Mijn favoriete artikelen van 2015!

Bloggen

do what you love quote

Wauw, wat vliegt de tijd voorbij! Dat besefte ik pas echt toen ik door al mijn artikelen van het afgelopen jaar scrolde. En eigenlijk ben ik best tevreden met de content die ik in 2015 heb geleverd en mag ik best trots zijn op mijzelf en mijn blog – al zeg ik het zelf Ondertussen is het alweer de laatste dag van 2015: tijd om eens terug te blikken op enkele artikelen die ik het afgelopen jaar op Kimsbloglife publiceerde (in totaal waren het er meer dan 200!). Eerst was ik van plan de meest gelezen artikelen met jullie delen, maar aangezien deze al uitgelicht staan in mijn sidebar én vooral via zoekmachines gevonden werden en dus inhoudelijk voor mij niet altijd even betekenisvol zijn, heb ik ervoor gekozen om mijn eigen favoriete artikelen even op een rijtje te zetten. Voor jullie, omdat jullie mijn blog misschien nog niet zo lang volgen of omdat jullie misschien wel een leuk artikel gemist hebben; en ook voor mezelf, omdat ik het fijn vind om even terug te blikken op wat ik het afgelopen jaar nu eigenlijk allemaal geschreven heb. Lees je mee?

Aangezien ik het echt ontzettend moeilijk vond om een rangorde te maken in deze artikelen en ik ze stuk voor stuk heel erg leuk of interessant vind, heb ik ze gewoon in willekeurige volgorde opgelijst.

♥ Let’s talk about… geld verdienen met bloggen #1

Dit artikel stond in de top 5 van best gelezen artikelen en dat had ik eigenlijk wel verwacht aangezien dit toch wel een hot topic is in de blogwereld. Ik vind het zelf ook een interessant onderwerp en wilde er zelf ook graag iets over schrijven. Ik geef in het artikel geen tips om geld te verdienen met bloggen – die artikels zijn er naar mijn mening al genoeg – maar het is eerder een persoonlijk artikel waarin ik mijn mening over geld verdienen met bloggen en de openheid daarover.

♥ Ik hou niet (meer) van uitgaan

Een artikel dat ik best een beetje eng vond om online te zetten, maar dat uiteindelijk heel goed ontvangen werd door jullie en waar ik veel leuke reacties op kreeg. Ik schreef dat ik niet graag meer uitga terwijl mijn vriendinnen en vriend dat wel nog graag doen en dat dat niet altijd eenvoudig is (geweest) voor mij. Ik heb het daar een periode regelmatig heel moeilijk mee had, omdat ik het gevoel had er niet meer bij te horen. Gelukkig heb ik dat ondertussen goed kunnen relativeren en ben ik nu sterk genoeg om te kiezen voor wat mij gelukkig maakt. En dat komt mede dankzij mijn blog en dankzij mijn lieve lezeressen!

♥ 18 irritaties die elke Primarkfan herkent

Aah, dit artikel is al bijna een jaar oud en ik vond het superleuk om nog eens terug te lezen! Ik schreef een artikel met een aantal irritaties die iedereen die graag bij Primark shopt wel zal herkennen. Lekker overdreven maar toch met een grond van waarheid, haha! Zeker een aanrader als je dit artikel nog niet gelezen hebt!

♥ Opgebiecht: mijn kleine kantjes

Haha, dit vind ik ook wel een leuk artikel. Hierin biecht ik namelijk mijn ‘kleine kantjes’ of negatieve eigenschappen op aan de hand van een lijstje. Zo ben ik onder andere nogal jaloers, kan ik niet goed tegen kritiek, kom ik vaak te laat en ben ik een enorme sloddervos! Oeps… Maar ik heb ook veel goede eigenschappen hoor

♥ 22 redenen waarom ik van mijn vriend hou

Dit artikel schreef ik met Valentijn voor mijn vriend. Ik somde 22 redenen op waarom ik van hem hou. Ik las het artikel nog eens opnieuw en het klopt gelukkig nog allemaal, hihi! Het is toch zo’n schatje! Dit artikel staat trouwens in de top 5 van de meest gelezen artikelen, superleuk!

♥ Liefde is een werkwoord

Dit is een artikel over de andere kant van de medaille, namelijk dat een relatie niet altijd rozengeur en maneschijn is en dat het niet altijd allemaal vanzelf gaat. Een artikel waarin ik jullie vertelde over de moeilijkheden die mijn vriend en ik soms ervaren in onze relatie en de manier waarop we daarmee omgaan. Want ik geloof oprecht dat liefde een werkwoord is, en dat een relatie steeds kan groeien en beter kan gaan naarmate je elkaar beter leert kennen en beter met elkaar leert omgaan.

♥ Gaan echt alle mannen vreemd?!

Dit artikel kwam tot stand omdat ik nood had om mijn frustraties te uiten nadat ik een artikel in de Flair had gelezen over waarom mannen vreemdgaan. Ik was echt gechoqueerd door wat ik daarin allemaal las en vond het ook niet echt vrouwvriendelijk van Flair om zo’n artikel te publiceren… Oké, achteraf gezien is het misschien best wel grappig om te lezen, maar als je als vrouw bedrogen bent geweest en je leest zoiets, dan zakt de hoop en het vertrouwen in mannen je helemaal in de schoenen. In mijn artikel deelde ik mijn mening hierover, inclusief enkele topquotes van de mannen uit het artikel met mijn commentaar erbij. Grappig en verschrikkelijk tegelijkertijd. Zeker de moeite waard om eens te lezen, haha!

♥ Mijn missie: herkenbaarheid creëren en taboes doorbreken

Hoe langer ik blog, hoe meer ik merk dat ik het vooral fijn vind om persoonlijke artikelen te schrijven en onderwerpen aan te kaarten waarover niet zo vaak gesproken of online gecommuniceerd wordt. In maart 2015 besloot ik dan ook de ‘niche’ van mijn blog wat meer ‘af te bakenen’ en mijn ‘missie’ met jullie te delen: herkenbaarheid creëren en taboes doorbreken. Dit sluit eigenlijk goed aan bij het volgende artikel in de rij.

♥ Waarom je ongelukkig wordt van blogs lezen

Een artikel waarover ik eigenlijk niet 100% tevreden ben als ik het nu weer opnieuw lees… Dat heb ik trouwens vaker met persoonlijke artikelen, dat ik het nooit zo goed kan verwoorden als ik het bedoel. Maar goed, jullie begrijpen wel waar ik naartoe wil met het artikel denk ik. Het gaat erover dat we op blogs (en sociale media) vaak de mooiste en meest perfecte dingen (laten) zien, en onszelf daardoor soms ‘ongelukkig’ gaan voelen. Ik alleszins toch. Zelf vind ik het fijner om ook minder perfecte dingen te zien en te lezen en ik kies er op mijn blog ook bewust voor om ook dat te delen.

♥ Opgebiecht: ik hou niet zo van grote groepen en drukte

Dit artikel sluit eigenlijk een beetje aan bij het artikel over uitgaan. Het gaat over het feit dat ik best sociaal ben en graag onder de mensen ben, maar anderzijds ook nood heb aan voldoende rust en me-time en meer van diepgaandere gesprekken hou – één op één of in kleinere groepjes – dan van oppervlakkigere gesprekken en drukte in grote groepen. Ook hier kreeg ik veel reacties op van lezeressen die zich hierin herkenden, dat vind ik altijd heel fijn om te lezen!

♥ Opgebiecht: ik slaap nog met een knuffel

Oeps, betrapt, haha! Ik ben 23 en slaap nog met een knuffel… Gelukkig vond ik dankzij de reacties op dit artikel enkele lotgenoten, haha! In dit artikel vertel ik jullie meer over Schildpad, de knuffel waar ik al sinds mijn geboorte mee slaap, die mijn steun en toeverlaat is en waar ik niet meer zonder zou kunnen!

