Blogenquête: de resultaten

Bloggen

blogenquete

Een tijdje geleden vroeg ik jullie om mijn blogenquête in te vullen, zodat ik een idee kon krijgen van wat jullie het liefst lezen op mijn blog, waar jullie graag meer van willen zien op mijn blog, wat jullie nog missen op mijn blog, of jullie liever artikels lezen of video’s kijken,… Vierentwintig lieve meiden hebben mijn enquête ingevuld, en ik ben jullie heel erg dankbaar! Ik heb er veel uit geleerd en wil jullie de resultaten dan ook niet onthouden!

Ik ga jullie natuurlijk niet lastigvallen met alle details, maar wil wel graag enkele interessante feitjes met jullie delen:

♥  De meesten onder jullie lezen mijn blog het vaakst op zondag. Dan ga ik er vanaf nu dus proberen voor te zorgen dat er elke zondag zeker iets online komt!

♥ De categorie ‘persoonlijk’ is duidelijk jullie grootste favoriet (maar liefst 80%!). Verder zijn de meningen over welke artikelen jullie het liefst lezen erg verspreid. Zo weet ik dus dat ik zeker en vast regelmatig persoonlijke artikelen moet blijven schrijven en de rest best regelmatig kan afwisselen om iedereen een beetje tevreden te houden. Ik vind afwisseling zelf trouwens ook het leukst!

♥ Over wat jullie het minst graag lezen zijn de meningen erg verspreid. Ik schrok er wel een beetje van dat er toch wel redelijk wat meiden zijn die de fashion artikelen wat minder interessant vinden. Zelf vind ik dat na de persoonlijke artikelen namelijk het leukste onderwerp om over te schrijven. Dus dat ga ik ook lekker blijven doen, sorry voor diegenen die deze wat minder leuk vinden!

♥ Ook over liever artikelen of liever video’s zijn de meningen erg verspreid. De meesten vinden beiden wel leuk. Ik ga dus zeker mijn best doen om regelmatig video’s te blijven posten. Het liefst zou ik elke zondag een video publiceren, aangezien sommigen onder jullie ook aangaven dat het in de week soms moeilijk is om video’s te bekijken. Hebben jullie nog verzoekjes voor leuke video’s?

♥  Op de vraag waarover jullie graag meer zouden lezen op mijn blog kreeg ik leuke antwoorden waar ik zeker wat mee ga doen! Velen van jullie wilden graag meer over mijn studie (en welke kant ik daarmee uit wil) lezen. Onlangs schreef ik al iets over m’n studie in het artikel ‘waar ik mee bezig ben van 9 to 5’, maar ik wil daar gerust wel meer over schrijven als jullie dat interessant vinden. Hebben jullie hier nog specifieke vragen over?

♥ Verder vroegen jullie ook naar meer algemene artikels over psychologie. Enerzijds vind ik dat zelf ook wel erg leuk, maar anderzijds ben ik op de ene of andere manier ook wat bang om dan betweterig over te komen… En soms heb ik ook gewoon het gevoel dat ik niet zoveel gouden raad heb, haha! Maar als jullie hier vraag naar hebben wil ik er gerust eens over nadenken. Ik was misschien wel van plan om een artikel over (v)echtscheidingen te schrijven aangezien ik daar momenteel veel mee bezig ben. Maar als jullie nog specifieke aanvragen hebben, laat ze gerust achter in de reacties en dan kijk ik of ik er wat mee kan!

♥  Verder wilden jullie ook wel graag wat meer fotodagboeken zien. Dat vind ik zelf ook wel leuk, maar ik vergeet altijd foto’s te maken! Bovendien gebeurt er momenteel ook niet zo veel speciaals in m’n leven en lijken mijn weken allemaal wel een beetje op elkaar: stage, bloggen, schoolwerk, bij m’n vriend zijn, eens afspreken met vriendinnen,… Maar ik zal mijn best doen om eraan te denken om wat vaker foto’s te maken!

♥ Bij de vraag ‘wat spreekt jou het meest aan aan mijn blog?’ werd ik heel erg aangenaam verrast! Hoewel het niet eens tussen de keuzemogelijkheden stond voegden velen er aan toe dat mijn persoonlijkheid jullie vooral erg aanspreekt. Dat vond ik zo lief! En dat is echt ook wel het doel van mijn blog: ik wil mezelf zijn, toegankelijk zijn, eerlijk en spontaan zijn. Ik was dus echt heel erg gevleid door al jullie lieve antwoorden! Dankjewel allemaal!

♥ Wat jullie vinden dat nog kan verbeteren op mijn blog zijn volgens de meerderheid mijn fotografieskills, en dat vind ik zelf ook. Ik ben de laatste tijd wel wat aan het oefenen en zie toch al wat vorderingen. Ik hoop op een dag de allermooiste foto’s met jullie te kunnen delen!

♥ Ook voegden velen er nog extra aan toe dat mijn artikels en video’s vaak te lang zijn. Dat vind ik zelf ook wel soms, maar ik wist niet dat velen van jullie er echt zo’n last van hadden. Ik ben gewoon een echte kletskous en wil altijd veel te veel vertellen, haha! Maar ik begrijp jullie opmerking zeker, want ik kan me er zelf ook soms aan storen op andere blogs. Ik zal dus zeker proberen om rekening te houden met deze feedback! (We zijn er trouwens bijna hoor! )

♥ Iemand suggereerde ook nog om rubrieken te gebruiken ter verduidelijking, maar daar heb ik voorlopig eigenlijk geen zin in. Ik post meestal maar zo’n 3-4 artikelen per week en dan wil ik graag voldoende kunnen variëren. Maar misschien komen de rubrieken er later nog wel!

♥ Verder vroeg iemand ook nog om vaste dagen van uploaden. Dat probeer ik de laatste tijd wel te doen hoor: meestal is het maandag, woensdag, vrijdag en zondag. Soms lukt het natuurlijk wel eens niet om het artikel op die dag online te krijgen of komt er tussendoor eens een extra artikel online.

♥  Iemand vroeg ook nog naar de Boyfriend tag. Die vind ik zelf ook superleuk, maar die kan je hier al vinden!

♥ En tenslotte: wat is voor jullie de belangrijkste reden om mijn blog te volgen? Ook hier werd ik weer heel aangenaam verrast: mijn persoonlijkheid, herkenbaarheid, eerlijkheid, spontaneïteit,… Van één van jullie lieve reacties smolt mijn hart helemaal: “Ik vind je een ongelooflijk leuke meid. Het lijkt alsof je een buurmeisje kon zijn. Je bent open en makkelijk toegankelijk.” Wat een enorm lief compliment, dankjewel!

Ben jij het min of meer eens met de resultaten, of denk jij er helemaal anders over? En heb jij nog leuke verzoekjes voor artikelen? Laat het gerust weten in de reacties!

Dit vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

10 reacties op “Blogenquête: de resultaten