Mijn kledingregels voor 2016

Fashion

mijn kledingregels voor 2016

Vorige week zag ik een inspirerend artikel op de blog van Mary Josie. Ondanks dat zij een echte fashion blogger is, schreef ze dat ze eigenlijk vrij weinig kleding koopt en ook heel streng is bij het kopen van kleding. Ze maakte een lijstje van 5 kledingregels die ze in 2016 wil toepassen én een lijstje met een aantal items die nog op haar wishlist staan. Ze lijkt zo goed te weten wat haar kledingstijl is en wat ze wel en niet wil, en daar keek ik echt een beetje naar op. Zelf vind ik dat ik eigenlijk niet echt een duidelijke kledingstijl heb, en dat vind ik soms best vervelend. Ik koop gewoon alles wat ik mooi vind, wat geleid heeft tot een overvolle, onoverzichtelijke kledingkast. Daardoor draag ik eigenlijk vaak dezelfde outfits en meer dan de helft van mijn kleding haal ik bijna nooit uit de kast. Tijd om daar verandering in te brengen!

Hieronder lijst ik even de dingen op die ik graag zou willen doen of veranderen wat betreft kleding:

♦ Ik heb een hele schuif vol met broeken, in alle kleuren en vormen, waarvan ik er misschien maar vier regelmatig aantrek… Vaak koop ik broeken die eigenlijk toch niet 100% goed zitten, waardoor ik ze niet zo vaak meer draag. Broeken die te spannend of net te los zitten, die iets te lang zijn, broeken die niet skinny genoeg zijn onderaan, gekleurde of geprinte broeken die moeilijk te combineren zijn… Ik vind het heel moeilijk om de perfecte broek te vinden, maar vanaf nu neem ik mezelf voor enkel nog broeken te kopen waar ik me écht 100% goed in voel. Dat wil zeggen: superskinny onderaan, niet te spannend aan mijn buik maar ook niet te los aan mijn billen, én makkelijk om in te bewegen. Bovendien koop ik vanaf nu ook geen gekleurde of geprinte broeken meer. Ik heb er zo al een heleboel in mijn kast liggen, maar ik draag ze bijna nooit omdat ik ze moeilijk kan combineren. Meestal ga ik gewoon voor een jeans of een zwarte of grijze broek, of in de lente eventueel voor een beige of witte. Ook twijfel ik wat ik met de geprinte en gekleurde broeken die ik al heb zou doen: wegdoen of toch houden en vaker aantrekken? Want een gekleurde of geprinte broek kan wel leuk zijn en kan je outfit meteen wat specialer maken, maar anderzijds neem ik ze bijna nooit omdat ik niet altijd iets heb om mee te combineren of me er dan toch niet 100% goed in voel als ik er in rondloop.

♦ Als ik iets nieuws wil kopen denk ik er meestal wel over hoe ik het kan combineren en of ik iets heb om het mee te combineren, maar toch kom ik nog te vaak met dingen thuis die ik achteraf gezien toch moeilijk kan combineren. Vanaf nu wil ik dus graag alleen nog eenvoudigere stuks kopen die makkelijk met allerlei dingen te combineren zijn. Die ene donkergroene tas en die geprinte broek zijn wel leuk, maar ik draag ze toch bijna nooit… Zonde!

♦ Zoals jullie inmiddels misschien wel al weten ben ik een eeuwige twijfelaar. Zo twijfel ik in de winkel ook vaak of ik een kledingstuk wel of niet zou meenemen. Vaak neem ik het dan toch mee omdat ik bang ben dat ik anders spijt ga hebben, maar meestal is het net andersom: dan neem ik het mee en ben ik er achteraf toch niet zo van overtuigd waardoor ik het bijna nooit draag. En zo komen er dus een heleboel ‘miskopen’ in mijn kledingkast terecht. Vanaf nu laat ik het dus gewoon liggen als ik twijfel, ook al is het niet zo duur! Ik kan achteraf nog altijd teruggaan als ik er echt spijt van heb dat ik het niet gekocht heb.

♦ Ik heb een heel aantal jurkjes en rokjes in mijn kast hangen, maar die draag ik eigenlijk bijna nooit. Ik vind het mezelf vaak gewoon niet zo goed staan of vind het te koud (in de winter) én krijg vaak buikpijn van nylonkousen. Ik trek meestal gewoon liever een broek aan. Als er eens een feestje is trek ik wel eens een jurkje aan, maar gewoon om naar het werk te gaan of in het weekend eigenlijk bijna nooit. Vanaf nu wil ik dus ook geen jurkjes en rokjes meer kopen, ik heb er al genoeg voor die paar keer dat ik ze draag.

♦ Ik vind het best moeilijk om mijn eigen stijl te ontdekken. Ik denk dat ik het misschien wel kan omschrijven als ‘casual chique’. Wat ik uiteindelijk het vaakst aantrek, zijn basics: een jeans of neutraal gekleurde broek, een simpele top of shirt en een leuk maar eenvoudig vestje of blazertje erop. Soms vind ik dat saai en wil ik graag wat origineler zijn in mijn kledingstijl en eens experimenteren met iets nieuws. Dan koop ik eens iets dat wat meer ‘uit mijn comfortzone’ ligt, maar dat draag ik dan toch bijna nooit… Ik denk dat ik me dus toch beter gewoon zoveel mogelijk bij basics (eventueel met een leuke touch zoals parels of glitters) houd.

♦ Een groot deel van mijn kleding trek ik veel te weinig aan. Toch vind ik het dan zonde om het weg te doen omdat ik het ‘ooit nog wel eens’ zal dragen voor de ene of andere gelegenheid, maar eigenlijk komt dat er bijna nooit van. En dat is ook zo’n zonde. In plaats van dan telkens kleding te moeten wegdoen omdat ik ze niet draag, kan ik beter bij het kopen al eens goed nadenken of het iets is wat ik vaak ga dragen. En zelfs al kost het niet zoveel, toch kan ik het beter laten liggen als ik eigenlijk al op voorhand weet dat ik het niet zo vaak zal dragen.

♦ Ik wil graag kleding die ik al lang niet meer heb gedragen herontdekken of anders weg doen. Iets weg doen vind ik vaak moeilijk, waardoor het steeds blijft liggen zonder dat ik het aanraak. Ik neem mezelf dan na elke opruimbeurt voor om het vanaf nu vaker te gaan dragen, maar dat komt er nooit van. Daarom dacht ik er al eens over een soort van ‘challenge’ te doen om mezelf uit te dagen om mijn ‘oude’ kleding weer te herontdekken. Ik zou mezelf dan verplichten die minstens nog één keer te dragen en daar dan outfitfoto’s mee te maken voor op mijn blog, als een soort van projectje waarmee ik jullie kan inspireren, maar ook mezelf dwing om vaker naar kleding te grijpen die ik normaal gezien niet zo snel aantrek. De kledingstukken waar ik na een bepaalde periode dan niets mee gedaan heb of waar ik me niet goed in voelde, moeten dan uit mijn kast! Wie weet horen jullie hier later nog meer over

Heb jij ook bepaalde regels wat betreft kledij kopen of wegdoen?

Dit vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

9 reacties op “Mijn kledingregels voor 2016

  1. Leuk om te lezen! Ik koop eigenlijk meer beauty producten dan kleren, haha. Ik draag veel hetzelfde: een jeans, (longsleeve) shirt met daarover een warme lange vest. Dat is de kleding waar ik me het beste in voel. Ik heb al eens een andere kledingstijl geprobeerd, maar uiteindelijk grijp ik toch weer naar mijn vertrouwde items. Ik heb eigenlijk niet zoveel kleren, maar de kleren die ik heb draag ik wel ontzettend graag.
    Lees het vorige artikel van Vanessa: Nieuwe enkellaarsjes van LoaviesMy Profile

  2. Hoi kim wat zijn die 5 kleding eegels dan ik heb t zelfde probleem koop veelste veel en trek de helft achteraf nooit aan ik had ook een stuk in de krant gelezen dat iemand zich afgekopen jaar bijna niks nieuws had gekocht en zo een hele boel geld had bespaart dat ben ik ook van plan niet te vaak naar de primark dus

  3. Heb ook een heleboel kleren in mijn kast hangen die ik eigenlijk niet meer aandoe maar vind het toch moeilijk om ze weg te doen. Misschien dit jaar toch eens proberen. Ik las onlangs een goede tip dat je al je kleerhangers in dezelfde richting moet hangen. Als je iets hebt gedragen draai je de hanger om. Zo zie je op het einde van het jaar welke kleren je niet gedragen hebt en eigenlijk weg kunnen. Ga ik eens toepassen.

    1. Oh dat is een goede tip, zo zie je het inderdaad goed! Ik ga dat eens proberen, al is het maar voor een maand of twee maanden, dat geeft toch al een goed beeld denk ik! Als ik het na twee maanden niet gedragen heb ga ik het waarschijnlijk nadien ook niet meer dragen (zomer en winterkleding apart dan wel te verstaan ;-)).

  4. Lijken me goede regels voor jezelf! Vaak is de verleiding erg groot om iets te kopen wanneer het niet zoveel geld kost. Wanneer ik ergens niet heel enthousiast over ben, laat ik het sowieso in de winkel liggen. Want dat betekent dat ik er ook geen spijt van krijgen, als ik het niet koop
    Lees het vorige artikel van Anneleen: Strengths and weaknesses testMy Profile