♥ Persoonlijk: je blog delen met je omgeving

Een artikel dat ik al aan het begin van dit jaar schreef en waar ik ondertussen gelukkig wel al in gegroeid ben. Aan het begin van dit jaar durfde ik namelijk nog tegen bijna niemand over mijn blog vertellen en wilde ik niet dat mensen die me kenden mijn blog zouden lezen. Ondertussen ben ik soms nog steeds wel bang voor de reacties van mijn omgeving hoor, en ik vind het vaak nog steeds ongemakkelijk als mensen uit mijn omgeving mijn Facebookpagina liken of me over mijn blog aanspreken… Maar tegenwoordig kan ik het veel beter relativeren, trek ik me minder aan wat mensen er van denken en ben ik ook best wel trots op mijn blog. Ik doe wat ik graag doe en waar ik in geloof en achter sta, en wat een ander daar van denkt doet er eigenlijk niet toe.

♥ Veroordeeld worden op basis van je blog

Een artikel dat eigenlijk wat aansluit op het vorige. Want als je je blog deelt met je omgeving, kan het gebeuren dat zij je op basis daarvan veroordelen… Het overkwam mij en het maakte me heel verdrietig en deed me even heel erg twijfelen aan het bloggen… Door persoonlijk te bloggen stel je je namelijk heel kwetsbaar op, en dan doet het pijn als mensen onrespectvol omgaan met de persoonlijk informatie die je over jezelf deelt.

♥ Twijfels over bloggen

Die twijfels over het bloggen en het delen van persoonlijke informatie over mezelf had ik eigenlijk voordien ook al af en toe… Want ondanks dat ik het ontzettend graag doe, twijfel ik er soms wel eens aan of het wel een goed idee is om mezelf zo bloot te geven en kwetsbaar op te stellen op het wereldwijde web… Je weet namelijk nooit of mensen het ooit tegen je gaan gebruiken. Bovendien vraag ik me soms ook af of het wel ‘nut’ heeft, dat bloggen? Verspil ik mijn tijd er niet mee? Levert het iets op, brengt het iemand iets bij? Maar ik weet alleszins wel dat het voor mezelf heel veel betekent en dat ik er als persoon ook al heel erg door gegroeid ben. Bovendien kreeg ik ook heel veel ontzettend lieve reacties van jullie waarin jullie me lieten weten dat mijn blog ook voor jullie iets betekent, en dat deed me heel veel plezier om te lezen.

♥ Is mijn blog wel leuk genoeg?

En ook hier weer een artikel waarin ik mijn twijfels en onzekerheden in verband met mijn blog deel. Want soms vraag ik me weleens af of mijn blog wel leuk genoeg is. En eerlijk gezegd komt dit voornamelijk omdat ik soms het gevoel heb dat mijn blog zo traag groeit wat betreft bezoekersaantallen, volgers en reacties. Zeker als ik dan met andere bloggers – die in mijn ogen minder leuk zijn – ga vergelijken, kan ik weleens heel onzeker worden en vraag ik me soms echt af wat ik ‘verkeerd’ doe. Ik weet dat ik me daar niet op mag focussen en ik ben zelf wel heel tevreden met mijn blog en dat is het allerbelangrijkste, maar toch spoken deze gedachten wel regelmatig eens door mijn hoofd…

♥ 9 dingen die ik zou willen worden (als ik geen psychologie had gestudeerd)

Pfieuw, ook weer eens een iets minder ‘zwaar’ artikel, haha! In dit artikel somde ik negen ‘beroepen’ op die me wel leuk lijken en ik wel zou willen uitoefenen (als ik geen Psychologie had gestudeerd). Onder andere juf, redactrice voor een tijdschrift, stylist, weddingplanner of interieurstyliste.

