Nieuwe spiegelreflexcamera: Canon EOS 700D (+ 50 mm lens)!

Bloggen, Lifestyle

canon eos 700d bloggen

Joepie, ik heb eindelijk mijn eigen spiegelreflexcamera (de Canon EOS 700D)! Ik heb hem al ongeveer een maand, maar ik wachtte nog even met dit artikel zodat ik hem eerst even goed kon uittesten voordat ik er wat over schreef. Ondertussen heb ik hem al vaak gebruikt en ik kan jullie zeggen: het is echt een aanrader! Benieuwd waarom ik deze camera zo fijn vind? Lees dan even verder!

Voordat ik mijn nieuwe camera had, werkte ik met de spiegelreflexcamera van mijn stiefpapa: een Nikon D3100. Ook een goede camera, maar hij was natuurlijk niet van mij en dat vond ik vervelend. Bovendien was hij ook wel al een beetje verouderd. Ik ben dus ontzettend blij dat ik nu zelf een nieuwe heb! Hieronder zal ik voor jullie even oplijsten waarom ik mijn nieuwe camera zo fijn vind:

♥ Hij kan heel erg lang filmen!

Mijn vorige camera (de Nikon D3100) kon slechts 10 minuten filmen. Dat vond ik zo vervelend. Bovendien hoorde ik pas 30 seconden later dat hij gestopt was met filmen, waardoor ik vaak nog verder zat te praten en dan een heel stukje opnieuw moest opnemen. Mijn nieuwe camera blijft gewoon doorfilmen, minstens tot een half uur lang (en volgens mij zelfs gewoon tot je geheugenkaart vol is)! Als je video groter dan 2 GB wordt, wordt hij opgesplitst in meerdere video’s, maar je kan dus wel gewoon aan één stuk door filmen.

♥ Hij heeft een kantelbaar schermpje!

Dit vind ik echt geweldig! Vooral tijdens het filmen vind ik dit heel handig, maar ook tijdens het fotograferen van mezelf of objecten waarbij ik mijn camera in een moeilijke hoek moet houden! Via het schermpje kan je altijd heel makkelijk zien wat je filmt/fotografeert. I love it!

♥ Hij werkt ook met afstandsbediening!

Voor mijn vorige camera had ik via Ebay een goedkope afstandsbediening gekocht, maar helaas ontdekte ik toen ik hem binnenkreeg dat die camera die functie helemaal niet ondersteunt… Mijn nieuwe camera doet dat gelukkig wel, en dat vind ik ook heel handig! Zo kan je de camera vanop afstand scherpstellen én kan je vanop afstand foto’s maken.

♥ De instellingen zijn heel makkelijk aan te passen!

Ik stel het diafragma en de sluitersnelheid van mijn camera graag manueel in, maar bij mijn vorige camera had ik daar soms wat moeite mee. Het lukte niet om beide functies tegelijkertijd zelf in te stellen (ligt waarschijnlijk aan mij hoor, maar goed). Bij deze camera is het allemaal zo eenvoudig in te stellen! Je krijgt alle functies zoals F-waarde, sluitertijd, ISO-waarde, witbalans, licht- en scherpstelinstellingen op het schermpje te zien en kan zo alles heel makkelijk aanpassen.

canon eos 700d kantelbaar scherm

♥ Hij heeft een touchscreen!

Via de touchscreen kan je de instellingen nog eenvoudiger aanpassen, gewoon met je vingers, net als op je smartphone! Dit gaat zoveel sneller!

♥ Hij heeft een mooi LCD-scherm dat meteen toont hoe je foto eruit zal zien!

Het LCD-schermpje is van hele mooie kwaliteit, waardoor de foto’s er op het schermpje al heel erg mooi uitzien. Bovendien past het beeld op het schermpje zich ook aan aan de instellingen van je camera. Als je door de lens kijkt zie je alles gewoon hoe het er in het echt ook uitziet, maar als je op het schermpje kijkt zie je hoe de foto eruit zal zien met de instellingen die je gekozen hebt. Zo zie je meteen of je foto bijvoorbeeld te donker of overbelicht zal worden en kan je het aanpassen alvorens je de foto maakt.

♥ Hij stelt heel makkelijk scherp en autofocust tijdens het filmen!

