Koken met Kim: pasta met tomatenroomsaus en spek

Food, Koken met Kim

IMG_5150

Vandaag deel ik met jullie één van mijn favoriete gerechten: pasta met tomatenroomsaus en spek. Je hoeft helemaal geen keukenprinses te zijn om dit recept te doen slagen, het is echt een super eenvoudig recept dat in 10 minuutjes klaar is. Ideaal voor als je veel honger hebt en snel iets wil klaarmaken!

Wat heb je nodig?

IMG_5141

Het enige wat je nodig hebt is:

♥ Een doosje met spekreepjes
♥ Tomatenpuree (uit blik of uit een tube)
♥ Room
♥ Pasta naar keuze
♥ Eventueel nog wat kerstomaatjes en rucola

Hoe maak je het klaar?

♥ Begin met een pot water aan de kook te brengen om de pasta in te koken. Terwijl het water begint te koken, kan je de saus klaarmaken, zodat alles in 10 minuutjes klaar is.

IMG_5140

♥ Doe een klein beetje olijfolie of boter in een grote pan en bak de spekjes erin. Let op, gebruik niet te veel olie of boter, want de spekjes geven van zichzelf al heel erg veel vet af! Eigenlijk lukt het zelfs om ze zonder vetstof te bakken, wat meteen ook weer wat gezonder is.

♥ Als het water ondertussen kookt, voeg je de pasta toe. Ik kies hierbij meestal voor spirelli’s of ‘krulletjes’ zoals wij het thuis noemen.

♥ Als de spekjes goed gebakken zijn, giet je een potje room bij de spekjes. De hoeveelheden doe ik altijd gewoon op het gevoel, je ziet wel ongeveer hoeveel saus je nodig hebt voor het aantal personen dat je wil maken. Voor twee personen gebruik ik ongeveer een volledig potje van 200 ml. Dan voeg je ook nog wat tomatenpuree toe. Ook dit doe ik eigenlijk op het gevoel, afhankelijk van hoe je de smaak van je saus wil. Ik vind het wel lekker met goed veel tomatenpuree erbij. Dan roer je de tomatenpuree en room goed door elkaar, totdat ze een lekker roze-oranje sausje vormen.

IMG_5145

♥ Ondertussen is de pasta waarschijnlijk bijna gaar, en kan je het water afgieten. Giet de pasta nadien terug in de kom en voeg de saus eraan toe. Meng alles goed door elkaar.

IMG_5146

♥ En ziezo, klaar is kees! Meestal eet ik de pasta gewoon zo, maar als er bezoek komt of je toch graag wat groeten erbij hebt, kan je er altijd nog wat kerstomaatjes en eventueel wat rucolasla aan toevoegen. En eventueel ook nog wat geraspte parmesaanse kaas, zo lijkt het meteen een heel professioneel recept!

IMG_5149

Eet smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

7 reacties op “Koken met Kim: pasta met tomatenroomsaus en spek