Dilemma: nieuwe lay-out of oude verbeteren?

Bloggen

lay-out_zonder tekst

Ik zit weer een beetje met een dilemma… Dat heb je als je een eeuwige twijfelaar bent! Daarom wil ik graag jullie raad vragen. Ik ben namelijk aan het twijfelen tussen een nieuwe lay-out kopen of mijn huidige lay-out wat laten upgraden… Ik vertel er jullie in dit artikel wat meer over, en aangezien ik de mening van mijn lezeressen ook heel erg belangrijk vind, ben ik heel erg benieuwd wat jullie vinden. Laat het me zeker weten in de reacties!

Mijn huidige lay-out heb ik nu ongeveer één jaar, maar eigenlijk ben ik hier echt nog wel tevreden over. De lay-out is voor mij gewoon Kimsbloglife, en ik zou het vreemd vinden om die plots anders te zien. Bovendien betaalde ik in totaal al zo’n €180 aan mijn huidige lay-out, dus vind ik het een beetje zonde om na een jaar alweer te veranderen. Er zijn alleen een paar kleine dingen die me nog storen aan mijn lay-out, zoals bijvoorbeeld het reactieformulier. Verder vind ik het ook heel jammer dat ik geen bijpassend mobiel thema heb.

Eerst was het idee dus om gewoon een mobiel (of responsive) thema voor mijn website te laten maken, zodat hij er op telefoons en tablets ook leuk uitziet en mooi bij mijn gewone lay-out past. Momenteel gebruik ik een plugin voor mijn mobiele versie, maar de lay-out hiervan vind ik niet zo mooi meer en vooral allesbehalve origineel. Er zijn veel bloggers die dit mobiele thema gebruiken en ondanks mijn persoonlijke aanpassingen past hij ook niet helemaal bij de gewone lay-out van mijn blog. Daarom wil ik dus graag een uniek mobiel thema dat mooi aansluit bij de huisstijl van Kimsbloglife. Een beetje zoals het mobiele thema van Kellycaresse.nl bijvoorbeeld. Ik vind een mooi mobiel thema wel belangrijk, aangezien ik denk dat veel lezeressen mijn blog top hun telefoon of tablet lezen. Ook vind ik het belangrijk dat nieuwe lezeressen een goede eerste indruk van mijn blog krijgen, ook als ze via hun mobiel mijn blog bezoeken.

Maar toch twijfel ik een beetje. Ten eerste door het prijskaartje. Voor een gepersonaliseerd mobiel thema en enkele kleine aanpassingen aan mijn gewone lay-out, zou ik zo’n €100 moeten neertellen. Dat is natuurlijk niet niks, en dan heeft mijn huidige thema mij in totaal al bijna €300 gekost… Dus dan moet het wel nog een hele tijd meegaan. Nu vind ik dat op zich geen probleem, maar wat als ik binnenkort mijn lay-out toch beu gezien ben? Het is tegenwoordig de mode om regelmatig van lay-out te veranderen, dus misschien moet ik ook mee? Misschien zijn mijn lezeressen mijn lay-out wel beu en willen ze graag Kimsbloglife in een nieuw jasje zien? Daarom mijn vraag aan jullie: wat vinden jullie?

Toevallig las ik deze week op de blog van Deisy een artikel met verschillende leuke lay-outs (inclusief mobiel thema) voor nog geen €20. Online heb je een enorme keuze aan lay-outs die dus een pak goedkoper zijn dan een speciaal voor jou ontworpen lay-out… En dan heb ik meteen ook een heel nieuw jasje. Natuurlijk is die lay-out dan niet helemaal origineel (want anderen kunnen hem ook kopen), maar de kans dat iemand die we kennen dezelfde lay-out gebruikt is nu ook weer niet zo groot denk ik… Ik zag bijvoorbeeld deze en deze lay-out die ik wel leuk vind. Maar toch voelt het (nog) niet echt als Kimsbloglife… De meeste thema’s die ik kan vinden zijn heel strak en kleurloos, en dat vind ik jammer… Zo zijn er immers al dertien in een dozijn. Ik vind dat mijn blog een unieke lay-out heeft en daar ben ik eigenlijk wel fier op!

Geen makkelijke keuze dus… Ik denk dat ik zelf het liefst bij mijn huidige lay-out blijf, maar het prijskaartje doet me een beetje twijfelen… Uiteindelijk betaal ik dan €100 voor maar een klein beetje verschil, ik ben bang dat jullie het misschien niet eens zullen merken… Toevallig veranderde Kelly van Kellycaresse gisteren ook haar lay-out, zij maakte er wat anders van maar behield toch bepaalde typische kenmerken van haar blog. Dat vind ik ook wel leuk! Maar dat kan eventueel later ook nog natuurlijk…

Ik ben heel benieuwd wat jullie vinden: beter wat meer betalen om mijn huidige en originele lay-out wat te upgraden, of eens gek doen en iets volledig nieuws proberen voor minder geld? En als ik toch mijn huidige lay-out zou behouden, welke dingen zou jij dan eventueel nog aangepast willen zien? Lijkt een ‘magazine lay-out’ (met meerdere vakjes met artikels naast elkaar in plaats van onder elkaar op de homepage) je iets voor mijn blog of liever gewoon zoals het nu is?

