Koken met Kim: tagliatelli arrabiata met worteltjes en tonijn

Food, Koken met Kim

tagliatelli arrabiata

Zoals jullie misschien wel al weten ben ik dol op pasta! Ik zou het elke dag kunnen eten en ben al bang voor de gevolgen voor mijn lijn wanneer ik met m’n vriend ga samenwonen en zelf mag beslissen wat we eten… Maar elke dag exact hetzelfde eten is natuurlijk niet zo fijn, dus moet mag er af en toe wat variatie zijn… Zo wissel ik bijvoorbeeld eens af tussen mijn favoriete pasta in tomatenroomsaus met spekjes, pasta in brocolliroomsaus, en tagliatelli arrabiata met worteltjes en tonijn. En van dat laatste gerecht ga ik vandaag het recept met jullie delen!

ingredienten tagliatelli arrabiata

Wat je nodig hebt kan je hierboven op de foto bewonderen (voor 3 à 4 personen):

♣ Tagliatelli (+- 150g per persoon)

♣ Een pot arrabiata saus (te koop bij Delhaize)

♣ Een vijftal wortels

♣ Twee blikjes tonijn (of één groot blik)

wortels garen

Begin met het snijden en garen van de wortels. Ik doe dit in een pan met olijfolie en doe er ook een bodempje water in zodat ze niet aanbranden. Dan zet ik het deksel op de kom zodat ze goed kunnen garen.

arrabiata saus delhaize

Als de wortels (bijna) gaar zijn, mag je de pot arrabiata saus erbij gieten. Dit is eigenlijk gewoon een pikante tomatensaus (met chilipeper), dus als je wil kan je deze ook vers maken, maar dit is natuurlijk makkelijker

arrabiata saus met tonijn

Dan mag je er ook de tonijn bij doen. Deze kan je met een vork/lepel/… in stukjes uit elkaar doen. Ondertussen mag je de pasta ook al beginnen koken. Laat de saus dan nog wat doorkoken tot de pasta klaar is.

tagliatelli arrabiata tonijn

En als alles klaar is, kan je het opdienen met een blaadje basilicum en eventueel wat Parmesaanse kaas, zodat het er wat chiquer uitziet Eet smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

3 reacties op “Koken met Kim: tagliatelli arrabiata met worteltjes en tonijn