Koken met Kim: Ebly met een saus van wortel, paprika en tomaat

Koken met Kim

Image00010

Vandaag laat ik jullie zien hoe ik Ebly met een saus van wortel, paprika en tomaat maak in een nieuwe ‘Koken met Kim’. Laten we het gerecht kortweg ‘Ebly’ noemen voor het gemak. Net zoals we ‘spaghetti’ zeggen tegen spaghetti bolognaise en ‘macaroni’ tegen macaroni met kaassaus en hesp. Het is een recept dat ik heb leren kennen dankzij mijn stiefmama, en ondertussen maken mijn mama en ik het ook al regelmatig thuis. Ik hou van tomatensaus, wortel en paprika, dus ik vind dit een heerlijk gerecht!

Ingrediënten:
♣ een stuk of 5 wortels (afhankelijk van de grootte en van hoe graag je wortels eet)
♣ een rode, gele en groene paprika
♣ 2 blikken tomatenblokjes (of als je het echt vers wil: enkele echte tomaten)

Image00009

♣ kruiden (bv. thijm, peper, zout, laurier)
♣ een doosje Ebly

Image00008

♣ iets van vlees (bv. cordon blue of kalkoensnitzel)

Recept:

Image00004

Begin met het raspen van de wortels en snijd ze nadien in fijne schijfjes.

Image00003

Als de wortels gesneden zijn, mag je ze meteen in een kom met olijfolie doen, zodat ze snel kunnen beginnen garen. De wortels hebben immers het meeste tijd nodig. Ik voeg meteen ook wat thijm toe voor de smaak.

Image00001

Dan is het tijd om de paprika’s te snijden. Wij snijden ze gewoon in lange repen omdat dat sneller gaat en wij vinden het lekker zo. Eventueel kan je ze op je bord nog wat kleiner snijden. Maar als jij niet voor zo’n grote stukken bent, kan je ze natuurlijk ook in kleinere stukjes snijden.

Image00005

Als de paprika’s gesneden zijn mag je ze toevoegen bij de wortels. Wij voegen meestal ook een beetje water toe zodat de groenten niet aanbranden.

Image00007

Nu is het tijd om de Ebly te koken. Ebly is eigenlijk gewoon een merk van tarwevlokken. Een lekkere vervanger voor pasta of rijst!

Image00010

En als de groeten gaar zijn is het tijd om de tomatenblikken (of verse tomaten) erbij te gooien! Nog een tiental minuutjes laten doorkoken…

Image00011

En terwijl kan je het vlees al bakken. Wij aten er deze keer kalkoensnitzels bij, maar cordon bleu vind ik er ook heel erg lekker bij!

Image00012

En klaar is Kees! Smakelijk!

Wil je graag op de hoogte blijven van mijn laatste artikels en filmpjes? Volg me dan op Bloglovin’! 

Dit vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

3 reacties op “Koken met Kim: Ebly met een saus van wortel, paprika en tomaat

  1. Dag Kim ik ga deze middag uw recept uitproberen. Ik ben verlekkerd op dit product Ebly tarwe.

    Groetejes Erwin