Is mijn blog wel leuk genoeg?

Bloggen, Persoonlijk

is mijn blog wel leuk genoeg

Waarom groeit mijn blog niet zo snel als die van anderen? Waarom heb ik niet meer volgers en bezoekers? Wat doe ik mis? Is mijn blog niet leuk genoeg? Het zijn vragen die soms wel eens door mijn hoofd spoken… Ik ben sowieso heel erg dankbaar voor de bezoekers, volgers en reacties die ik wel heb/krijg en soms vind ik dat ook gewoon voldoende, maar op andere momenten wou ik wel dat mijn blog wat sneller groeide. Ik stop immers heel veel tijd en liefde in mijn blog en dan is het natuurlijk fijn als je merkt dat dat ook echt gewaardeerd wordt.

Vaak heb ik het gevoel dat andere blogs veel sneller groeien dan de mijne, en soms vind ik dat terecht, maar soms ook helemaal niet. Soms denk ik: is die blog nu echt zoveel leuker dan de mijne? Smaken verschillen natuurlijk, maar toch… Ik kan oprecht zeggen dat ik sommige andere blogs beter vind dan de mijne, maar ik durf ook te zeggen dat ik sommige blogs helemaal niet beter vind, en toch hebben zij meer volgers/reacties/… En dan vraag ik me soms gewoon af wat ik mis doe. Is mijn blog niet leuk genoeg? Ligt het aan mijn lay-out? Aan mijn artikelen? Aan de onderwerpen waarover ik schrijf? Of ligt het aan mij als persoon, ben ík niet leuk genoeg?

Gelukkig kan ik het allemaal goed relativeren en weet ik dat er gewoon heel veel blogs zijn, waardoor het moeilijk is om eruit te springen. Ik lig hier dan ook niet echt wakker van of voel me er helemaal niet ongelukkig door. Maar toch spoken die gedachten af en toe eens door mijn hoofd. En ik wilde dit gewoon eventjes met jullie delen… Misschien herkennen jij je hier ook wel in?

Verder zou ik graag nog wat tips aan jullie vragen. Nu zijn de meesten die dit lezen waarschijnlijk wel vaste bezoekers van mijn blog, dus jullie zullen mijn blog wel leuk vinden en daar ben ik jullie ongelooflijk dankbaar voor! Maar als je nog tips hebt voor mij om mijn blog te verbeteren of te laten groeien, laat ze gerust achter in de reacties. Zijn er dingen die jij graag anders zou zien of waarvan je denkt dat ze nieuwe bezoekers weerhouden om mijn blog te volgen? Misschien moet ik consequenter zijn in het plaatsen van mijn artikelen? Duidelijker communiceren wanneer mijn bezoekers een artikel kunnen verwachten? Heb je misschien nog opmerkingen of ideeën in verband met onderwerpen op mijn blog? Zijn er dingen waar je je aan stoort op mijn blog? Heb je nog tips om mijn blog wat meer te laten opvallen tussen alle andere? Tips om nieuwe bezoekers aan te trekken? Laat het allemaal maar weten en dan zie ik wel wat ik ermee kan

Dit vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

42 reacties op “Is mijn blog wel leuk genoeg?

 1. Hoi Kim, interessant om te lezen! Ik ben net begonnen met bloggen dus ben alles nog aan het uitvogelen. Ik denk zeker dat je je niet teveel van anderen aan moet trekken, hoe moeilijk dat ook is helaas. Als tip zou ik je mee willen geven: focus je vooral op jezelf, je eigen groei en ontwikkeling en haal je energie uit dingen die wel lukken Zoals de vele reacties op deze post! Ik kijk ondertussen nog lekker rond op je blog. X Lisa van http://www.lisaintheskyblog.wordpress.com

  1. Dankjewel voor je lieve en motiverende reactie Lisa! En superleuk als je nog even rondkijkt hier op Kimsbloglife! Veel succes met je nieuwe blog!

