DIY: zelfgemaakte fotomagneetjes

DIY

DIY fotomagneetjes

Vind jij het ook altijd zo moeilijk om leuke magneten te vinden of zo zonde om er geld aan uit te geven? Of wil je gewoon graag iets meer originele en persoonlijke magneetjes? Dan heb ik de oplossing voor jou: maak ze gewoon zelf! Weet je niet hoe je dat kan doen? Lees dan snel verder, ik leg het je uit in enkele kleine stapjes. En geloof me, het is echt niet moeilijk, want zelfs ik kan het

DIY magneetjes

Stap 1: Ga op zoek naar enkele leuke afbeeldingen waarvan je magneetjes wil maken (leuke foto’s, quotes,…). Dan maak je deze via een computerprogramma (je kan gewoon Word gebruiken) op de maat die je wenst voor je magneetjes en druk je deze af.

DIY fotomagneetjes

Stap 2: Dan is het tijd om de magneettape boven te halen! Deze kan je gewoon bij Hema kopen voor slechts €2,95. Eén kant van deze tape plakt gewoon, de andere kant is magnetisch. Plak de tape dan gewoon op de achterkant van je afbeelding, en klaar is kees! Nog een handige tip: je kan even de breedte van de tape meten (bij mij is die 1,9 cm) en de hoogte of breedte van de afbeelding dan gelijk aan een veelvoud van de breedte van de tape maken. Begrijp je het je nog? Als je de afbeelding bijvoorbeeld 5,7cm (= 3 x 1,9) hoog maakt, kan je mooi drie stukjes tape naast elkaar op de afbeelding plakken zodat je de breedte van de tape niet hoeft te gaan bijknippen. Je kan er ook voor kiezen om slechts een deeltje van de afbeelding te beplakken met de magneettape, maar dan is de magneet wel veel minder straf.

 

DSC_1481

Ziezo! Als je de afbeeldingen goed vol plakt met magneettape zijn ze sterk genoeg om andere papieren op je magneetbord vast te houden. Maar je kan ze natuurlijk ook gewoon als versiering gebruiken. Je kan eventueel ook gewoon de randjes van foto’s bekleven met magneettape zodat je ze op kan hangen zonder dat je zichtbare magneten nodig hebt.

Wat vind jij van deze zelfgemaakte magneetjes? Ga je het zelf ook maken?

Dit vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

15 reacties op “DIY: zelfgemaakte fotomagneetjes

  1. Oh dat ziet er gezellig uit! Mooie foto’s ook! Ik heb een magneetmuur op mijn kamer maar hang hier zelden iets aan. In de paasvakantie toch maar eens werk van maken nu krijg ik ook zin om te gaan knutselen!
    Lees het vorige artikel van Anneleen: YourDailyPhoto maart #1My Profile

    1. Hihi leuk dat je het ook eens gaat proberen! Je mag het altijd via Instagram of zo laten zien als je er gemaakt hebt, ik ben benieuwd!