Persoonlijk: wat ik met mijn blog wil bereiken

Bloggen, Persoonlijk

bloggen

Zoals jullie al op Instagram konden zien, heb ik een paar weken geleden het boek ‘How blogs work’ van Stephanie Duval gekregen. Ik ben nog maar een vijftigtal pagina’s ver geraakt, maar als ik het uit heb zal ik er zeker een review over schrijven. Terwijl ik het boek aan het lezen ben, ben ik wel meer gaan stilstaan bij wat ik nu eigenlijk graag met mijn blog zou willen bereiken. Wat zijn mijn doelen? Welk publiek wil ik aantrekken? Wil ik geld verdienen met bloggen? Je leest het allemaal hieronder!

Bezoekers

Een grote blog met tienduizenden bezoekers, het klinkt allemaal erg mooi… Maar toch weet ik niet of ik het wel zou willen. Eigenlijk vind ik een kleine blog met een twintigtal trouwe bezoekers die leuke, lieve en gemeende reacties achterlaten veel meer hebben. Ik vind het ook leuk om mijn lezers allemaal te ‘kennen’ en om het contact met hen te onderhouden, om al hun vragen en reacties te kunnen beantwoorden. En dat is gewoon niet mogelijk als je zoveel bezoekers hebt. Bovendien krijg je dan ook al sneller eens gemene commentaar, en stel je jezelf ook heel erg kwetsbaar op voor zo’n enorm groot publiek. Ik ben eigenlijk best tevreden met het kleine groepje meisjes dat mijn blog regelmatig bezoekt en lieve, leuke reacties achterlaat. In het begin van mijn blog kreeg ik bijna nooit reacties, maar ik ben blijven doorgaan en nu heb ik er per post toch zo’n tiental, en dat maakt me zo blij! Want bloggen doe ik in de eerste plaats omdat ik het zelf heel erg leuk vind, maar geef toe, als niemand je artikelen leest of niemand je laat weten of ze je artikelen leuk vinden, dan is de fun er na een tijdje wel een beetje af denk ik. Maar die paar reacties geven me echt de bevestiging die ik nodig heb en geven me telkens heel veel zin om door te gaan. Heel erg bedankt daarvoor!

Persoonlijk

Ik schrijf regelmatig persoonlijke artikelen en heb ook geen vast onderwerp voor mijn blog. Het is gewoon míjn blog, Kimsbloglife, ik schrijf gewoon over mijn leven. En dat vind ik net zo leuk. Ik hoef niet elke keer over beauty of fashion of food te schrijven. Ik schrijf over waar ik op dat moment zin in heb. Zelf ben ik altijd heel nieuwsgierig naar het leven van anderen. Ik kan me soms echt afvragen wat anderen zoal doen of hoe anderen denken en waar ze mee bezig zijn. Dat zal vast ook wel één van de redenen zijn waarom ik psychologie ben gaan studeren En daarom vind ik het ook altijd leuk om persoonlijke artikelen van anderen te lezen. Ik vind het ook altijd fijn om verhalen te lezen van anderen waar ik mezelf in herken. En dat wil ik ook bereiken met mijn blog: dat anderen inspiratie kunnen halen uit wat ik schrijf en erkenning kunnen vinden in mijn verhalen. Of gewoon dat ze ze het leuk vinden om te zien en te lezen waar ik zoal mee bezig ben, net zoals ik dat leuk vind om van anderen te weten.

Geld verdienen

Natuurlijk zou ik liegen als ik zou zeggen dat ik geen geld zou willen verdienen met bloggen. Ik denk dat iedereen het wel fijn zou vinden om geld te verdienen aan zijn hobby. Maar dat is zeker niet één van de redenen waarom ik het doe. Ik vind het gewoon zo leuk om te doen, en als ik daar regelmatig wat extra zakgeld mee kan verdienen is dat natuurlijk heel mooi meegenomen. Voorlopig vind ik het ook gewoon fijn om het geld dat ik af en toe eens verdien met mijn blog (wat voorlopig nog heel weinig is hoor) te kunnen investeren in mijn blog zelf. Daarmee heb ik bijvoorbeeld onlangs mijn nieuwe lay-out kunnen laten maken. Maar als ik heel eerlijk ben, droom ik er toch wel een beetje van om van bloggen mijn werk te kunnen maken. Halftijds althans. Want het werk als psychologe doe ik ook heel erg graag en zou ik niet willen missen, maar ik merk nu dat het best wel zwaar is om voltijds te werken. Bovendien heb ik nu gewoon bijna geen tijd meer over om te bloggen. Ik kom ’s avonds laat en moe thuis, en in het weekend heb ik dan weer andere plannen of dingen te doen. Daarom zou ik het heel erg fijn vinden als ik het werken als psychologe zou kunnen combineren met bloggen, allebei halftijds, en dat ik toch voldoende verdien.