Dit vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

13 reacties op “Dilemma: nieuwe lay-out of oude verbeteren?

  1. Ja je hebt gelijk! Ik wil graag gewoon wat kleine onvolmaaktheden aanpassen en een mobiel thema wil ik ook graag… Alleen jammer dat het zo duur is haha! Ik wou dat ik dat allemaal zelf kon!

 1. Hoe kwam het dat je €180 uitgaf aan één thema? Heb je deze helemaal op maat laten maken zegmaar? Op Etsy zijn al thema’s vanaf 7 dollar te vinden

  1. Dit thema is inderdaad helemaal op maat voor mij gemaakt, en dat kost al snel veel! €180 valt eigenlijk nog goed mee voor een zelfgemaakt thema, maar het is natuurlijk niet niets… Daarom dat ik nu dus twijfel… Maar anderzijds vind ik het wel fijn dat het helemaal van mij is en volgens mijn wensen…

 2. Het is inderdaad geen makkelijke keuze! Maar zo te horen wil je liever je huidige lay-out behouden en dat zou ik ook doen. Ik vind je huidige lay-out er fijn en overzichtelijk uitzien en het komt ook terug in je youtubekanaal. Misschien kan je in de toekomst wel is gaan voor een nieuwe header, want dat kan ook al veel doen. Op dit moment heb ik zelf geen header dat mijn blog kenmerkt, maar ik zou het wel graag willen. En misschien kan je eerst de gewone versie van lay-out aanpassen vooraleer je een mobiele versie neemt

 3. Deze layout vind ik ook echt passend bij jou en je blog. Zelf was ik ook lang niet tevreden (nu nog niet 100%), maar ik heb toen besloten om een gratis theme zelf aan te passen. Nu ben ik druk bezig met plannen op papier wat ik wil en hoe ik het wil en het dan professioneler te laten doen (met ook meer branding). En ik heb als deadline voor mezelf 1 januari :p Doordat het al zoveel kostte, zou ik in jouw geval ook niet snel switchen naar iets even duur of nog eens een smak bijbetalen. Zijn er dingen die je zelf kan aanpassen? Of met wat hulp van mensen op communities? Bv op de fb pagina Durf te vragen over WordPress….
  Lees het vorige artikel van Bibiane: Halloween nailart inspiratieMy Profile

  1. Ja je hebt gelijk, liefst zou ik ook alles zelf kunnen aanpassen zodat het me niets kost… Ik probeer ook zoveel mogelijk zelf maar vind het echt moeilijk en veel dingen lukken gewoon niet… Misschien kan ik wel eens ergens hulp vragen inderdaad. Die facebookpagina kende ik niet en kan ik ook niet vinden… Zou je me misschien kunnen toevoegen of me de link kunnen doorsturen?

 4. Ik zou je lay-out houden. Ik vind hem leuk! Ik had hetzelfde dilemma maar ik heb besloten mijn lay-out te houden. Ik heb alleen wel een vriend die goed is met coderen en veel voor mij kan doen wat ik eraan wil veranderen dus dat is erg fijn voor mij. Daarnaast sta ik ervan versteld hoeveel je kan doen met plugins. (Mijn lay-out was wel al responsive dus dat maakte de keuze wel makkelijker om mijn lay-out nog te behouden).
  Ik vind zelf een magazine lay-out niet zo fijn/leuk.
  Lees het vorige artikel van Robin: Last week #31: Toms uitdelen, Oktoberfest en tattooMy Profile

  1. Oh dat is inderdaad handig als je vriend er goed mee overweg kan! Ik ken helaas zo niet meteen iemand… Met plugins kan je inderdaad veel maar het is allemaal zo’n gedoe en het kost zoveel tijd om het uit te zoeken… Ben vandaag de hele dag bezig geweest met een klein beetje resultaat, op de duur word ik er gek van haha!

 5. Ik vind de huidige lay-out juist heel kenmerkend voor jouw blog. Het past bij jou als persoon en bij jouw blog. Dus mocht je wat willen veranderen, zal ik het als ik jou was net als Kelly subtiel doen en bepaalde kenmerken wel behouden. Moeilijk zoiets hè!
  Lees het vorige artikel van Renske: De ambitie om te bloggenMy Profile

  1. Ja je hebt gelijk, dat ga ik doen! Het zou alleen handig zijn als ik iemand kende die er wat van kende en me kon helpen, zo kon ik zelf af en toe wat aanpassingen doen.

 6. Aangezien je erg tevreden bent over je huidige lay-out en hem uniek vindt, zou ik hem houden. De andere zijn zoals je zegt dertien in een dozijn en de jouwe die je nu hebt zie je niet vaak. Je lay-out heeft ook al veel gekost, dus het zou zonde zijn om deze te veranderen denk ik.
  Lees het vorige artikel van Pauline: Meet My Lipstick StashMy Profile