Another blogging tag

Bloggen, Persoonlijk, TAGS

bloggen 2(3)_1487
Ik heb in mijn concepten een heleboel tags over bloggen staan die ik al lang eens wil invullen. In januari vulde ik al de In Blogging Stories tag in, en vandaag heb ik Another Blogging Tag voor jullie klaarstaan Dit vind ik echt een superleuke tag, dus laten we snel beginnen!

Wat zou je aan je eigen blog willen verbeteren en wat wil je zeker zo houden?

Mijn lay-out heb ik nu al enkele maanden en daar ben ik voorlopig nog heel erg tevreden over, dus die wil ik heel graag zo houden! Ik liet onlangs nog wat kleine veranderingen aanbrengen en nu vind ik hem bijna perfect! Hij weerspiegelt echt mijn persoonlijkheid en ik vind het zelf ook een meer unieke lay-out dan op de meeste andere blogs. Deze kan dus nog wel enkele maanden of zelfs jaren mee als je het mij vraagt! Wat ik wel echt nog wil verbeteren zijn mijn foto’s! Daar ben ik momenteel echt nog niet zo tevreden over. Ik begin nu stilaan mijn spiegelreflexcamera wat beter te leren kennen en ben aan het experimenteren met het maken en bewerken van foto’s. Hopelijk krijgen jullie binnenkort dus prachtige plaatjes te zien op mijn blog En ook mijn video’s kunnen trouwens nog een pak beter, vooral de niet standaard video’s waarbij ik uit verschillende hoeken moet filmen.

Doe je alles voor je blog alleen?

Alles behalve de lay-out, daarbij krijg ik hulp van Anouk. Ik zou wel graag zelf wat meer kennis over html en dergelijke opdoen zodat ik er zelf ook wat meer aan kan sleutelen, want dat is altijd handig natuurlijk. Verder doe ik vrijwel alles alleen. Zelfs outfitfoto’s maak ik vaak zelf via de zelfontspanner!

Welk cijfer zou je je eigen blog geven?

Ik ben erg bezig met het verbeteren van m’n blog en word ook steeds blijer met m’n blog, zowel over de inhoud van de artikelen als over de lay-out. Ook mijn foto’s worden stilaan beter, maar daar is wel nog heel wat werk aan de winkel! En ook qua inhoud kan het wel nog beter vind ik zelf, ik zou bijvoorbeeld graag nog wat meer afwisseling hebben in de onderwerpen. Op dit moment vind ik dat ik toch wel een dikke 7/10 verdien!

Verdien je geld met bloggen?

Heel af en toe, maar zeker niet dat ik er van kan leven of zo hoor! In totaal heb ik in het jaar (eigenlijk pas echt 7 maanden) zo’n €200 verdiend via samenwerkingen. Dat is natuurlijk altijd wel mooi meegenomen, maar eigenlijk denk ik dat ik daar vrijwel niets echt van overhoud. Meestal investeer ik het geld dat ik verdien met m’n blog namelijk ook weer in m’n blog. Ik besteed het onder andere aan de lay-out, visitekaartjes, bewerkingsprogramma’s,…

Heb je mensen leren kennen door het bloggen?

Ik vind het fantastisch om nieuwe mensen ‘te leren kennen’ via het bloggen, maar meestal blijft het wel bij ‘kennen’ via het lezen van hun blog, de reacties die ze achterlaten op mijn blog en wat contact via social media. Jammer eigenlijk! Onlangs wilde ik eens een bloggersmeeting organiseren met wat meiden die ik via het bloggen ‘ken’, maar die is uiteindelijk niet doorgegaan. Toch zou ik dat graag eens willen doen, lijkt me leuk om elkaar eens in het echt te ontmoeten en wat over het bloggen te kunnen kletsen!

Wat vind jij van persoonlijk bloggen? Waar let je op bij de informatie die je deelt op je blog?