Als jij zelf ook een blog hebt: wat wil jij graag met je blog bereiken?

Dit vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

13 reacties op “Persoonlijk: wat ik met mijn blog wil bereiken

 1. Wat een leuke blog heb je! Ik heb m nu pas ontdekt maar ik ga even lekker lezen vandaag. Ik ben pas net begonnen met bloggen, maar ik denk inderdaad ook wel al na over: wat wil ik nou met mijn blog? Ik vind het intieme het leukste en inderdaad gewoon lekker kunnen schrijven wat jíj wilt! Ik denk dat je met een groot publiek ook behoorlijk wat druk voelt. Maar aan de andere kant denk ik ook: als je een groot publiek hebt, terwijl je toch gewoon schrijft wat jij wilt, dan is dat toch ook mooi? Wat betreft geld verdienen. Ik denk dat ik dan hetzelfde wil als jij: halftijds bloggen en halftijds voor de klas staan (wat ik nu doe). Hoewel fulltime bloggen me ook erg leuk lijkt! Want hoe heerlijk is het om van je hobby je werk te kunnen maken?!
  Lees het vorige artikel van Milou: Onderwijs in? Onderwijs uit?My Profile

  1. Wat lief, dankjewel! Goed dat je er ook al over nadenkt. Inderdaad, fulltime bloggen lijkt me ook wel heel leuk. Maar ik weet niet of ik mijn werk als psychologe helemaal zou willen opgeven

 2. Wat een ontzettend leuk en leerzaam artikel Kim. Ook ik sta er niet zo vaak bij stil wat ik met mijn blog zou willen, maar is eigenlijk goed om dat een keer te doen. Ik denk wat je zegt (in de comments) dat het misschien wel klopt: als het in Belgie nog niet zo groot is (het blogwereldje) heb je er wel een voordeel van dat je nu al bent begonnen. De grootste Nederlandse bloggers zijn namelijk ook zo begonnen. Ik denk dat jullie de meuten dus voor zijn, iets wat in Nederland al bijna niet meer mogelijk is haha! Ik hoop ook dat jij parttime kan gaan werken dan in de toekomst want dat wens ik je natuurlijk toe! Maar als jij gewoon blijft doen wat je doet, denk ik wel dat dat goed komt
  Lees het vorige artikel van Deisy: De kleine dingen waarderenMy Profile

  1. Wat een lieve reactie, dankjewel! Wat ik wil is natuurlijk wel een beetje dubbel he, ik wil van het bloggen wel graag mijn parttime job kunnen maken, maar anderzijds wil ik ook niet te groot worden. Dat valt natuurlijk moeilijk te combineren, want het zijn vooral blogs met grote bezoekersaantallen die echt goed met hun blog kunnen verdienen… Maar ach, ik zie wel ik zou het ook echt wel fijn vinden om veel Belgische meisjes de blogwereld te doen ontdekken!

 3. Mooie doelen heb je! Ik doe niets liever dan bloggen en ik zou het fantastisch vinden om er ooit mijn (deeltijdse) baan van te kunnen maken. Natuurlijk is dat vooral dromen, want in deze tijden is het niet makkelijk. Er bestaan zoveel leuke blogs en daar uitspringen is heel moeilijk. Bovendien hebben we het ook niet mee dat we in België wonen. Hier weten de meeste mensen nog niet eens wat een blog is… Maar goed, blijven dromen mag!
  Lees het vorige artikel van Vanessa: Catrice Viennart C03 Klimt’s Ardent Kiss Shimmer Lip ColourMy Profile

  1. Haha, inderdaad! In België is het veeeel minder bekend, maar ergens denk ik dat we daar ook wel onze voordelen uit kunnen halen. Want als ze onze blog dan leren kennen zullen ze het misschien wel leuk vinden, en dan is er minder keuze aan Belgische blogs dus dan springt de onze er al sneller uit Dus dat is toch ook wel een doel van mij: bloggen meer bekend maken in België en meer Belgische meisjes die nog niet bekend zijn met blogs mijn blog laten leren kennen daarom wil ik graag mij visitekaartjes eens ergens uitdelen, maar ik durf niet goed haha!

 4. Goed dat je dit met ons deelt! Nu ben ik echt heel benieuwd naar het boek. Zo lang er bezoekers zijn en er reacties blijven komen vind ik het leuk om te doen. Maar ik denk dat ik vanaf 2015 toch meer met doelen ga werken om mezelf uit te dagen.

  1. Dankjewel! Voorlopig doe ik eigenlijk nog stage, maar ik zie het wel al een beetje als werken ik doe het heel graag maar soms vind ik het een beetje vreemd om te combineren met bloggen… Wat als mijn cliënten dit ontdekken? Dan weten ze plots heel veel over mij, terwijl die afstand toch wel belangrijk is…