 2. Je blog is heel relevant. Het is de eerste keer dat ik op een showbizz blog post. Anders enkel informaticablogs. K3-ZOEKT-K3 is echt verslavende TV. Het is ook de eerste keer dat ik SMS tijdens een live TV-programma.

 3. Ik snap je frustratie heel goed. Ik had dat afgelopen jaar ook heel vaak en misschien is het zelfs een factor waardoor ik een tijdje minder ben gaan bloggen. Dat weet ik niet precies. Inmiddels ben ik er wel achter dat bepaalde type blogs het heel goed doen. En dan bedoel ik met name bepaalde onderwerpen. Ik schreef het net ook al bij Sanne van Laviesagista: in mijn beste blogmaand schreef ik iedere dag een artikel, waar ik veel aandacht aan besteedde. Aantal bezoekers die maand: 1500. In augustus plaatste ik maar één artikel met de aankondiging dat ik zwanger ben. Aantal lezers die maand: 3000!
  Geen idee of dat nou komt door het onderwerp, maar het raakt mensen blijkbaar.
  Ik denk evengoed wel dat jij een hele goede blog hebt hoor! Ik vind je altijd heel eerlijk, open en persoonlijk en dat is uiteindelijk denk ik wel wat mensen zoeken in een blog. Dus, van mijn kant geen tips helaas, maar wel een hart onder de riem.
  Lees het vorige artikel van Milou: Zwanger: week 18 tot 21, mini voetballer, diabetes en de 20 weken echo!My Profile

  1. Inderdaad, sommige onderwerpen spreken mensen heel erg aan, maar anderzijds heb ik ook het gevoel dat velen liever oppervlakkigere artikelen lezen of zo… Ach ja, we kunnen alleen maar doen waar wij ons zelf goed bij voelen en dan zien we wel Dankjewel voor je lieve bemoedigende woorden!

  1. Haha, kan ik goed begrijpen! Ik was er zelf ook over verbaasd dat ik een keer gewoon kort had kunnen uitdrukken waar het op staat, meestal heb ik daarvoor ellenlange teksten nodig :-p

  1. Dankjewel Nina! Ja hebt gelijk, we moeten onszelf niet te veel met anderen vergelijken Maar toch is het inderdaad soms frustrerend, haha! Zeker als het (in mijn ogen dan) onterecht is!

 4. Wat vervelend voor je! Ik lees je blog erg graag, vind dat je iets unieks hebt. Wat dat is weet ik niet maar zo voelt het wel. Dus heb ook geen tips. Het maakt me ook niets uit als je niet elke dag of op bepaalde dagen blogt. Lees het toch wel

  1. Dat vind ik heel leuk om te horen, dankjewel Sabrina! Superfijn dat er zoveel lieve meiden een reactie hebben achtergelaten vandaag, nu besef ik dat ik eigenlijk heel veel geluk heb met zo’n lieve lezeressen!

 5. Ik vind je blog ontzettend leuk! Maar ik herken mij er ook in en ik vraag mij ook ontzettend vaak af of mijn blog leuk genoeg is. Omdat ik toch ook al een paar jaartjes blog (5jaar) heb ik soms het gevoel dat andere sneller groeien dan mij ..
  Lees het vorige artikel van Jana: EEN KIJKJE IN MIJN LEVEN #42My Profile

  1. Dankjewel Jana! En leuk om te horen dat ik niet de enige ben die soms twijfelt… Ik denk dat het moeilijk te verklaren is waarom sommige blogs sneller groeien dan anderen en dat het helaas ook niet altijd terecht is…

 6. ik vind je blog erg leuk en vind het niet erg als er dan wel dan niet een artikel verschijnt. Ik vind het niet nodig dat er op vaste tijden een artikel komt.Ik herken je gedachtes heel erg maar ik blog niet regelmatig en stop er nu ook (nog) niet heel veel tijd in. Heb al wel veel ideeën maar moet nog echt even de balans vinden. Over mijn lay out ben ik nu wel echt bijna tevreden. Ik had dit weekend veel willen doen maar helaas lag de WiFi eruit.
  Lees het vorige artikel van Robin: Last week #30 City tour en winkelenMy Profile