Ik hou van persoonlijke blogs! Ik lees graag persoonlijke artikelen bij anderen en schrijf zelf ook graag persoonlijke artikelen. Wel zit ik hier echt een beetje met een dilemma over waarover ik wel of niet zou schrijven en met wie ik m’n blog zou delen… Ik wil graag over persoonlijke dingen schrijven, maar als het echt heel persoonlijk wordt vind ik het wel vervelend als mensen uit mijn omgeving het dan ook zouden lezen…

Denk je nog lang door te gaan met bloggen en hoe zou je blog zich dan ontwikkelen volgens jou? Wanneer zou je stoppen?

Ik ben van plan om door te gaan met bloggen zolang ik het graag doe. Natuurlijk zal m’n blog ook meegroeien met mij als persoon. Als ik bijvoorbeeld ooit zwanger raak zal m’n blog daar misschien meer over gaan. Maar echte toekomstplannen heb ik nog niet, ik zie wel wat er komt. Ook zou ik eigenlijk graag meer met m’n blog gaan verdienen zodat ik er m’n halftijdse baan van kan maken, in combinatie met een halftijdse baan als psychologe. Helaas is dat niet zo’n ideale combinatie… Soms ben ik bang dat m’n werk als psychologe in het gedrang zou komen door m’n blog (als bijvoorbeeld cliënten m’n blog ontdekken) en dat ik daardoor met m’n blog zou moeten stoppen… Maar het is wel echt een droom van mij om beiden te combineren. Hopelijk gaat hij ooit in vervulling!

Wat vind je een nadeel van bloggen?

Goh, ik kan eigenlijk bijna alleen maar voordelen bedenken: je eigen tijd indelen, schrijven waar jij zin in hebt, alles zelf mogen bepalen, sociaal contact (of tenminste toch via het internet),… Een nadeel vind ik wel dat er zoveel werk bij komt kijken! Voor één artikel ben je soms uren bezig: een idee uitwerken, foto’s maken, foto’s bewerken, het artikel schrijven, herschrijven, eventueel nog dingen in elkaar knutselen, koken,… En verder komen er ook nog andere taken bij kijken: je lay-out mooi houden, social media updaten, contact met lezeressen, contact met bedrijven,… Soms ben ik een hele dag bezig voor m’n blog en heb ik uiteindelijk maar één artikel in elkaar kunnen zetten!

Waardoor blijf je lang op een blog en wanneer klik je weg?

Om te beginnen vind ik de lay-out wel belangrijk. Die geeft natuurlijk een allereerste indruk. Ik vind het vooral belangrijk dat de blog overzichtelijk is en dat ik snel kan vinden wat ik zoek, maar verder is het ook wel fijn als ik de lay-out mooi vind. En als dat meezit, dan blijf ik dus hangen en begin ik de artikels te lezen. Als die mij interesseren en goed geschreven zijn, blijf ik nog langer hangen en is de kans groot dat ik je ga volgen. En mooie foto’s erbij, dat is natuurlijk extra mooi meegenomen! Verder vind ik het ook belangrijk dat de persoonlijkheid van de blogger ook weerspiegelt wordt op de blog aan de hand van foto’s, persoonlijke meningen en touches aan artikels,… Als een blog daarentegen heel onoverzichtelijk is, de lay-out me niet aantrekt, de artikels me niet interesseren, er veel spelfouten in de artikels staan en de blog heel erg algemeen en oppervlakkig blijft, klik ik al snel weg.

Zou je je blog verwijderen in ruil voor 50.000 euro?

Goh, €50.000 is wel heel erg veel geld he! Dus eerlijk? Ja, ik denk wel dat ik mijn blog ervoor zou verwijderen. Het zou me ontzettend veel pijn doen, maar dan zou ik ‘gewoon’ een nieuwe blog beginnen denk ik. Natuurlijk zou ik deze blog – waar mijn allereerste artikel nog op staat en waar ik en mijn lezers mijn volledige groei op terug kunnen vinden – wel missen hoor! Maar van die €50.000 kan er dan wel van af voor mijn nieuwe blog, zodat die nog mooier en groter kan worden. En dan zou het verdriet om deze blog na een tijdje wel verdwijnen denk ik hoor

Welke dingen gebruik jij om te bloggen?

