In Blogging Stories Tag

Bloggen

bloggen

Ik hou van artikels en tags over bloggen! Ik vind het altijd heel interessant om te lezen hoe anderen begonnen zijn met bloggen, hoe ze te werk gaan, wat ze leuk en minder leuk vinden aan bloggen, waar zij onzeker over zijn of waar zij nog zoekende in zijn, enzovoort. Daarom vul ik vandaag de superleuke ‘In blogging stories’ tag voor jullie in! Een klein beetje een vreemde naam vind ik, maar goed, here we go!

♣ Waarom ben je een blog begonnen?

Tot ongeveer een jaar geleden waren blogs voor mij eigenlijk nog zo goed als onbekend. In België is het fenomeen ‘bloggen’ volgens mij veel minder bekend dan in Nederland. In mijn kennissenkring ken ik alleszins niemand die ook blogt of van wie ik weet dat hij/zij blogs leest. Vorig jaar begon ik plots blogs te ontdekken, maar hoe dat weet ik eigenlijk helemaal niet meer. Nadat ik een paar maanden blogs aan het volgen was dacht ik dat het wel leuk zou zijn om ook een blog te beginnen, ik heb immers altijd wel graag geschreven. In de lagere school schreef ik in mijn vrije tijd graag verhaaltjes, ik heb zelfs enkele hele lange verhalen geschreven en het was mijn droom om daar ooit een boek van te maken. Maar toen ik wat ouder werd begonnen mijn interesses ergens anders te liggen (voornamelijk bij vriendinnen en vriendjes) en stopte ik met schrijven. Maar goed, uiteindelijk startte mijn blog redelijk impulsief. Ik had blok en moest elke dag studeren, en dan ben ik gewoon altijd met allerlei andere dingen bezig dan studeren. En toen startte ik op een dag Kimsbloglife. Het is nog maar ongeveer een jaar geleden, maar toch kan ik me eigenlijk nog maar heel weinig herinneren over het beginnen van mijn blog. Net omdat het zo’n impulsieve en onoverwogen keuze was denk ik. Terwijl dat normaal gezien helemaal niets voor mij is… Maar goed, soms moet je blijkbaar eens iets doen zonder na te denken! Ik heb er nog geen seconde spijt van gehad!

♣ Hoe koos je de naam van je blog?

Goh, ook daar heb ik volgens mij niet zo veel over nagedacht. Ik vind het zo vreemd dat ik me zo weinig kan herinneren over het begin van mijn blog en dat het lijkt alsof ik overal zo weinig over nagedacht heb, terwijl ik normaal gezien net veel te veel over alles nadenk. Maar goed, ook met de naam van mijn blog ben ik eigenlijk wel heel tevreden! Het is een persoonlijke blognaam, wat heel goed bij mijn blog past, en het klinkt nog goed ook vind ik. Ik weet niet wat me overkomen is toen ik mijn blog begon, maar eigenlijk ben ik wel blij, want anders zat ik nu waarschijnlijk nog na te denken en te twijfelen over een blognaam

♣ Noem drie voordelen van bloggen.

Ten eerste vind ik bloggen een heel erg leuke hobby waar je mee bezig kan zijn waar, wanneer en zo veel als je wil. Bovendien kan je ook helemaal zelf beslissen waarover je schrijft en kan je er heel veel in afwisselen. Ten tweede vind ik het heel fijn dat ik op één jaar tijd (eigenlijk slechts een paar maanden, want ik ben eigenlijk pas in augustus echt begonnen met bloggen) zo veel heb bijgeleerd. En dat gaat echt over alles: leren werken met nieuwe computerprogramma’s, met een spiegelreflexcamera, foto’s bewerken, filmpjes bewerken,… Hier schreef ik trouwens al eens een artikel over. En ten derde vind ik het heel erg leuk om nieuwe mensen te leren kennen dankzij mijn blog! Voorlopig heb ik nog niemand die ik leerde kennen via mijn blog in het echt ontmoet, maar daar wil ik zeker graag verandering in brengen. Ik zou eigenlijk graag eens een bloggersmeeting organiseren voor enkele Belgische bloggers, dat zou ik super vinden! Maar ook gewoon het online contact via de reacties en social media kanalen vind ik heel erg fijn.

♣ Noem drie nadelen van bloggen.

Het allerlastigste aan bloggen vind ik dat het zo veel tijd in beslag neemt. Hoewel dat ook wel leuk is hoor, maar dan moet je wel veel tijd hebben. Ik moet mijn blog jammer genoeg combineren met mijn stage, schoolwerk en thesis, wat niet altijd eenvoudig is. Zeker nu het winter is en vroeg donker is, moet ik mijn foto’s en filmpjes bijna allemaal in het weekend maken, maar in het weekend wil ik ook graag eens een dagje weg met mijn vriend of met vriendinnen. Daarom zou ik het heel fijn vinden als ik op een dag van bloggen mijn (halftijds) werk zou kunnen maken, zodat ik er meer tijd voor heb en ook wat meer vrije tijd heb om iets anders te doen. Een tweede nadeel aan bloggen waar ik het soms toch wel lastig mee heb, is dat je jezelf heel erg kwetsbaar opstelt terwijl iedereen die wil het kan zien of lezen. Ik heb er niet zo’n probleem mee dat ‘vreemden’ dat allemaal kunnen lezen en zien (tenzij er iemand tussen zou zitten die echt slechte bedoelingen heeft), maar met ‘bekenden’ die mijn blog lezen heb ik het nog steeds heel erg moeilijk. Ik ben vaak bang dat ze me gaan uitlachen en over mij gaan roddelen. Maar goed, die angst weegt niet op tegen het plezier dat ik aan het bloggen beleef, dus ik blijf gewoon doorgaan! Wel hoop ik dat die angst en onzekerheid met de tijd wat meer zal verdwijnen. En een derde nadeel vind ik dat ik veel meer dingen wil kopen door het bloggen! Maar dat is dan vooral door andere blogs te volgen denk ik, want daar zie ik allerlei leuke en mooie dingen en die wil ik dan ook! Sinds ik blog koop ik nog meer dan vroeger en zit ik voortdurend met dingen in mijn hoofd die ik nog wil kopen. Maar goed, dat levert dan weer voer voor de blog op, als in shoplogs en wishlists, haha!

♣ Hoe plan je artikels in?

Goh, eigenlijk bijna niet. Meestal slaag ik er niet in om veel vooruit te werken en zit ik artikels nog last minute te typen en moeten ze de volgende ochtend of zelfs meteen online komen. Dat vind ik soms wel lastig, want soms kom ik thuis na een lange dag en heb ik echt geen zin meer om nog aan een artikel te beginnen, maar heb ik er ook geen klaarstaan. Als ik echt geen zin meer heb, doe ik het ook niet meer, maar dan komt er ook niets online, en dat vind ik dan weer jammer. Daarom wil ik echt heel erg graag proberen om vanaf nu toch meer artikels op voorhand in te plannen. Ik heb momenteel wel al enkele artikelen tussen mijn ‘drafts’ staan, maar de meeste daarvan zijn nog niet af. Mijn plan is nu om de meeste daarvan eerst af te werken, zodat ik die heb als ‘back-up’ voor wanneer ik eens geen tijd heb om nog een artikel in elkaar te steken. En verder wil ik ook graag telkens met een week vooruit gaan werken, maar ik vrees dat dat nog niet meteen zal lukken nu ik het zo druk heb.

♣ Welke artikels schrijf je het liefst?

Goh, ik hou wel van wat afwisseling en de meeste artikels die ik schrijf schrijf ik ook met veel plezier. Maar als ik toch moet kiezen, vind ik artikels over bloggen en persoonlijke artikels heel leuk om te schrijven. Ook outfitposts vind ik altijd wel leuk. En mijn favoriete filmpjes om te maken zijn absoluut shoplogs!

♣ Welke blog(s) is (zijn) jouw grote voorbeeld?

Hoewel ik eigenlijk vooral wat kleinere blogs volg, kijk ik toch wel op naar de grotere bloggers zoals bijvoorbeeld Masha en Vera. Ten eerste omdat omdat de kwaliteit van hun video’s en foto’s vaak zo mooi is. Hoewel ik haar blog niet zo vaak bekijk, vind ik de video’s van Diana bijvoorbeeld altijd heel mooi en leuk bewerkt. Ik hoop dat de kwaliteit van mijn video’s ook ooit zo goed wordt! Bovendien zijn Martine & Willemijn ook echt wel een voorbeeld voor me. Ten eerste omdat ze vaak heel persoonlijke artikelen schrijven die anderen vaak niet online zouden durven zetten, waarmee ze ook taboes durven doorbreken. Dat wil ik ook doen met mijn blog. Bovendien vind ik de lay-out van de twee websites (2WNM en LiveLifeGeorgeous) van Willemijn en Martine ook heel erg mooi en overzichtelijk. Bovendien zijn ze zo spontaan en vrolijk met z’n tweetjes, net als Manon en Bibian van Littlewonderworld trouwens! Hoewel ik stiekem dus wel opkijk naar grote bloggers, weet ik niet of ik ook zo groot zou willen worden. Ergens lijkt het me fantastisch om van het bloggen je werk te kunnen maken en er het grootste deel van je tijd in te kunnen steken en grote dingen te kunnen doen, maar anderzijds schrikt de grote massa publiek me een beetje af. Ik vind het nu ook best gezellig met mijn kleine groepje vaste volgers en reageerders. Ik kan nu nog makkelijk alle vragen en reacties beantwoorden en zelf ook een kijkje gaan nemen op de blog van de mensen die een reactie achterlaten bij mij, maar als je zo’n groot publiek hebt gaat dat helaas niet meer. Bovendien krijg je als grote blogger ook veel meer commentaar en gemene reacties, om nog maar te zwijgen van de kinderachtige discussies die ontstaan onder elke Instagramfoto die ze posten. Dat zou ik echt heel vervelend vinden denk ik. Maar goed, ik zou het misschien wel over hebben om van het bloggen mijn werk te kunnen maken… Wie weet op een dag!

♣ Wat hoop je in de toekomst te bereiken met je blog?

Ik hoop mijn blog steeds meer en meer te kunnen verbeteren, vooral wat betreft de kwaliteit van foto’s en filmpjes, maar ook wat betreft het schrijven van artikelen en mijn lay-out. Bovendien zou ik in de toekomst graag wat meer samenwerkingen doen en af en toe uitgenodigd worden voor een leuk event. En mijn grote droom is om ooit halftijds of misschien wel fulltime te kunnen leven van mijn blog! Zo heb ik meer tijd voor mijn blog en kan ik er meer mee bezig zijn en zal de kwaliteit van mijn blog ook nog steeds verbeteren.

♣ Geef één tip voor andere bloggers.

Geef niet te snel op. In het begin kreeg ik ook geen enkele reactie op mijn artikelen, maar stilaan krijg ik er steeds meer en dat is natuurlijk fantastisch. Doe je best voor je blog, schrijf over wat je zelf leuk vindt, blijf jezelf en heb geduld. De reacties en volgers komen dan vanzelf wel!

Ziezo, dit waren alle vragen alweer. Als je de tag zelf nog niet ingevuld hebt zou ik het superleuk vinden als je hem zou overnemen! Laat het me dan ook even weten in de reacties en dan ga ik zeker ook een kijkje nemen bij jou!

Wat vind jij de grootste voor- en nadelen van bloggen? En als je zelf nog geen blog hebt, zou je er dan ook graag één beginnen? Waarom wel of waarom niet?

Dit vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

25 reacties op “In Blogging Stories Tag

 1. Wat een leuke vragenlijst! Leuk om zo je “verhaal” te lezen. Mooie tips geef je ook! Tuurlijk schrijf je voor jezelf, maar het is ook zó leuk om reacties te mogen ontvangen op hetgeen wat je schrijft. En, dromen mag hé, wie weet worden dromen ooit werkelijkheid!
  Lees het vorige artikel van Diana Carlton: Wat zou jij aan jezelf veranderen?My Profile

  1. Dankjewel voor je leuke reactie! Ik vind het ook altijd fijn om zo’n verhaal van iemand te lezen. En inderdaad, ik blijf dromen en natuurlijk ook doen, want met dromen alleen kom je natuurlijk niet ver

  1. Ja, school afmaken is natuurlijk het allerbelangrijkste! Maar het is niet omdat je een eigen domein hebt dat je elke dag moet gaan bloggen natuurlijk he

 2. Herkenbaar. Maar hoe vaker je bezig ben met je blog hoe beter je wordt. Bij mij is het discipline geworden. Voor 2015 werk ik nu het liefst 2 weken vooruit. En wat ook niet onbelangrijk is, je taalontwikkeling.
  Heel leuk geschreven. Ik merk dat je het bloggen steeds leuker begint te vinden. Wie weet kan je er ook van leven. Ik duim voor je.

