Blogtip: je afbeeldingen pinbaar maken

Bloggen, Blogtips

zelfgemaakte pin-it button blog

Ondertussen blog ik  al een tijdje en heb ik met vallen en opstaan toch wel al het één en ander bijgeleerd. Ik vind dat het dan ook tijd wordt om enkele van blogtips met jullie te delen! Vandaag begin ik met een tip die eigenlijk redelijk eenvoudig is, maar die vele bloggers toch nog niet gebruiken: je afbeeldingen pinbaar maken. Dat is ten eerste leuk en handig voor je bezoekers, maar ten tweede ook goed voor de statistieken van je blog! Ik vertel er jullie hieronder meer over.

Wat is je afbeeldingen ‘pinbaar’ maken?

Voor diegenen die (net als ik) soms op een andere planeet leven, zal ik eerst nog even uitleggen wat je afbeeldingen ‘pinbaar’ maken betekent. Eigenlijk is het heel simpel: je zorgt ervoor dat er een klein logootje op je afbeelding verschijnt, waarop mensen kunnen klikken. Maar het is niet zomaar een logootje, nee, door erop te klikken opent zich meteen een klein schermpje waarin je de afbeelding meteen op één van je Pinterestborden kan pinnen. It’s magic!

Waarom kan je best je afbeeldingen pinbaar maken?

Ten eerste is het fijn om je afbeeldingen pinbaar te maken voor je lezers, zodat ze een afbeelding die ze mooi vinden meteen kunnen pinnen en deze later makkelijk kunnen terugvinden. Bovendien ze op die manier ook je leuke blogposts makkelijk terugvinden, aangezien Pinterest ook de link naar het artikel opslaat. Wanneer je bijvoorbeeld een leuke DIY ziet op een blog, kan je de afbeelding pinnen en als je er nadien dan weer op klikt, kom je meteen weer bij het artikel met de uitleg van de DIY. Super handig! Ten tweede is het ook goed voor de statistieken van je blog. Logisch, want hoe vaker je afbeeldingen gepind worden, hoe meer kans dat mensen je afbeelding vinden én hoe groter de kans dat ze ook naar je blog doorklikken. Je kan dit proces natuurlijk altijd een handje helpen door zelf je afbeeldingen te pinnen Ik doe dit regelmatig op mijn bord ‘blog’ of in een andere gepaste categorie, een beetje zelfreclame kan nooit kwaad hé!

Hoe kan je je afbeeldingen pinbaar maken?

Oké, nu ik je overtuigd heb om een Pin-it button te installeren, zal ik je ook uitleggen hoe je dat kan doen. Als je WordPress gebruikt, bestaan hiervoor verschillende plugins. Wil je graag een standaard Pin-it button (je weet wel, zo’n rode met witte letters), dan kan je bijvoorbeeld de plugin ‘Pinterest Pin It Button For Images’ gebruiken. Deze heb ik een hele tijd gebruikt en werkte heel goed. De plugin wijst zichzelf uit, dus meer uitleg is hier denk ik niet nodig. Wil je liever een zelfgemaakte Pin-it button? Dan kan je de plugin ‘jQuery Pin It Button For Images’ gebruiken. Hier heb je meer mogelijkheden én kan je je zelfgemaakte Pin-it button uploaden. Als je niet goed weet hoe je zelf een Pin-it button kan maken, kan je altijd mijn tutorial voor het maken van je eigen social media icons eens bekijken, uiteindelijk ga je op dezelfde manier te werk. En that’s it! Als je verder nog vragen hebt, stel ze gerust in een reactie.

Volg jij mij trouwens al op Pinterest? En heb je zelf een Pinterest-account? Laat dan zeker je ‘pinnaam’ achter en dan voeg ik je toe!

PS: Je kan ook een pin-it button in je brower installeren, zo kan je van op alle sites makkelijk afbeeldingen pinnen. Meer info daarover kan je hier vinden.

Dit vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

6 reacties op “Blogtip: je afbeeldingen pinbaar maken

  1. Ik heb een maand terug mijn afbeeldingen ook pinbaar gemaakt. Of het al veel uitmaakte qua statistieken weet ik nog niet. Het is in ieder geval altijd het proberen waard! Ik ben fairygodmotherr op Pinterest, maar volgens mij volgen we elkaar al hihi.
    Lees het vorige artikel van Pauline: My Favourite Food TrucksMy Profile