Wat ik het meeste gebruik is sowieso mijn laptop (een Sony Vaio)! Verder gebruik ik ook vaak m’n spiegelreflex (of eigenlijk die van m’n stiefvader, een Nikon D3100) om foto’s te maken en m’n telefoon (een iPhone 5) om m’n social media accounts up to date te houden. Om mijn foto’s te bewerken gebruik ik meestal het gratis online programma Picmonkey. Ik heb wel wat betaald voor de upgrade hiervan zodat ik wat extra mogelijkheden heb. Ook gebruik ik een notitieboekje en mijn Filofax (Metropol A5) om m’n blogideeën in bij te houden.

Ziezo, dat waren alweer alle vragen. Ik vond dit echt één van de allerleukste tags die ik al heb ingevuld! Velen zullen deze tag zelf waarschijnlijk ook al ingevuld hebben, maar als je het nog niet gedaan zou hebben zou ik het heel fijn vinden als je dat ook zou doen, want ik ben heel benieuwd naar jullie antwoorden! Laat het zeker weten als je hem ook gaat invullen of al eens ingevuld hebt, dan neem ik een kijkje! 

En dan nog een vraag waar ik heel benieuwd naar ben om af te sluiten: wat vind jij dat ik nog aan m’n blog kan verbeteren?

 

Dit vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

10 reacties op “Another blogging tag

 1. Ik snap wel wat je schrijft over het onderscheid behouden tussen psycholoog en blogger zijn… Ik begrijp dat je hier ergens ‘schrik’ voor hebt. Ik studeer orthopedagogie en ik weet dat wij, als hulpverleners, leren om een professionele afstand te behouden. Wanneer mijn cliënten mijn blog regelmatig bezoeken en al mijn foto’s zouden zien, weet ik niet of die afstand er voor mij nog zou zijn? Voor mij is mijn blog best wel een persoonlijke plekje maar aan de andere kant…is het wel voor iedereen openbaar. Moeilijk onderwerp!

  1. Dankjewel voor je reactie Anneleen, doet me altijd deugd om hierover herkenning te krijgen Het draait inderdaad om die afstand… Ergens ben ik zelf heel erg open en ben ik daar ook niet zo heel strikt in, maar mijn blog is wel héél erg persoonlijk! Bovendien ben ik soms ook wel een beetje bang dat ze me dan minder serieus zouden nemen als hulpverlener…

 2. Leuke tag ! Op naar de Evernote ermee ! Ik vind dat van die psycholoog een interessante gedachte – er zit iets in in je zorgen. Dan begin je toch een blog onder een pseudoniem? En zolang je niet naar cliënten verwijst ? Geen namen of situaties noemt ?

  1. Dankjewel! Hmm ja, maar mijn blog bestaat nu en is nu zo gegroeid, ik wil graag mijn blog van nu behouden. En het is ook niet per se dat ik over cliënten wil gaan schrijven… Het is meer dat ik bang ben dat zij te veel over mij te weten zouden komen als ze op de ene of andere manier mijn blog zouden ontdekken…

 3. Wat een onwijs leuke tag! Ook fijn dat je hem zo eerlijk invult. Heel veel mensen zouden bij de 50.000 euro vraag zeggen: NEE NOOOOOIT terwijl ze stiekem denken: JAAAA
  Dus dat vind ik heel tof van je
  Lees het vorige artikel van Eline: Recept: PlaatpizzaMy Profile

  1. Dankjewel Svenja! Ja dat vind ik ook heel vervelend! Wie weet gaan we ons er wel eens in verdiepen als we al de rest min of mee onder de knie hebben