New in: Tom & Eva handtas – Michael Kors lookalike!

Fashion

Image00017

Tadaaaaa! Daar is ze dan, mijn Michael Kors Selma bag lookalike. Ofwel gewoon mijn Tom & Eva tas! Toen ik enkele weken geleden in Brussel moest zijn voor een opleiding voor mijn stage, kwam ik toevallig dit prachtexemplaar tegen! Ik had ze meteen gespot vanuit mijn ooghoek, in de vitrine van één van de vele kleine winkeltjes in de Rue de Brabant. Ik nam even een stapje terug om te kijken, maar helaas moest ik snel verder, want ik liep samen met nog twee meisjes van de opleiding en zij moesten hun trein halen. Toen ik in het station aankwam moest ik nog bijna een half uur wachten op mijn trein, en had ik eigenlijk al meteen spijt dat ik de meisjes niet had achtergelaten en de tas niet wat beter bekeken had.

Gelukkig moest ik twee weken later weer in de buurt zijn voor het vervolg van de opleiding! Ik heb er toen twee weken lang over zitten denken en dromen, en toen was het eindelijk zo ver! Tijdens de middagpauze haastte ik mijn naar de Rue De Brabant en als snel zag ik de tas van mijn dromen alweer pronken achter het raam. Ik ging snel naar binnen en nam er eentje van het rek. Wauw, wat voelde ze goed aan. Lekker stevig, op het eerste zicht zeker geen slechte kwaliteit. Ze leek echt sprekend op de Selma bag die ik al zo lang wilde, alleen staat er Tom & Eva op in plaats van Michael Kors. En kostte ze slechts €30 in plaats van €360! Ik moest wel dromen!

Ik stapte eventjes rond in de winkel met de tas rond mijn arm en werd er helemaal gelukkig van. Maar helaas… Ik was net mijn shopstop begonnen en had met mijn vriendinnen afgesproken dat ik niets meer zou kopen tot ons weekendje Keulen… Dus, braaf en trouw als ik ben, liet ik de tas liggen en keerde ik weer terug naar de opleiding. Maar de weken nadien bleef de tas door mijn hoofd spoken en besloot ik dat ik ze na het weekendje in Keulen toch zou gaan halen. Als kerstcadeautje voor mezelf. Maar eerlijk gezegd zag ik er een beetje tegen op om daarvoor helemaal naar Brussel centrum te rijden en al zeker naar de Rue de Brabant, want eerlijk gezegd, gezellig vind ik die straat niet echt.

Dus toen ik vorig weekend met mijn vriend eventjes ging winkelen in Aalst, dook ik elk klein ‘Rue de Brabant-achtig’ winkeltje binnen om te gaan kijken of ze de tas daar ook verkochten. Maar helaas, nergens te vinden… En toen zag ik plots heel toevallig in een winkel een meisje binnenkomen met exact dezelfde tas! Ik ging haar snel vragen waar ze deze vandaan had, in de hoop dat ik ze toch nog ergens zou kunnen vinden in Aalst. Maar helaas, ook zij had ze in de Rue de Brabant gekocht.

Oké, niets aan te doen, op naar de Rue de Brabant dan maar! Gelukkig had ik vorige week een afspraak met mijn promotor op de universiteit, waardoor ik toch in de buurt moest zijn en meteen even een klein ommetje langs de Rue de Brabant kon maken! Wat een drukte in het centrum van Brussel, verschrikkelijk! Maar eenmaal ik bij het winkeltje aankwam en de tas van mijn dromen weer in mijn handen had, was ik het allemaal weer vergeten! Ze was zeker de moeite waard! Natuurlijk moest ik eerst nog een half uur staan twijfelen over welke kleur ik zou nemen, maar uiteindelijk ben ik gewoon voor de zwarte gegaan. Lekker klassiek en zo past ze overal bij en kan ik ze vaak gebruiken! Maar goed, genoeg gekletst! Nu over naar het echte werk: hoe ziet de tas er verder uit en wat vind ik van de kwaliteit?

Image00022

De handtas ziet er heel mooi en naar mijn mening helemaal niet goedkoop uit. Als je heel goed kijkt zie je wel wat kleine foutjes, zoals dat de rand niet overal even mooi gestikt is, dat er op sommige plaatsen wat kleine draadjes loshangen en dat er bijvoorbeeld in de linkerbovenhoek een klein foutje zit (zie foto). Maar goed, dat stoort me eigenlijk helemaal niet. Verder voelt de tas heel stevig aan en ziet het ‘leer’ er ook heel mooi uit. Ik heb natuurlijk nog nooit een echte Michael Kors gehad, dus vergelijken kan ik niet. Waarschijnlijk zal een Michael Kors nog wel twintig keer beter zijn qua kwaliteit en zal ze misschien ook twintig keer zo lang meegaan, maar goed, dat mag ook wel voor dat geld. Ik vind het een heel erg mooi model, maar ik twijfelde een beetje of ik het veel zou gebruiken omdat ik van die korte handvaten niet zo handig vind. Daarom wilde ik zeker toch eerst even deze proberen voor ik een echte Selma bag zou kopen. Nu heb ik een namaak Michael Kors Jet Setter Travel en een Selma lookalike, en nu kan ik rustig vergelijken en nadenken welk model ik het liefst gebruik, en wie weet koop ik me dan wel eens een echte  Michael Kors!

Image00035

De binnenkant van de tas vind ik ook heel handig ingedeeld. Tegen de achterzijde zitten eigenlijk drie verschillende zakjes, waarvan er twee sluitbaar zijn met een rits. Tegen de achterzijde zit een klein zakje met een rits, dan zit er een groter open zakje waar je makkelijk je sleutels of zo in kan gooien, en dan zit er nog een groter zakje met een rits. Heel handig om dingen makkelijk terug te vinden, al die zakjes!

Image00036

Ook tegen de voorkant zitten twee zakjes. Een klein zakje waar mijn iPhone 5 perfect in past, en een iets groter zakje waarin ik mijn sleutels of lippenstiften of weet ik veel wat in kwijt kan. Verder ziet de tas er niet zo heel groot uit langs de buitenkant, maar kan er toch wel redelijk veel in. De binnenkant van de tas is ook mooi bekleed met een shiny beige stofje en wat zwarte ‘lederen’ details.

Image00038

Je kan de tas ook mooi afsluiten met een rits om de inhoud te beschermen tegen diefstal of tegen de regen. De rits voelt ook heel stevig aan en sluit makkelijk.

Image00046

Ik vind de rits er ook heel mooi uitzien. Er staat ‘TOM EVA’ in gedrukt. Het valt me eigenlijk nu pas op dat het &-teken ontbreekt, maar goed, dat soort ook niet!

Image00049

Onderaan de tas zitten vier ‘ijzeren’ noppen. Ook heel handig zodat de onderkant van je tas niet zo snel beschadigd wordt als je je tas op de grond zet.

Image00050

En tenslotte zit er net als bij de Selma bag ook nog een lange riem bij die je makkelijk aan de tas kan bevestigen, waardoor je de tas ook om je schouder kan dragen. Handig voor als ze wat zwaarder geladen is of voor wanneer je lang met de tas moet rondlopen. Je kan de riem ook langer of korter maken via de gesp. Zoals jullie dus wel al konden lezen ben ik heel erg tevreden met mijn nieuwe tas! Ik vind ze heel erg mooi en ben helemaal in love! Ik hoop dat ze niet te snel afslijt en dat ik er lang geniet van kan hebben. En zo niet, tja, dan waag ik het misschien wel eens op een echte Michael Kors

Wat vind jij van mijn nieuwe aankoop?

Dit vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

10 reacties op “New in: Tom & Eva handtas – Michael Kors lookalike!

    1. Inderdaad, ik ben er ook heel blij mee! Maar heb toevallig sinds deze week ook mijn eerste echte Michael Kors tas gekocht, en het is toch wel nog een verschil! Ben er blij mee!