♥ Het taboe rond seksuele problemen doorbreken

Het eerste echte artikel in de categorie ‘taboes doorbreken’ dat ik zelf geschreven heb en meteen ook het eerste artikel waar ik zo lang over getwijfeld heb om het te publiceren. Het is het meest kwetsbare artikel op mijn blog, en helaas ben ik er ook al eens gekwetst mee geweest in mijn omgeving. Maar ondanks dat voorval sta ik er nog steeds voor de volle 100% achter, dankzij dat voorval eigenlijk zelfs nog meer dan voordien! Het heeft me even gekwetst en ik heb even getwijfeld of ik het artikel niet zou verwijderen, maar uiteindelijk heb ik er eens goed over nagedacht en erover gepraat met een vriendin, en ik ben eigenlijk best fier dat ik dit durven delen heb, onder mijn eigen naam op mijn eigen blog. Seksuele problemen komen nu eenmaal vaker voor dan we denken en ik vind het zo jammer dat er een taboe rond heerst en dat veel mensen zich alleen en abnormaal voelen hierdoor. Al is er maar één iemand die ik heb kunnen helpen met dit artikel, dan was het de moeite waard.

♥ Je lichaam aanvaarden zoals het is

Weer een artikel dat geïnspireerd is door een artikel in Flair, ik zou ze bijna een commissie moeten gaan betalen, haha! Helaas is het ook deze keer niet op een heel positieve manier. Ik vind namelijk dat je in de Flair – en ook in heel veel andere vrouwenbladen en andere media – in de lente en zomer veel te vaak artikelen ziet met tips om af te vallen zodat je de ‘perfecte bikini body’ krijgt. Ik vind dat ze hiermee vrouwen onzeker doen voelen en het gevoel geven dat ze er slank en strak moeten uitzien alvorens ze zich goed mogen voelen in bikini, en dat vind ik jammer. Zelf zou ik ook wel graag wat slanker en strakker zijn, maar ik heb het er gewoon niet voor over om echt op mijn voeding te gaan letten en veel te sporten. Dus heb ik voor mezelf besloten te proberen stoppen met klagen en mijn lichaam te aanvaarden zoals het is, want eigenlijk mag ik best nog wel tevreden zijn.

♥ Ik sta in de Feeling: hoe het was om op te groeien in co-ouderschap

Ik sluit dit lijstje af met een artikel waarmee ik in het tijdschrift Feeling verscheen dit jaar, over het opgroeien in co-ouderschap. Het artikel is grotendeels geschreven door een redactrice van Feeling (gebaseerd op een interview met mij), maar ik heb het voor de blogpost toch een klein beetje aangepast naar mijn wensen, haha! Ik vertel mijn verhaal over de scheiding van mijn ouders en hoe moeilijk het soms was om in twee huizen te wonen, maar vertel ook hoe dankbaar ik ben dat mijn ouders goed met elkaar zijn blijven communiceren en mij zo weinig mogelijk in hun strijd betrokken hebben.

Ziezo, dit waren mijn favoriete artikelen van eigen hand van het afgelopen jaar. Het zijn er een heleboel, maar ik kon echt niet kiezen haha! Hopelijk heb je net als ik wat vakantie en kan je rustig de blogjes die je nog niet gelezen had en je leuk lijken even doorlezen. En ook al zijn het al wat ‘oudere’ artikelen, je mag natuurlijk nog steeds een reactie achterlaten als je daar zin in hebt, dat vind ik altijd leuk!

Het is dus wel duidelijk dat persoonlijke artikelen mijn favorieten zijn En ik merk dat deze ook goed en graag gelezen worden door jullie, dus dat is alleen maar fijn! Ik wil jullie allemaal heel erg bedanken voor het lezen van en reageren op mijn artikelen en ben van plan om in 2016 nóg meer persoonlijke artikelen te gaan schrijven, want dat is echt de kant die ik op wil met mijn blog. Hopelijk vinden jullie dat leuk en blijven jullie in 2016 lekker terugkomen en mee kletsen in de reacties!