Nog iets wat me heel handig leek aan deze camera is dat hij automatisch scherpstelt, ook tijdens het filmen. Nu ben ik daar ondertussen al een beetje op teruggekomen, want helaas is hij niet supersnel met scherpstellen, waardoor je tijdens het filmen vaak onscherpe beelden hebt als je hem automatisch laat scherpstellen… Maar je kan die functie natuurlijk ook gewoon uitzetten! Verder kan je bijvoorbeeld ook scherpstellen door op het schermpje te tikken op een bepaalde plaats, dat is wel heel erg handig!

Zoals je kan lezen ben ik dus razend enthousiast over mijn nieuwe camera en zou hem iedereen aanraden! Hij is echt héél erg gebruiksvriendelijk, dus je leert er heel snel mee werken. Ik heb gekozen voor de kit met de standaard 18-55mm lens, maar kocht er meteen een tweede lens bij: de 50mm 1/8 STM lens. Ik ben met beide lenzen heel erg blij, en gebruik ze in verschillende omstandigheden.
Met de 18-55mm lens kan je goed in- en uitzoomen, want soms nodig is als je de camera niet op de gewenste afstand van het object kan plaatsen. De 50mm lens kocht ik erbij omdat ik er zoveel goeds over las bij bloggers, en inderdaad, het is een hele fijne lens! Wat er vooral zo leuk aan is, is dat ze een mooie wazige achtergrond geeft en veel licht binnenlaat! Wat ik er dan weer minder fijn aan vind, is dat ze bijna niet kan in- en uitzoomen en het beeld toch wel van redelijk dichtbij weergeeft, waardoor je de camera al op behoorlijke afstand van het object moet plaatsen. Dat is niet altijd zo makkelijk, zeker niet als je een kleine kamer hebt zoals ik. Maar goed, ik ben dus heel blij met mijn camera én twee lenzen! Wanneer het nodig is om te zoomen gebruik ik de 18-55mm lens, wanneer ik de camera op de gewenste afstand kan plaatsen gebruik ik de 50mm lens.

Ik kocht mijn camera bij Art & Craft waar mijn vriend werkt, maar bij Bol.com is hij momenteel in de aanbieding voor maar €505 inclusief 18-55mm lens! Een koopje! Je kan hem bekijken of bestellen via onderstaande (affiliatie)link.

[bol_product_links block_id=”bol_55d31ce278c8d_selected-products” products=”9200000011511284″ name=”Bol.com” sub_id=”” link_color=”000000″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Welke camera gebruik jij en ben jij er tevreden over?

Dit vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

21 reacties op “Nieuwe spiegelreflexcamera: Canon EOS 700D (+ 50 mm lens)!

 1. Wat een mooie camera en wat kun je er veel mee! Ik maak nu nog foto’s met mijn mobiel, maar wil binnenkort toch echt een goede camera aanschaffen!

 2. Dat draaibaar schermpje lijkt me erg handig! Ik heb zelf een Nikon D3200. Voor fotografie mis ik dat schermpje niet, maar voor vloggen is zo’n scherm toch wel erg fijn! En natuurlijk dat je er lang mee kan filmen. Zeker op reis!

   1. Als ik hem bestel is dat pas rond oktober hoor Tot die tijd zoek ik nog even uit welke camera het beste is. Ik denk trouwens wel dat ik dan weer opnieuw op de affiliate link moet klikken, want anders krijg je er alsnog niks voor. Dat zou zonde zijn. Als zo’n camera in de stad trouwens goedkoper is koop ik ‘m daar, maar ik zal dus nog even kijken

    Liefs!
    Lees het vorige artikel van Eva: BACK TO SCHOOL // Hoe ik dit jaar mijn huiswerk ga plannenMy Profile

    1. Ik denk dat je hem niet veel goedkoper gaat vinden dan hier, maar die korting zal waarschijnlijk ook niet tot oktober blijven… Ach, ja kan dan wel zien waar hij het goedkoopst is! Ik heb je mailtje ontvangen en antwoord je zo snel mogelijk!

 3. Klinkt als een hele prettige camera! Zelf gebruik ik mijn iPhone of compactcamera veel. Ik heb een spiegelreflexcamera, maar mijn oplader is tijdens het verhuizen verdwenen, haha. Ik ben een beetje lui om deze op te sporen, oeps…