15 blogfoto’s waar ik trots op ben

Bloggen

IMG_3930_verkleind

Als blogger moet je niet alleen kunnen schrijven, maar ook foto’s kunnen maken. En eerlijk gezegd heb ik daar een beetje een haat-liefde-verhouding mee. Soms (lees: wanneer het goed lukt) vind ik het heel fijn om dingen te fotograferen voor mijn blog en ermee te experimenteren, maar soms lijkt geen enkele foto goed te lukken en dan word ik er heel lastig van. Ik ben dan ook wel eens jaloers op bloggers die altijd mooie foto’s bij hun artikelen hebben staan. Grote bloggers zoals Jiami, Vera en Manon zijn grote voorbeelden voor mij wat betreft fotografie, maar ook de foto’s van Kelly en Renske vind ik altijd heel mooi. Zelf ben ik doorheen de twee jaar dat ik al blog toch wel al heel erg gegroeid wat betreft fotografie. Gelukkig maar, want in het begin was het echt beschamend, haha! Toch ben ik nog steeds niet helemaal tevreden en kan ik nog veel leren. Maar als er dan eens foto’s tussen zitten die echt goed gelukt zijn, dan ben ik heel trots op mezelf en krijg ik weer zin om ermee aan de slag te gaan. Vandaag deel ik 15 foto’s waar ik trots op ben.

veet spawax review

Voor een samenwerking met Veet mocht ik de Spawax testen. Ik maakte hiervoor enkele foto’s en ben best tevreden over het resultaat. Nu had de foto nog iets scherper en lichter mogen zijn, maar toch vind ik deze zeker al niet slecht. Ik vind de combinatie van dat wit met roze overal ook heel leuk, alleen past dat helaas niet zo goed bij de kleuren van mijn blog

deeltijds werken als jonge twintiger

Soms vind ik het moeilijk om voor bepaalde thema’s een goed idee te vinden voor een foto, en dan werk ik weleens met quotes. Deze afbeelding maakte ik zelf met waterverf en het gratis online programma Picmonkey. Ik kaderde de quote in en maakte er dan gewoon een foto van, in een wit kastje met een wit kaarsenhoudertje ernaast. Ik vind het leuk dat deze foto zo mooi licht is en dan mooi contrasteert met die gekleurde bloemetjes. Al had de achtergrond ook nog wat lichter gemogen.

Michael Kors Sutton binnenkant

De foto’s van mijn Michael Kors tas vind ik uiteindelijk ook best mooi geworden, al had deze ook nog iets lichter mogen zijn. Deze vage rozen op de achtergrond maken het af!

 

IMG_3990_verkleind

Deze foto is eigenlijk gemaakt door mijn vriend, maar toch verdient hij hier een plaatsje tussen. Uiteindelijk ben ik toch diegene die de camera ingesteld heeft, mijn vriend hoefde alleen op het knopje te drukken Nee, deze foto is het resultaat van goed teamwork We gingen samen op een zonnige namiddag even wandelen bij de Basiliek van Koekelberg in Brussel en maakten wat outfitfoto’s. Ook hier kwam een heel aantal mooie foto’s uit, de rest kan je hier bekijken.

bluetooth speaker nude draadloos

Dit is eigenlijk een heel eenvoudige foto, maar toch vind ik hem leuk. Deze was voor het artikel waarin ik de Nude bluetooth speaker mocht reviewen maar is best leuk geworden zo met het plateautje van de Action als ondergrond en de Minions op mijn telefoon maken het natuurlijk helemaal af, haha! Daar kwam ik eigenlijk toevallig op, ik zette gewoon een willekeurig liedje aan op YouTube omdat dat bij het thema (een geluidsbox) paste, maar plots zag ik de Minions in de clip verschijnen en dacht ik: ‘Hé, dat is wel leuk als achtergrond!’, dus zette ik de clip daar even op pauze en maakte ik een foto. Deze foto heeft ook weer niet te veel contrasterende kleuren en is heel zacht, wat hem zo eenvoudig mooi maakt denk ik.

IMG_3930_verkleind

Deze foto maakte ik van mezelf via de afstandsbediening van mijn camera en vind ik heel mooi geworden. Ik plaatste de camera hier zoveel mogelijk voor het raam en dat zorgde voor een mooie lichtinval. De achtergrond is mooi vaag met een beetje een bookeh effect door de lichtjes op de achtergrond, en mijn gezicht is mooi belicht waardoor mijn ogen mooi uitkomen. Hoewel ik de foto achteraf gezien wel nog een beetje te ‘gelig’ vind, maar goed, dat ligt aan mijn perfectionisme zeker?

makkelijker geld uitgeven aan materiële dingen

Deze foto is niet zo heel speciaal, maar toch vind ik hem wel leuk. Hij was voor een artikel over geld verdienen met bloggen en ook hier vond ik het eerst weer moeilijk om een foto voor te bedenken, maar uiteindelijk vind ik hem goed geslaagd.

droomjobs

Dit is één van mijn favoriete foto’s ooit, de combinatie van de inspirerende quote, het mooie lettertype, het leuke kadertje en de mooie rozen vind ik heel geslaagd. Verder is hij lekker rustig qua kleuren. Love it!

bloggen 1

En hier weer een foto met de rozen, die blijken heel fotogeniek te zijn. Ook het schriftje vind ik heel leuk en past er goed bij (allemaal pastelkleurtjes), maar ik heb de foto een beetje nabewerkt en eigenlijk vind ik dat niet zo heel goed gelukt, het contrast is iets te hoog. Maar desondanks vind ik het toch een leuke foto!