Ik wens jullie een hele fijne Oudejaarsavond!

Dit vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

11 reacties op “Mijn favoriete artikelen van 2015!

 1. Dat artikel over seksuele problemen had ik nog niet gelezen (al de andere die je hier noemt wel, hoor). Dapper dat je hierover durft schrijven!
  En flauw dat mensen je hiermee kwetsen.
  Voor jou ook een fijne oudejaarsavond en alles wat je maar wenst voor het nieuwe jaar!
  Lees het vorige artikel van Ilse: De 5 meest gelezen blogposts van 2015My Profile

  1. Dankjewel Ilse, voor jou ook een fijne avond en een heel mooi 2016 gewenst! Ik vind het trouwens ook maar flauw dat mensen met zoiets lachen of kwetsen, maar tja, dat zegt dan meer over hen dan over mij denk ik dan

 2. Wat schrijf jij een ontzettende leuke artikelen! Ik moest vooral even denken aan je artikel over je lichaam aanvaarden. Ik heb die toen nog doorgestuurd naar een vriendin van mij die het programma van Kayla volgde, zodat ze éindelijk in bikini het strand op kon. En jouw bericht was zowel voor haar als voor mij een eye-opener. Fijnheid! Blijf doen wat je doet, want het is gaaf! Fijne jaarwisseling!

  1. Oooh dit vind ik super fijn om te horen! Dankjewel! Heel leuk dat mijn artikel voor jou en je vriendin een eye-opener geweest is Voor jou ook een heel fijne jaarwisseling gewenst!

 3. Je hebt dit jaar meer best gedaan voor je blog en je ziet echt een grote groei in jouw artikelen en de rest van je site, echt goed bezig! ik vind het juist heel leuk dat je niet altijd even leuke onderwerpen behandelt maar ook serieuzere. Ik studeer zelf ook psychologie en ik ben bang dat ik later teveel de verhalen van slachtoffers mee ga nemen naar huis en mij er mss zelfs zorgen ga blijven over maken, heb jij dit gevoel ook soms dat je sommige gevallen niet van jou zult kunnen afzetten? Ik voel dat veel vriendinnen van mij dit gevoel ook hebben dus mss is het een leuk ideetje om hier eens over te schrijven ( een taboe te doorbreken).
  Alvast gelukkig nieuwjaar en doe zo verder! ( zowel met je blog, als je werk en je vriendje enzo ) x

  1. Heel lief Jill, dankjewel! Zo’n reactie doet me veel plezier! Hmm, ik was hier ook soms bang voor, maar tijdens mijn stage heb ik gemerkt dat ik dat eigenlijk heel goed kon loslaten. Ik leef wel mee met de mensen op het moment dat ze bij me zijn en denk er nadien ook nog wel eens aan, maar heb het nooit in die mate gehad dat ik het echt mee naar huis nam of me er slecht door voelde. Natuurlijk kan dat er ook wel mee te maken hebben dat het mijn stage was en ik me daardoor minder verantwoordelijk voelde, omdat ik altijd nog een begeleidster had om op terug te vallen, ook al deed ik een aantal casussen helemaal alleen. Binnenkort start ik helemaal op mezelf en ben wel benieuwd wat het dan gaat geven, maar ik denk dat het wel zal meevallen. En verder is het belangrijk dat je dan ook iemand hebt om dat allemaal mee te bespreken zodat je het zelf ook even van je af kan praten, met een supervisor of iemand die je vertrouwt (zonder dan de naam van de persoon in kwestie te delen). Komt wel goed Maar is inderdaad misschien wel een leuk idee om eens een artikel over te schrijven!
   Voor jou ook een heel gelukkig nieuw jaar gewenst!