Blogspiratie TAG

Bloggen

do what you love quote ingekaderd

Jullie hebben misschien wel gemerkt dat er de laatste tijd vooral erg veel video’s op mijn blog verschenen zijn, en veel minder geschreven artikels. Dat komt omdat ik gewoon heel veel inspiratie heb voor video’s, maar minder voor artikels… Terwijl het vroeger vaak net omgekeerd was! Natuurlijk kan ik veel onderwerpen die ik via een video aan jullie zou willen tonen ook in een geschreven artikel verwerken, maar een video lijkt me gewoon leuker voor die onderwerpen… Maar nu ik weer meer tijd heb en meer artikelen wil beginnen schrijven, merk ik dat ik eigenlijk weinig inspiratie heb voor artikels. Voordien had ik door mijn stage, studie en Masterproef vaak weinig tijd maar zat ik wel boordevol inspiratie, en nu lijkt het plots omgekeerd… Het is de eerste keer dat ik het gevoel heb even wat inspiratieloos te zijn wat betreft het schrijven van artikels… Vreemd gevoel! Daarom dacht ik dat het wel leuk zou zijn om nog eens een TAG in te vullen, en dan meteen ook een heel toepasselijke: de Blogspiratie TAG van Blogqueen Patricia. Wie weet krijg ik door het invullen van deze vragenlijst meteen ook weer inspiratie… Laat ons hopen!

♥ Volop inspiratie of loop je vaak tegen het zogenaamde writer’s- of bloggers block aan?

Zoals ik hierboven dus al beschreef, loop ik meestal over van de inspiratie! Vaak heb ik heel veel ideeën maar weinig tijd om te schrijven. En nu lijken de rollen wel omgekeerd! Meer tijd, weinig inspiratie… Voor video’s heb ik dan wel plots veel inspiratie… Heel vreemd. Misschien komt het omdat ik de laatste tijd meer video’s maak en minder schrijf, dat ik wat uit de drive van het schrijven ben en in de drive van het video’s maken? Ach ja, het overkomt iedereen waarschijnlijk wel eens en het zal ook snel weer voorbijgaan!

♥ Als de woorden even niet uit je vingers komen; hoe voel jij je dan?

Wel, het voelt eigenlijk heel vreemd… Het is niet echt dat de woorden niet uit mijn vingers komen, het is meer dat ik niet goed weet waarover te schrijven. Of ik denk er gewoon te veel over na en ben te kieskeurig, dat kan ook… Ik heb wel een paar ideeën, maar dan denk ik telkens: ‘Zou ik daar wel over schrijven?’, ‘Gaan mijn lezeressen dat wel leuk vinden?’, ‘Is dit niet te persoonlijk om te delen?’ ‘Past dit wel bij mijn blog?’… Misschien moet ik wat minder nadenken en gewoon doen?

♥ Hoe blijf je gefocust tijdens het uitwerken van een bericht?

Eenmaal ik bezig ben aan een artikel, lukt het me meestal wel goed om gefocust te blijven. Hoewel social media en andere websites me soms wel eens afleiden! Als het even niet meer lukt doe ik even iets anders, laat ik het even voor wat het is, en schrijf ik nadien weer verder. Maar als je last minute artikelen schrijft die de volgende dag al online moeten, is dat niet altijd zo makkelijk natuurlijk…

♥ Welke brainstorm-techniek zorgt gegarandeerd voor blogspiratie?

Goh, ik heb vaak heel veel ideeën die plots opkomen, en deze noteer ik dan allemaal in m’n Filofax/notitieboekje/telefoon. Zo had ik tot nu toe dus altijd genoeg inspiratie en was brainstormen niet echt nodig. Maar ik denk dat het me nu wel kan helpen om wat rond te snuffelen op andere blogs en op Pinterest, en eventueel zelfs in magazines, om inspiratie op te doen. Ja, dat ga ik denk ik doen, ik heb hier nog twee tijdschriften liggen om te lezen! Wie weet haal ik daar weer een heleboel inspiratie uit

♥ Helpt muziek je ook als je blogspiratie zoekt?

Nee, muziek leidt me eigenlijk alleen maar af! Ik ben geen muziekpersoon, ik zet vrijwel nooit uit mezelf muziek op, behalve in de auto. Ik denk er vaak niet aan, en kan me vaak ook niet goed concentreren met muziek aan. Zelfs als ik bijvoorbeeld gewoon aan het opruimen ben, kan muziek me storen. Ik ben dan druk aan het nadenken waar ik alles ga leggen, of gewoon in mijn eigen gedachten verzonken, waardoor muziek me afleidt van mijn eigen gedachten. Maar misschien zou ik net eens wat vaker muziek op moeten zetten om mijn gedachten eens even tot rust te laten komen

♥ Waar ontstaan de beste ideeën?

Dat kan echt overal zijn… Meestal is dat gewoon thuis op mijn kamer, maar dat komt waarschijnlijk ook omdat ik daar het vaakst ben.

♥ In welke inspirerende omgeving werk je graag?

Ook gewoon op mijn kamer, achter mijn bureau of in bed. Daar ben ik lekker alleen en nu mijn kamer weer eens heringericht is, is mijn omgeving nog meer inspirerend!

♥ Heb jij ook een ware ‘blogbijbel’ op je bureau staan voor als je het even niet weet?

Het enige blogboek dat ik tot nu toe heb is ‘How blogs work’ van Stephanie Duval. Het is een handig boek met vooral veel ‘technische’ informatie, maar echt inspirerend – inhoudelijk dan – vind ik het boek niet.

♥ Welke bloggers inspireren jou?

Eigenlijk inspireren alle bloggers me wel! Ik kan bij iedereen wel eens een artikel of foto zijn die me inspireert.

♥ Hoe zit het met andere bijzondere inspiratiebronnen?

Verder heb ik eigenlijk geen bijzondere inspiratiebronnen… Meestal komt mijn inspiratie gewoon uit het dagelijkse leven

 

Waar haal jij je inspiratie vandaan? En wat doe jij als je even geen inspiratie meer hebt? Als je nog ideeën hebt voor mij om over te schrijven, laat het ook gerust weten!

Dit vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

3 reacties op “Blogspiratie TAG

    1. Ja, vroeger had ik minder last van dat nadenken en deed ik gewoon maar wat, maar nu lijkt de lat plots hoger te liggen of zo, haha! Maar ja, je kan nooit voor iedereen goed doen, dus zolang je schrijft over wat jij zelf leuk vindt is het eigenlijk altijd goed Ik kreeg gisteren trouwens ook plots een leuk idee voor een artikel in de auto!

  1. Zeer herkenbaar allemaal. Ik heb ook momenten dat ik 1001 ideeën heb en dan weer periodes dat ik wel ideeën heb maar geen tijd en dan weer periodes met tijd maar geen ideeën
    Zelf haal ik overal en nergens inspiratie. Andere bloggers inspireren me ook enorm en ik vind dat dat gezegd mag worden, iedereen heeft een andere insteek en kijk op het leven.
    Lees het vorige artikel van Bibiane: De te lange lijst van blog fouten die ik ooit maakteMy Profile