Werken en bloggen combineren: psychologe vs. blogster

Bloggen, Persoonlijk

to blog or not to blog

Jullie hebben misschien al gemerkt dat er de laatste twee dagen geen artikel online gekomen is.  Wel, dat komt omdat ik deze week vakantiewerk doe op het speelplein. De voorbije weken had ik vakantie en was ik veel thuis, waardoor ik veel tijd had om te bloggen. Ik vond het super om hele dagen artikels te schrijven, video’s te maken en te bewerken en ideeën te bedenken. Maar ik merk dat ik nu ik overdag moet werken ’s avonds niet zo veel energie en tijd meer heb om te bloggen. Ik heb veel leuke ideeën voor filmpjes, maar helaas lukt het me bijna niet om ze op te nemen.

Als ik thuiskom om 17u30 wil ik echt even uitrusten en heb ik nog geen tijd gehad voor mijn blogrondje en om Instagram te checken, dus dat doe ik dan meestal even. Dan help ik nog wat met koken, dan is het etenstijd en dan is het al gauw 19u30. Dan wil ik me graag douchen of een lekker badje nemen om wat te relaxen. En dan is het alweer 20 uur of later en is het te donker om nog een video op te nemen. En dan heb ik ook wel zin om gewoon op mijn gemakje tv te kijken of nog wat blogs te bekijken of zo. En dan zijn er ook avonden waarop ik iets anders gepland heb of heb afgesproken met mijn vriend… Heel lastig dus, want ik heb wel zin om te bloggen en zit boordevol ideeën, maar ik vind er de tijd niet voor. En ik ben nu al bang, want binnenkort begint mijn stage en moet ik dus elke dag een hele dag werken… en ben ik waarschijnlijk nog later thuis en nog moe-er als ik thuiskom. Bovendien heb ik dan ook nog een thesis waaraan ik moet werken en wat schoolvakken, presentaties,… Ik ben echt bang dat ik het bloggen niet meer ga kunnen combineren als het schooljaar weer begint en later als ik ga werken. Er is natuurlijk altijd het weekend nog, maar dan wil ik ook eens wat anders doen: een weekendje weg, eens gaan shoppen, op bezoek bij vrienden of familie,… En er zijn ook andere verplichtingen in het weekend: nu nog thesis schrijven en ander schoolwerk doen, en later boodschappen doen, poetsen, wassen, strijken,… Ik zie echt niet wanneer ik dan nog tijd zal kunnen vinden om te bloggen, laat staan om elke dag een artikel online te krijgen! Ik vind mijn studie Psychologie heel interessant, en kijk echt heel erg uit naar mijn stage en naar werken als psychologe later. Maar ik vind bloggen ook heel leuk, en stiekem zou ik het ook wel fulltime willen doen. Maar dan moet je er natuurlijk voldoende geld mee kunnen verdienen, en dat is niet zo eenvoudig… Er zijn ook al zoveel blogs! Wat ik zo leuk zou vinden aan fulltime bloggen is dat ik dan voor mezelf kan werken, mijn eigen tijd kan indelen, mijn eigen ideeën kan bedenken, steeds kan bijleren en mezelf kan verbeteren, en echt mijn passie en een stukje van mezelf in mijn werk kan steken. Dat moet echt voldoening geven denk ik! Hoewel ik er van overtuigd ben dat mijn werk als psychologe mij ook echt wel voldoening zal geven, als ik mensen kan helpen. Maar beiden combineren lijkt mij voorlopig echt bijna onmogelijk! Tenzij ik halftijds zou gaan werken en halftijds zou bloggen… Maar dan moet er wel wat te verdienen zijn met bloggen natuurlijk…

En dan is er nog een ander werkgerelateerd onderwerp waarover ik het graag eens wil hebben: (persoonlijk) bloggen als psychologe. Of eigenlijk eender wat voor beroep je doet. Maar als psychologe vind ik het toch extra moeilijk. Ik vind het belangrijk om voldoende afstand te bewaren naar cliënten toe, zodat ze je niet gaan bevooroordelen op basis van of je al dan niet kinderen hebt, getrouwd bent, een relatie hebt, wat je doet in je vrije tijd, wat voor persoonlijkheid je hebt… Maar stel dat ze plots je blog ontdekken? Dan komen ze plots heel veel te weten over jou als persoon, waardoor die afstand nog heel moeilijk te bewaren is. En dat kan je relatie met je cliënten in gevaar brengen of zelfs hun vertrouwen in jou schenden. Natuurlijk weet ik wel dat de kans dat cliënten mijn blog zouden lezen relatief klein is, maar ze is zeker wel reëel… En sommige cliënten zullen het misschien wel leuk vinden en aanmoedigen, en het misschien fijn vinden om de persoon achter de psychologe te leren kennen. Maar anderen zullen je er sowieso voor veroordelen. En wat zullen mijn collega’s ervan vinden?

Heel moeilijk allemaal vind ik, dit zijn dingen waar ik toch wel vaak over nadenk… Daarom mijn vraag aan jullie:

Hoe combineren jullie bloggen met werken? Of hoe zien jullie dat in de toekomst? En vinden jullie het ook een vreemd idee dat mensen uit je werkomgeving je blog zouden kunnen lezen? Hoe denken jullie daarover?

Laat zeker jouw mening en ervaring hierover achter in de comments, ik ben er heel benieuwd naar!

keep calm and blog on

Dit vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

4 reacties op “Werken en bloggen combineren: psychologe vs. blogster

  1. Toen ik nog les gaf had ik dat gevoel ook vaak… Wat als de kinderen of de ouders achter mijn blog komen? Maar uiteindelijk probeerde ik mij daarover te zetten en heb ik er nooit iets over gehoord (want ja, wie is er nu geïnteresseerd in nagellak :p ) Op dagen dat ik nu de late heb vind ik het moeilijk om te bloggen. Als ik dan tot 20 of 21 op mijn werk zitten is de fut ver te zoeken…. :s
    Lees het vorige artikel van Bibiane: Nagellak swatch en review 269: Revlon Parfumerie Italian leatherMy Profile

    1. Ja, uiteindelijk moet je je er gewoon over zetten en doen wat je graag doet denk ik Ja, als je laat thuiskomt wil je gewoon lekker in de zetel of in bed kruipen en wat tv kijken ofzo he. Daarom dat ik ook wat beter zou moeten plannen zodat ik op deze dagen niets hoef te doen!

  2. Tegenwoordig ben je op internet makkelijk te vinden en een beetje nieuwschierige cliënt heeft je zo gevonden. Dat hoeft niet erg te zijn vind ik, het kan ook juist de relatie versterken omdat ze overeenkomsten zien bijvoorbeeld.