50 shades of grey_50 tinten grijs_positieve review

Een foto voor een artikel over ’50 tinten grijs’, hier moest ik ook even over nadenken maar ik vind de compositie wel leuk bedacht. Alleen vind ik ook hier het contrast nog een beetje te hoog. Daar moet ik in het vervolg dus op gaan letten!

iphone 6 plus liggende case

Deze foto is eigenlijk een beetje gelijkaardig. Deze was bedoeld om te laten zien hoe handig mijn nieuwe telefoonhoesje was om video’s te bekijken, en ook deze vind ik best leuk geworden. Zo mooi licht dat je aan de rechterkant de achtergrond niet meer ziet, dat vind ik altijd een leuk effect. En het mooie beeld van de schoenen van Manon zal er ook wel voor iets tussen zitten

mijn pandora armband

Toen ik foto’s wilde maken van mijn Pandora armband heb ik veel gevloekt, dat weet ik nog! Ik had toen nog mijn oude spiegelreflex en hij wilde maar geen goede foto’s maken! Ik denk dat ik deze foto’s uiteindelijk met mijn telefoon gemaakt heb, maar toch vind ik ze best goed gelukt.

iPhone 6 plus wit achtergrond

Ook de foto’s van mijn nieuwe iPhone vind ik best goed gelukt, deze is heel eenvoudig: mijn telefoon op een witte achtergrond en daar heb ik gewoon een (valse) roos bij gelegd, maar dat past dan weer mooi in combinatie met de bloemen op de foto op de achtergrond van mijn telefoon. Die foto is trouwens door Sophie gemaakt en maakt de foto ook extra mooi!

DSC_0167

Voor de communie van mijn broertje maakte ik ook enkele foto’s, en dat was eigenlijk de eerste keer dat ik echt heel trots was op foto’s die ik zelf gemaakt had. Er zaten veel mooie foto’s tussen en ik besloot er enkele te delen op mijn blog. En als ik ze nu terug bekijk ben ik er nog steeds heel blij mee! Ik vind het heel leuk dat de achtergrond van deze foto wat vager is en dat er dus echt wel wat scherpte-diepte is. Ook staat mijn broertje heel leuk op deze foto vind ik, lekker lachen met zijn schietkraam bloot, haha!

Cluse horloge zilverkleurig

Ook toen ik foto’s van mijn nieuwe horloge wilde maken, wilde het maar niet lukken. Ik heb allerlei achtergronden geprobeerd, en uiteindelijk heb ik de meeste foto’s gewoon met mijn telefoon gemaakt. Maar toch vind ik deze ook best leuk, met de details van het schapenvachtje en mijn Ugg-sloefjes op de achtergrond en mijn rode nagellak en grijze legging en vestje die het geheel afmaken.

Zo, het was eigenlijk best fijn om eens terug door mijn ‘oude’ blogfoto’s te bladeren. Deze foto’s zijn al een hele verbetering tegenover de foto’s die ik in het begin maakte, maar toch is er nog veel werk aan de winkel! Het valt me op dat veel foto’s gemaakt zijn voor samenwerkingen met bedrijven, dat is wel grappig. Misschien doe ik dan meer mijn best om mooie foto’s te maken en neem ik meer mijn tijd? Komt denk ik ook omdat ik dan meestal een aantal foto’s moet maken en dat dus ook echt doe op een moment dat ik tijd en licht heb, tegenover wanneer ik gewoon één foto voor bij een artikel moet hebben, dan doe ik dat vaak snel nog even als het al wat donkerder is of denk ik er minder over na. Dat is dus wel een les: altijd mijn tijd nemen en proberen te fotograferen in goed daglicht. Bovendien zijn de meeste foto’s ook mooi wit met enkele contrastkleuren maar niet te veel kleuren door elkaar. Dat is dus ook iets wat ik moet onthouden

Heb jij nog tips om mooie foto’s te maken?

Dit vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

19 reacties op “15 blogfoto’s waar ik trots op ben

  1. Ik vind je foto’s over het algemeen altijd erg leuk hoor! Zeker met van die mooie achtergrond decoratie (zoals bv die roosjes) Daar moet ik ook maar eens in ‘investeren’!

    1. Da’s leuk om te horen, dankjewel! Haha ja, bij de Action kan je altijd van die leuke dingetjes vinden. Echt grote investeringen hoef je dus niet te doen

  2. Wat een mooie foto’s!
    Leuk om te zien dat je bijna overal wel iets van decoratie in je foto’s verwerkt en dat het eigenlijk heel goed matcht. Ik vind vooral die van 50 tinten heel gaaf; geheel in een stijl maar totaal niet saai!

    1. Dankjewel Valerie. Terugkijken maakt me enerzijds wel trots op enkele foto’s, maar doet me anderzijds ook weer inzien dat ik nog veel te leren heb hoor Aan de slag!

  3. Super leuk om te zien! Ik vind de foto’s die je tegenwoordig maakt erg mooi, maar ook de foto’s van tijden geleden zien er erg goed uit! Je kan alleen maar groeien en elke dag leer je weer bij, zelf heb ik nog genoeg om te leren.