Koken met Kim: eenvoudige pastasalade

Food, Koken met Kim

DSC_0461

Vandaag deel ik mijn allereerste recept met jullie. Ik ben zeker geen kookwonder dus het is een heel eenvoudig gerecht: een lekkere pastasalade die je zowel warm als koud kan eten en zowel als lunch als bij de bbq. Altijd goed!

Het leuke aan pastasla is dat je er zoveel mee kan variëren als je wil. Je kan toevoegen wat je zelf lekker vindt of wat je toevallig in huis hebt, en je kan natuurlijk ook dingen gewoon weglaten. Er bestaan duizenden verschillende soorten pastasalades, maar hieronder geef ik jullie een voorbeeldje van een pastasalade die ik lekker vind en die snel klaar is! Eigenlijk heb ik gewoon maar wat op het gevoel bij elkaar gekieperd, maar ik probeer jullie hieronder toch een recept te geven. Don’t kill me als de hoeveelheden niet helemaal kloppen

Ingrediënten (voor 2 personen):

DSC_0446

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– ± 200g penne (of een andere soort pasta als je dat liever hebt)
– een potje zongedroogde tomaten (of twee potjes)
– een potje kerstomaatjes
– een rode en een gele paprika
– een bolletje mozarella (of een zakje kleine bolletjes)
– een zakje rucola

Ik kocht al deze ingrediënten gewoon bij de Delhaize.

Recept:

DSC_0458

Breng een kom water aan de kook. Van zodra het water kookt voeg je de pasta toe. Laat deze ongeveer 10 minuten koken (kijk op de verpakking van de pasta voor de exacte kooktijd). Terwijl de pasta aan het koken is, kan je de groenten al snijden. Ik sneed de paprika’s in kleine stukjes en de kerstomaatjes en mozarellabolletjes in twee. Als de pasta gaar is, giet je hem af in een vergiet en nadien doe je de pasta weer in de kom. Dan voeg je het volledige potje zongedroogde tomaatjes (inclusief het ‘sap’) toe aan de pasta. Het sap is een soort van olie die de ‘saus’ van de pastasalade vormt. Dan voeg je de rest van de ingrediënten gewoon toe bij de pasta en roer je alles eens goed door elkaar. En klaar is kees! Heel eenvoudig dus.

Je kan hier natuurlijk nog andere dingen aan toevoegen, zoals bijvoorbeeld stukjes courgette, noten, pijnboompitten en eventueel stukjes kip of varkensgebraad. Als je geen zongedroogde tomaatjes in huis hebt kan je het ook altijd doen met kerstomaatjes of stukjes gewone tomaten. Als ‘saus’ kan je dan gewoon wat olijfolie toevoegen. Maar ik vind wel dat de zongedroogde tomaatjes hier vooral de smaak aan de pastasalade geven dus als je de kans hebt zou ik ze toch nog even in huis halen!

Smakelijk!

DSC_0468

 

Dit vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge