Na 6 maanden radiostilte…

Bloggen

IMG_3990_verkleind

Vandaag is het precies een half jaar geleden dat mijn laatste blogpost op Kimsbloglife verscheen. Daarna was het even radiostilte, en sinds februari was mijn blog zelfs een tijd offline. Dat had verschillende redenen. Maar vandaag besloot ik mijn blog weer online te zetten, nadat ik hier goed over nagedacht had.

Ik begon mijn blog in januari 2014, eigenlijk vooral uit verveling tijdens de examens. Mijn eerste artikelen waren ook heel oppervlakkig. Over kleding, interieur, mijn Filofax, af en toe eens een fotodagboekje… Het begon vooral als ontspanning en nieuwe hobby, maar door de jaren heen werd het veel meer dan dat. Mijn blog werd steeds persoonlijker. Ik zat ook een tijdje wat in de knoop met mezelf, en via mijn blog vond ik herkenning en leerde ik nieuwe mensen kennen. En ook al was het alleen maar online, toch betekende het op dat moment heel veel voor mij. Via mijn blog leerde ik mezelf steeds beter kennen en aanvaarden. En bovendien bleef het ook gewoon een hele leuke hobby, waar ik met veel plezier uren tijd aan besteedde.

Maar eind 2015 begon ik te werken, en merkte ik al snel dat ik minder tijd had om te bloggen. Toch hield ik het vol, want ik deed het nog steeds graag. Maar tegelijk staken steeds meer twijfels de kop op. Ik was als zelfstandig psychologe beginnen werken en was bang dat cliënten mijn blog zouden ontdekken. Ondanks dat ik heel open ben en er op zich zelf niet echt een probleem mee heb dat mensen lezen wat ik deel, was ik wel bang dat anderen daardoor een verkeerd of negatief oordeel over mij zouden vellen. Ik had immers wel al een paar negatieve ervaringen gehad met mensen uit mijn omgeving. Op één of andere manier vond ik het dan ook niet helemaal professioneel om te blijven bloggen. Zeker omdat ik ook regelmatig video’s maakte. Ondanks dat mijn video’s meestal over redelijk oppervlakkige onderwerpen gingen, vond ik dit toch ook heel persoonlijk. En misschien net omdat het zo oppervlakkig was en dit in contrast staat met mijn job, voelde het zo vreemd.

Het bloggen kwam dus steeds meer op een lager pitje te staan. Toen ik dan in september 2016 ging samenwonen met mijn vriend, werd het helemaal moeilijk. Over onze verhuis deelde ik wel nog één en ander, maar nadien stopte het al snel. Plots kwam er naast mijn werk nog een huishouden bij, en dan had ik eigenlijk ook geen behoefte meer om te bloggen. Bovendien had ik nog een tweede blog, over mijn ervaringen als psychologe, waar ik op dat moment steeds meer mee bezig was.

In januari van dit jaar kreeg ik dan plots te horen dat ik blijkbaar plagiaat had gepleegd. Ik had een foto van de buitenkant van de Action van het internet gehaald en gebruikt in een collage van een fotodagboek. De eigenaar van de foto – een regionale nieuwswebsite – vroeg me een licentie van meer dan €300 te betalen voor het gebruik van deze foto. Ik kon er niet onderuit, dus heb uiteindelijk betaald. Maar het heeft me wel doen nadenken… Meer dan €300 voor een stomme foto op een website die ik eigenlijk niet meer gebruik en waarover ik twijfel of ik hem nog wel online wil laten staan. Op dat moment heb ik dan ook besloten mijn blog voorlopig op onderhoudsmodus te zetten, zodat hij even niet meer bereikbaar was.

Ik ben er de afgelopen maanden zeker niet voortdurend mee bezig geweest, maar heb er wel af en toe eens over nagedacht: wil ik nog iets doen met Kimsbloglife of niet? Soms heb ik wel zin om weer te beginnen bloggen, maar op andere momenten heb ik er helemaal geen behoefte meer aan. Ik ben de laatste maanden trouwens ook veel minder bezig met Instagram, Snapchat, enzovoort. Ik wilde gewoon even in mijn eigen wereldje leven, en dat was voldoende. Meer heb ik niet nodig. Ik ben gelukkig met mijn leven.

En nu nog steeds denk ik dat ik veel minder de behoefte heb om oppervlakkige dingen op mijn blog te delen, om te schrijven om te schrijven, om mijn blog te vullen gewoon omdat ik het leuk vind. Ik heb nu andere prioriteiten. Wel denk ik dat ik het misschien fijn zou vinden om af en toe nog eens een persoonlijk artikel te schrijven. Over een onderwerp waar ik plots mee in aanraking kom, een thema waarmee ik worstel of bezig ben,… Het lijkt me bijvoorbeeld ook wel leuk om een plekje te hebben om dingen te kunnen delen als er wat speciaals gebeurt in mijn leven, als ik bijvoorbeeld ooit ga trouwen of kindjes krijg… Maar momenteel gebeurt er gewoon niet zo veel spectaculairs in mijn leven, en bovendien heb ik soms het gevoel dat ik over alles al geschreven heb. Ik denk dat ik een beetje uitgeschreven ben.

Ik heb ook getwijfeld om oude artikels en video’s te verwijderen, vooral omdat ik die soms heel onprofessioneel vind (naar mijn werk als psychologe). Maar dat ga ik voorlopig nog niet doen. Die artikels hebben Kimsbloglife uiteindelijk gemaakt tot wat het is geworden, dus ik vind het wel fijn om de hele evolutie erop te hebben staan. Voorlopig. Voor mij is het een beetje alsof ik door een dagboek blader als ik in de archieven van mijn blog duik. Ik heb er ook zoveel tijd en werk in gestoken, dat ik het niet zomaar verloren wil laten gaan. Ik heb er trouwens al aan gedacht om al mijn artikels te bundelen en er een soort boekje van te maken

Maar goed, Kimsbloglife staat dus weer online. Ik zie wel hoe het voelt nu, misschien bedenk ik me over een tijdje weer. Maar voorlopig is Kimsbloglife weer beschikbaar, en als ik zin heb om een artikel te schrijven of eventueel nog eens een video te maken, dan zal ik dat doen. En als ik geen zin heb, dan niet. Maar je moet voorlopig dus zeker geen dagelijkse of wekelijkse artikels verwachten Als je graag op de hoogte wil blijven kan je dus best mijn Facebookpagina liken, daar deel ik mijn nieuwe blogposts normaal gezien altijd. En anders kan je natuurlijk ook gewoon af en toe eens een kijkje komen nemen op Kimsbloglife

Dit vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

19 reacties op “Na 6 maanden radiostilte…

 1. Dag Kim,

  Ik moet zeggen dat ik heel veel heb aan jouw blog. Je openheid doet me deugd en doet me inzien dat iedereen wel ergens struggelt in het leven. Ik zou het jammer vinden mocht je bepaalde delen verwijderen want ik vind wel dat je het goed doet. Ik wens je nog veel schrijfplezier toe, al begrijp ik het ook wel dat het veel kan zijn om mee verder te doen.

  Groetjes,

  Jonas

 2. Dag Kim,
  Ik botste op je blog en vind het mooi en moedig. Zelf ben ik ook psycholoog. Ik vind het net leuk dat je toont dat we als psycholoog ook gewoon maar mensen zijn. Je eerlijkheid siert je!
  groetjes en veel succes!

  1. Wat lief, dankjewel! Ik zit er zelf nog mee in de knoop om wel of niet verder te gaan met mijn persoonlijke blog. Maar je reactie is fijn om te horen!

 3. Zo leuk om weer iets van je te horen meis. Ook goed om te horen dat je gelukkig bent en daardoor bloggen wat naar achtergrond is gegaan. Ik houd je blog gewoon in de gaten maar ben in ieder geval blij voor deze update. X

 4. Leuk om je hier terug te zien! Het huishouden slorpt echt enorm veel tijd op hé! Ik vind het echt GEK, haha, er is altijd wel iets te doen. Dus ik snap je volledig Wat ongelooflijk stom van die boete.. Dat moet echt niet fijn zijn om te horen, amai, pff. Wel tof dat je terug bent! En je blog vind ik professioneel hoor, je lay-out is alleszins heel erg leuk, dus je mag er trots op zijn. Liefs en succes met je job & blog!

  1. Wat lief Silke, dankjewel! Het huishouden kost inderdaad veel tijd! Zoals vandaag bijvoorbeeld nog: na nog het werk nog naar de winkel, eten maken, afruimen, nog wat wasjes opvouwen… En het is al snel acht uur of later! Ach ja, niets aan te doen he… Maar ik weet wel dat ik als ik nog verder wil bloggen ik ook gewoon tijd zal moeten maken voor mijn blog, ’s avonds of in het weekend. In de zomer lukt dat ook al wat beter Maar we zien wel hoe het verder gaat
   Lees het vorige artikel van Kim: Dagboek van onze vakantie naar Ibiza (deel 2)My Profile

  1. Dankjewel voor je reactie Sofie. Ik heb je naam en site wel al zijn voorbijkomen denk ik, maar inderdaad nog niet zoveel Prioriteiten verschuiven inderdaad, en soms vind ik het jammer, maar je kan natuurlijk niet alles tegelijk… Dus ik probeer inderdaad te doen wat goed voelt, ook al weet ik zelf niet altijd wat dat is

 5. Wat moet het schrikken zijn geweest wanneer je plotseling 300 euro moet betalen voor een ‘stomme’ foto… Ik kan me voorstellen dat je dan serieus en diep gaat nadenken over van alles en nog wat! Toch ben ik ook heel blij om nog eens wat van je te lezen, Kim! Doe vooral wat volgens jou goed is, wat naar jouw gevoel fijn is, … Dat is het belangrijkste! Maar weet dat ik steeds heel erg genoten heb van je blogjes en video’s!
  Lees het vorige artikel van Anneleen: Uit mijn winterslaapMy Profile

 6. Lastige beslissingen! Ik vind het fijn dat je blog online blijft en hoop dat er ook nog nieuwe artikelen komen ☺️

 7. Blij om een mailtje te ontvangen met de melding dat er opnieuw een artikel online stond van jou.
  Ik las je artikels steeds tijdens het ontbijt was een beetje een vast ritueel geworden ’s morgens.
  Ik versta je heel goed. Een ‘hobby’ wordt sowieso wat naar achter geschoven van zodra je gaat samenwonen. Want idd, er komt nog een huishouden bij. Je wil nog wat tijd vrijhouden voor je partner, familie, …
  Je moet vooral doen wat je zelf wil en niet wat anderen van je verwachten.
  Ik wens je vooral veel succes!

  Groetjes
  Shana