  1. Dankjewel Robin. Ik merk zelf wel dat er bepaalde blogs zijn waarop ik elke dag een kijkje neem, omdat ik doe blog leuk vind en weet dat er elke dag een artikel online staat. Bij andere blogs waarbij ik dat niet weet, ga ik minder snel vanzelf een kijkje nemen, omdat ik niet verwacht dat er een artikel online staat… Ik wacht dan tot ik het zie op Bloglovin’ of sociale media, maar toch denk ik dat het voor sommige mensen dus wel een verschil maakt of je weet wanneer je een artikel kan verwachten. Maar het is niet zo eenvoudig voor mezelf om dat duidelijk te zeggen. Nu bevalt dagelijks bloggen me, maar als ik binnenkort ga werken zal daar waarschijnlijk wel verandering in komen… Oh, zo vervelend als je veel wil doen en dan niet kan door de wifi!

 7. No worries, ik denk dat het juist gezond is om met zo’n gevoelens te zitten. Anders zou je het niet graag doen, toch? Je bent zeker niet alleen. Ik kan daar ook heel onzeker van worden, maar vind dat ik als persoon in het bloggen wel gegroeid ben (of klinkt dat nu dikkenek?) en daar ben ik ook wel blij mee.
  Lees het vorige artikel van Bibiane: Juliette 8 maandenMy Profile

  1. Ja, da klopt denk ik wel. En nee, dat is helemaal niet dikkenekkerig, dat vind ik zelf ook en daar ben ik ontzettend blij om! En op jouw blog zie ik ook veel vooruitgang, zowel qua lay-out als de uitbreiding van de onderwerpen die je behandelt

 8. Je hebt een hele leuke blog met genoeg mensen die liken en je volgen. Dus ik zou zeggen dat je het wel goed doet! Ik probeer mezelf nooit te vergelijken met andere bloggers want het is ieder zijn eigen ding. En dan kan je gaan denken dat je het nooit goed genoeg doet. Zolang je er gewoon plezier in het bloggen heb, ben je op doe goede weg!
  Lees het vorige artikel van Marushi: Spam je blog!My Profile

  1. Dankjewel Marushi! Je hebt gelijk, het is beter om je niet te veel te vergelijken met anderen, en dat probeer ik ook wel. Ik doe mijn ding en wat ik leuk vind, en heb er veel plezier van. Maar als ik mezelf dan toch eens vergelijk, wat soms misschien ook wel goed kan zijn om jezelf te verbeteren, dan vraag ik me soms gewoon af waarom andere blogs zo snel groeien en aanslaan en de mijne minder… Maar ach ja, ik ben al heel erg blij met wat ik heb hoor!

 9. O ik kom hier voor het eerst, dus kan nog weinig zeggen over wat ik er inhoudelijk van vind. Wel dat het er op het eerste oog juist leuk en professioneel uit ziet, dus dat ik sowieso even verder ga spitten!
  Lees het vorige artikel van marjolein: MichelinMy Profile

 10. Heel herkenbaar. Mijn blog blijft qua groei redelijk stabiel en daardoor vraag ik mij af wat ik verkeerd doe. Zijn mijn artikelen niet leuk genoeg? Zijn de foto’s slecht,.. Ik word er erg onzeker van!
  Lees het vorige artikel van Ellen: Winactie Dr. Hauschka!My Profile

  1. Dat herken ik helemaal! Maar anderzijds: zolang we doen wat we graag doen en zelf het gevoel hebben dat we persoonlijk groeien in het bloggen, dat is het allerbelangrijkste! We mogen niet opgeven!

