DIY: feestelijke kersttrui

DIY, Fashion

Image00034

Tegenwoordig zijn foute kersttruien helemaal in. Ik vind ze altijd heel erg leuk en schattig om te zien, maar of ik ze echt zou dragen weet ik toch niet zo… Thuis misschien wel, maar ik zie me er nog niet meteen mee naar mijn stage of naar een familie-etentje gaan. Maar op de blog van Elle Milla zag ik een superleuk alternatief! Een heel feestelijke ‘kersttrui’, die je de rest van het jaar eigenlijk ook best kan dragen. Zijn jullie benieuwd naar hoe je deze kan maken? Lees dan snel verder!

Wat heb je nodig?

– Een eenvoudige trui die je een beetje wil opleuken.
– Mooie parels. Deze kan je bijvoorbeeld vinden bij Veritas, maar ik heb gewoon een kerstslinger met parels gekocht bij Zeeman. Deze kostte maar €1,49. Ik heb de slinger gewoon opengeknipt en zo had ik meteen veel parels voor een klein prijsje. De grootte en kleur van de parels van je helemaal zelf kiezen. Je kan ook verschillende kleuren en groottes combineren.
– Een naald.
– Een draad in dezelfde kleur dan je trui.

Image00003

Hoe ga je te werk?

– Neem een naald en een draad in de kleur van je trui.
– Naai de parels die je uitgekozen hebt op de trui. Je kan dat gewoon op jouw manier doen, maar het is niet zo eenvoudig als het lijkt, zeker niet als je net als ik niet zo’n pro bent in naaien. Uiteindelijk heb ik een redelijk handige manier gevonden. Houd de parel vast op de plaats waar je hem wil hebben en draai dan je trui binnenstebuiten. Druk de parel goed tegen de trui aan, zodat je je naald meteen door je trui en door het gaatje in de parel kan steken. Je naald komt dan ook meteen langs de andere kant weer door je trui. Herhaal dit een paar keer, zodat de parel gaat vast blijf zitten. Op deze manier kan je de parel het makkelijkst vastnaaien. Het is ook belangrijk dat je probeert om je naald altijd door hetzelfde gaat in je trui te steken, zodat je de draad nadien minder gaat zien. Bij de eerste keer dat je je naald erdoor steekt trek je de draad er niet helemaal door zodat er nog een stukje draad overblijft aan de binnenkant van de trui. Als je een paar keer door de parel bent geweest met de draad kan je hem afknippen en ook nog een stukje overlaten, zodat je de twee uiteinden nog een paar keer kan knopen. Zo zal de parel minder snel los komen.

Image00041

 

РJe kan er net als ik voor kiezen om met ̩̩n soort parel te werken, maar je kan ook parels in verschillende groottes en/of kleuren door elkaar gebruiken. Dat geeft zeker ook een heel leuk effect!

Image00007

Image00018

En tadaaaa… dit is het eindresultaat!

Image00033

Image00028

Image00031

Ben je ook benieuwd naar het eindresultaat van Elle Milla? Neem dan hier een kijkje! Bij haar is het nog net iets beter gelukt vind ik!

 

Wat vinden jullie van mijn zelfgemaakte ‘kersttrui’?

Dit vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

8 reacties op “DIY: feestelijke kersttrui

    1. Ik heb het niet zelf bedacht hoor, komt van Elle Milla! Maar ik vond het zo leuk dat ik het ook wilde doen! Ik vind het ook heel mooi geworden!