 3. Wat een leuke tag en wat heb je de vragen toch weer mooi en open beantwoord. Ik hoop voor je dat jouw droom waar kan maken wat betreft bloggen, maar zoals je zelf zegt: patience En als je kijkt naar een jaar geleden (half jaar voor echt zoals je zelf zegt) is het mooi om te zien dat zelf ziet dat je vorderingen hebt gemaakt: dat is heel belangrijk. X
  Lees het vorige artikel van Deisy: Mijn doelen voor 2015My Profile

 4. Dit is echt een leuke tag, Kim! Hihi, ik herken een paar dingetjes bij mij! Ik koop ook meer dingen die ik voorbij zie komen op blogs, haha. Een bloggersmeeting lijkt me heel erg leuk! Ik doe mee ^^.
  Ook hoop ik binnenkort uitnodigingen te krijgen voor leuke events en dan kom ik je ook eens tegen!
  Lees het vorige artikel van Pauline: sale sale sale, crazy saleMy Profile

  1. Hihi ja, ik zou het ook leuk vinden om elkaar eens te ontmoeten! Ik zou gewoon wel eens iets willen gaan drinken met een paar bloggers om elkaar wat te leren kennen en wat te kletsen, lijkt me leuk!
   Lees het vorige artikel van Kim: In Blogging Stories TagMy Profile

 5. Heeele leuke tag!!! Mooie eerlijke antwoorden

  Ik herken me heel erg in sommige punten zoals het kwetsbaar opstellen ik heb niemand in mijn omgeving verteld dat ik een blog heb…
  Ook het combineren van school, stage, werk en je blog vind ik erg pittig. Ik had natuurlijk 2 weken vakantie en toen ging het fantastisch, maar nu kom ik echt voor de uitdaging te staan of het me ook gaat lukken in de hectiek van de normale week..
  Lees het vorige artikel van Eline: Ik ben Eline en ik ben een people pleaserMy Profile

  1. Dankjewel! Ik denk dat het wel goed is dat je het nog aan niemand verteld hebt, zeker als je daar niet nog niet klaar voor bent. Ik zou je blog eerst nog wat laten groeien en jezelf de kans geven om je nog te verbeteren, totdat je zelf helemaal fier bent op je blog, en dan gaat dat vanzelf wel! Want je kan maar één keer een eerste indruk maken, en bovendien: je moet jezelf eerst helemaal goed voelen bij je blog, als je nog te onzeker bent gaan alle reacties je bang maken, ik spreek uit ervaring! En je blog combineren met school is inderdaad niet eenvoudig, maar als je het echt graag doet lukt het wel!
   Lees het vorige artikel van Kim: In Blogging Stories TagMy Profile

 6. Mijn zus leest altijd mijn blog en als ze er dan iets over zegt heb ik het er ook moeilijk mee! Daarin begrijp ik je volleeeedig! Wat een leuk idee trouwens van die belgische blog meeting. In Nederland is bloggen inderdaad bekender als hier bij ons. Ik hoop dat daar ooit verandering in komt! Wat een leuke tag om te lezen xxx
  Lees het vorige artikel van Evi: Favorieten December 2014My Profile

  1. Haha, ik ben blij dat ik niet de enige ben! Jaaa ik wil supergraag zo’n meeting doen met een paar Belgische blogsters die ik ‘ken’ via mijn blog, zou leuk zijn! Gewoon zo ergens gezellig iets gaan drinken met een stuk of 5-10 bloggers, zou ik wel leuk vinden! Want het is toch een onderwerp waar je niet met iedereen over kan praten he Wat denk je?
   Lees het vorige artikel van Kim: Shoplog Action & KruidvatMy Profile

  1. Nee, eigenlijk zouden we ons inderdaad niet moeten schamen! Maar het is zo vreemd omdat ze dan zien waar je allemaal mee bezig bent en allerlei persoonlijke dingen over je te weten komen… Vreemd eigenlijk hoe je het niet erg vindt als vreemden die dingen zien en lezen en wel als vrienden of familie het leest…
   Lees het vorige artikel van Kim: In Blogging Stories TagMy Profile