Originele hapjes voor kerst: een kerstboom om op te eten!

Food, Koken met Kim

Image00001

De tijd vliegt, over een week is het alweer Kerstmis! Verwacht je bezoek op Kerstavond of Kerstdag en ben je nog op zoek naar originele hapjes? In dit artikel laat ik jullie zien hoe je makkelijk een originele, eetbare kerstboom kan maken. Lekker en gezond, en het ziet er nog eens superleuk uit ook!

Wat heb je nodig?

– Een kegelvorm in piepschuim
– Tandenstokers
– Twee broccoli’s
– Een doosje kerstomaatjes
– Een gele paprika
– Een paar wortels
– Een bloemkool
– Cocktailsaus of een ander sausje dat je lekker vindt

Image00003

Hoe ga je te werk?

– Trek de broccolibloempjes van de steel en prik ze met tandenstokers op de kegel totdat die mooi gevuld is. De broccoli doet dienst als de groene naalden van de kerstboom.
– Snijd uit de gele paprika een stervormpje en prik het met een tandenstokertje bovenop de kegel. De rest van de paprika kan je in lange repen snijden en als slingers op verschillende plaatsen rondom de ‘kerstboom’ prikken.
– Prik ook enkele kerstomaatjes als kerstballen tussen de broccoli.
– Snijd de wortels in de lengte in vier en snijd ze dan in kleinere stukjes. Prik deze dan in de boom als kerstlichtjes.
– Zet tenslotte de boom op een schotel vol met stukjes bloemkool. Zo staat de kerstboom gezellig op een tapijt van sneeuw!

Image00002

Et voilà, klaar is Kees! Mooi he? Je zou er bijna niet van durven eten! Verder kan je dit natuurlijk nog aanvullen met andere hapjes zoals chips, nootjes, kaas, chorizo, mini-pizza’s, enzovoort. Want te gezond is ook weer niet nodig als het feest is! En vergeet natuurlijk ook de saus voor de groenten niet! Ik zelf eet ze eigenlijk liever zonder saus, maar je moet natuurlijk ook aan je gasten denken! Je kan hier voor cocktailsaus of een ander lekker sausje kiezen.

Ga jij dit ook eens proberen te maken? Of heb je hier geen geduld voor?

PS: Misschien heb je dit artikel wel al eens gezien, het stond namelijk vorig jaar ook al op mijn blog. Maar aangezien ik het zo leuk vind en denk dat velen onder jullie dit nog niet gezien hebben, deel ik het gewoon nog eens opnieuw

Dit vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

16 reacties op “Originele hapjes voor kerst: een kerstboom om op te eten!

  1. Ik heb er wel geduld voor maar denk dat ik er niet gezond genoeg voor ben, haha. Broccoli misschien eerst even koken tenzij het puur ter decoratie is? Wel een heel creatief idee!

    1. Haha, ik ben ook helemaal niet zo gezond hoor, maar ik eet wel graag kerstomaatjes, rauwe wortels en paprika, dus dat zou ik tussen de ovenhapjes en chips door wel eten. En ik vind eigenlijk vooral gewoon heel leuk staan, ook al eet niemand ervan, haha! De broccoli is trouwens net als de bloemkool gewoon rauw, dat eet ik ook niet zo graag maar sommige mensen wel. Als je de broccoli zou koken denk ik dat je hem niet meer zo makkelijk op de kegel kan prikken…

    1. Ik ook niet haha, maar dat is dan voor de gasten he Ik eet wel heel graag wortels, tomaatjes en paprika! En verder ziet het er ook gewoon super leuk uit om bij op tafel te zetten vind ik