 11. Ik laat niet vaak een reactie achter maar ik vind jouw blog steeds erg leuk om te lezen. Je merkt gewoon in de artikels dat je het graag doet en je komt heel oprecht over bij mij. Blijf zo doorgaan :)! x

 12. Ik herken je twijfels wel, mijn blog is echt nog heel klein en ik zou soms ook wel willen dat het sneller groeide of meer bezoekers trok. Op zo’n moment probeer ik me bewust te zijn van waarom ik ook alweer begonnen ben met bloggen, niet voor de reacties of de bezoekers maar voor mezelf. Natuurlijk zijn lezers en reacties leuk, maar het allerleukst vind ik nog dat ik echt zelf een blog onderhoud en dat ik er zoveel van leer!
  Lees het vorige artikel van Isolde: Ik heb een normaal leven, alleen andersMy Profile

  1. Fijn dat ook jij je hierin herkent Isolde. Maar je hebt gelijk, het allerbelangrijkste is dat we het zelf graag doen en er uit leren. Ik heb in een dik jaar tijd al zooooveel bijgeleerd dankzij het bloggen en daar ben ik ontzettend blij om! Dat neemt niemand me meer af!
   Lees het vorige artikel van Kim: Is mijn blog wel leuk genoeg?My Profile

 13. Ik vind net dat je het supergoed doet! Ik zie echt niet direct een puntje waarin je zou kunnen verbeteren, ik vind net dat je bvb al heel consequent bent in het plaatsen van artikels! Net toevallig ging ik dit weekend is door mijn bloglovin feed, langs de pagina’s van de blogs die ik volg, om eens te kijken hoeveel volgers de blogs die ik volg zo allemaal hebben. En ik was echt regelmatig verbaasd! Soms dacht ik he, ik dacht dat deze blog meer volgers zou hebben, want die lijkt zo populair? Maar soms ook het tegenovergestelde: dat ik verbaasd was over hoeveel volgers sommige blogs hebben, en dar terwijl ze helemaal niet zo consequent posten.. Dus ik kan je echt niet zo direct tips geven wat je zou kunnen doen, helaas! Maar ik vind in elk geval dat je al heel professioneel bezig lijkt!

  1. Wat een leuke, lieve reactie, dankjewel Charlotte! Doet me deugd! Ik begrijp het soms ook niet goed, waarom bepaalde blogs veel volgers hebben terwijl ze in mijn ogen helemaal niet zo geweldig zijn, en sommige blogs die ik echt heel leuk vind dan weer weinig volgers hebben…
   Lees het vorige artikel van Kim: Is mijn blog wel leuk genoeg?My Profile

 14. Ik heb juist dit weekend nog tegen iemand gezegd: ‘ ik wou dat mijn blog er zoals die van Kim uit zou zien’. Ik kijk juist een beetje op tegen je omdat je zo’n mooie layout hebt en heel handig bent met zulke dingen. Ik herken jouw gevoel enorm. Je steekt er zoveel tijd en energie in en dan is het gewoon jammer wanneer je weinig respons/groei ervaart. Maar ik blijf trouw fan van kimsbloglife hoor! Ga zo door Kim, je komt er wel!
  Lees het vorige artikel van Annemijn: VIDEO: Life by Annemijn bestaat 1 jaar + winactiesMy Profile

  1. Ooh wat lief, superleuk om te horen! Dankjewel! Maar je ziet, ook ik ben niet altijd helemaal tevreden, haha. Maar zoals ik al schreef: ik ben superblij en dankbaar dat ik wel trouwe ‘fans’ heb zoals jij Ook fijn om te lezen dat je mijn gevoel herkent en dat ik dus niet de enige ben. Maar ach ja, we doen het graag en dat is natuurlijk het belangrijkste!

 15. Ik vind je blog heel erg leuk!!! Ik lees hem zeer regelmatig haha! Toch herken ik je zorgen wel…ik heb dat ook wel of dat iemand een soort gelijk bericht schrijft en hogere response krijgt .. Achja ik denk dat jr vooral heel trots mag zijn op je open eerlijke blog!
  Lees het vorige artikel van Eline: De After Backpack TagMy Profile

  1. Dankjewel Eline, heel fijn om te horen! Ik denk inderdaad dat we allemaal trots mogen zijn om wat we wél hebben en dat we het graag doen, dat is het allerbelangrijkste!