!

 

5. Liever een duidelijke foundation rand op je gezicht, óf te heftig aangebrachte blush?

Dan toch een te heftig aangebrachte blush. Dan denken de mensen misschien dat ik gewoon heel erg aan het blozen ben of het heel erg warm heb, haha Zo’n duidelijke foundation rand vind ik echt lelijk!

6. MC Hammer pants of een fietsbroekje?

Een MC Hammer broek dan maar! Zo’n soort harembroek is toch weer een beetje in tegenwoordig? Met een leuke print of in een mooie kleur moet het wel nog iets hebben! En het zit tenminste lekker comfortabel in tegenstelling tot zo’n mega spannend fietsbroekje.

   

7. Liever een te oranje mislukte spray tan of duidelijke tan lines die je niet kan verbergen?

Dan toch liever wat ingebruinde lijnen dan dat ik er oranje uitzie!

8. Wil je liever een slecht kapsel of een lelijke haarkleur?

Goh… Een slecht kapsel dan maar denk ik? Alles is beter dan groen of roos haar vind ik persoonlijk!

  

9. YouTube weg of Twitter weg?

Twitter weg. Ik heb wel een Twitter-account maar heb zelf nog nooit iets getweet en kijk zelf eigenlijk niet zo vaak op Twitter. Was wel van plan om het wat meer te gaan gebruiken

10. Zou je liever je make-up kwasten voor altijd opgeven, of mascara?

Welke make-up kwasten? Ik heb eigenlijk maar één make-up kwast (die ik dan nog eens gekregen heb van een vriendin als klein cadeautje op kamp) en ik gebruik die bijna nooit, heel af en toe om wat bronzing poeder aan te brengen. Verder gebruik ik nergens kwasten voor! Als ik al een foundation aanbreng dan doe ik dat gewoon met mijn vingers. Mascara daarentegen gebruik ik bijna elke dag en zou ik heel moeilijk kunnen opgeven! Als ik een paar dagen geen mascara gebruikt heb zie ik er zo moe uit!

 

Zo zien jullie meteen dat ik helemaal niet zo’n beautyqueen ben. Ik vind het ook helemaal niet nodig om lagen make-up op je gezicht te smeren. Ik begrijp wel dat sommige meisjes zich gewoon mooier voelen met make-up, en daar is op zich niets mis mee. Ik gebruik bijna elke dag mascara en vind zelf ook dat ik er veel moe-er uitzie zonder. Maar als ik zie hoeveel lagen make-up sommige meisjes op hun gezicht smeren, dan schrik ik toch wel even. Ik vind dat het soms echt een masker is, en als ik hen dan zie zonder make-up schrik ik me een bult! Vaak hebben ze dan heel veel pukkeltjes en oneffenheden in hun gezicht en zijn ze heel bleek. En volgens mij is dat grotendeels te wijten aan al die lagen make-up. Als je elke dag lagen make-up gebruikt kan je huid toch niet meer ademen? Al die make-up kruipt toch via je porieën naar binnen? En hoe kan je nu een natuurlijk bruin tintje krijgen als er zoveel lagen make-up je gezicht bedekken dat de zon niet meer aan je huid kan? Ik heb het gevoel dat het een vicieuze cirkel is: als je veel make-up gebruikt krijg je pukkeltjes en blijf je bleek, waardoor je nog meer make-up gaat gebruiken om het te verdoezelen, waardoor je vervolgens nog meer pukkeltjes krijgt en nog bleker wordt… Ook vind ik dat het niet hoeft om alle kleine imperfecties te verdoezelen. Iedereen heeft ze, niemand is perfect. Maar doordat we in de media zoveel ‘maskers’ zien, krijgen we een vertekend beeld van de realiteit. Meisjes die weinig of geen make-up gebruiken gaan zich daardoor onzeker voelen omdat anderen er ‘perfect’ uit lijken te zien. Ik ben best fier op mezelf dat ik geen kilo’s make-up gebruik en ik vind dat ik er best goed uitzie zonder al die lagen make-up. En ik weet dat mijn vriend ook blij is dat hij mij nog herkent als hij naast mij wakker wordt, dat hij mij gewoon kan kussen zonder dat hij moet opletten voor mijn lippenstift en dat hij me gewoon kan knuffelen zonder dat zijn trui vol met poeder en foundation hangt. En daar ben ik ook blij om! Maar ach, dat is natuurlijk mijn mening. Iedereen kiest natuurlijk voor zichzelf waar hij/zij zich het best bij voelt. En ik begrijp het ook wel best hoor: iedereen wil er goed uitzien en als make-up je daarbij kan helpen, waarom zou je het dan niet gebruiken?

 

Gebruiken jullie veel make-up? Zonder welk beautyproduct zouden jullie echt niet kunnen? En wat is jullie mening over make-up?

 

 

Dit vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

4 reacties op “Would you rather tag + mijn mening over make-up

  1. Voor een feestje durf ik wel eens wat meer opdoen, maar voor de rest…. Helemaal geen make up. Ik kan wel niet goed zonder oogpotlood, omdat ik er dan heel moe uitzie. En mijn nagellak wil ik ook niet missen voor de rest zou ik het gerust kunnen missen

    1. Haha, heel herkenbaar! Ik kan ook perfect zonder make-up, alleen niet zonder mascara! Ik zal uitzonderlijk wel eens zonder buiten komen, maar meestal draag ik wel altijd mascara omdat ik me er anders ook heel moe vind uitzien! En sinds enkele maanden draag ik ook nagellak, en nu kan ik ook bijna niet meer zonder! Dat is echt een gewoonte zoals een ring dragen of zo… Ik vind het nu zo raar om mijn ‘naakte’ nagels te zien en wil ze dan snel weer lakken!
      Lees het vorige artikel van Kim: Winactie: canvas, poster, spandoek of een bedrukte trui, t-shirt of keukenshort!My Profile

  2. Leuk om je antwoorden te lezen. Moeilijke vragen hè? Voordat ik naar Tunesië ging, dan droeg ik best veel make-up, het was een gewoonte geworden. In Tunesië heb ik iedere dag zonder make-up rondgelopen, enkel ’s avonds droeg ik wat mascara. Wel, sinds ik terug thuis ben, draag ik pakken minder make-up. Enkel een beetje concealer, poeder over, mascara en lippenbalsem. Ik voel me daar gewoon goed bij. Ik heb nu ook zoiets van: waarom elke dag een halfuur voor de spiegel staan, het is best oké zo. X

    1. Ja inderdaad moeilijke vragen haha! Fijn dat je je ook goed voelt zonder te veel make-up! En inderdaad een pak minder werk, ik slaap liever wat langer Dat helpt trouwens ook om er beter uit te zien haha!