Interieur inspiratie: de keuken

Interieur

interieur inspiratie de keuken

Ik heb op mijn blog al verschillende artikels met interieurinspiratie voor verschillende kamers geschreven, maar een kamer die tot nu toe nog niet aan bod gekomen was is de keuken. Dus daar breng ik vandaag verandering in!

keuken met veel licht

Toen ik een rondje Pinterest deed, merkte ik dat ik vooral erg werd aangetrokken door lichte, witte keukens, liefst in combinatie met licht hout. In deze keuken valt er dankzij het grote raam veel licht binnen. Doordat de keuken helemaal wit is, wordt dat licht ook nog eens gereflecteerd, waardoor het een mooie, lichte kamer is. De lichte houten krukken en vloer passen er perfect bij.

kleine gezellige keuken met veel licht

Deze keuken is een beetje in dezelfde stijl, ook weer wit met hout. Deze is wat kleiner, maar ik vind ze er heel erg gezellig uitzien. Ook hier staan weer twee krukjes onder het aanrecht. Dat lijkt me heel makkelijk om snel aan te ontbijten, of als je tijdens het snijden van de groenten bijvoorbeeld liever even gaat zitten.

witte keuken met houten werkblad

En ook hier weer een witte keuken met een houten werkblad en vloer, en dezelfde krukjes als op de foto hierboven. Hele mooie krukjes vind ik! In deze keuken hangt ook een muursticker aan de muur, dat vind ik ook een heel leuk idee! Op die manier kan je een persoonlijke touch aan de kamer geven. Op deze muursticker staat bijvoorbeeld het ‘huisreglement’, maar je kan ook een sticker met een leuke quote of (specifiek voor in de keuken) een recept op de muur hangen.

houten keuken met betonnen werkblad

Ook de betonlook vind ik mooi voor in de keuken, zeker in combinatie met een soort van teak hout. Hier is enkel het werkblad en de vloer in beton, dat vind ik wel een mooi accent. De eenvoudig witte muren maken het helemaal af. Deze keuken is enerzijds strak en modern en anderzijds toch warm en gezellig. Tegenwoordig zie je ook vaak van die houten snijplankjes die als decoratie in de keuken dienen. Ook de glazen lampen vind ik een leuke touch.

keuken in betonlook

Deze keuken is dan weer volledig in betonlook, en dat vind ik ook wel iets hebben. Ik zou het zelf misschien niet meteen kiezen omdat het wel erg grijs is, maar toch vind ik het wel mooi op deze foto. De bruine accenten en de kaarsjes maken het geheel dan toch weer warmer en gezelliger. Ook die strakke hoekige kraan vind ik heel erg mooi.

krijtbord in de keuken

Verder vind ik ook een krijtmuur in de keuken een heel leuk idee! Daar kan je bijvoorbeeld je weekmenu, boodschappenlijstje, een lekker recept of je favoriete (food) quote op schrijven. Ook het Raskog karretje van Ikea vind ik altijd heel erg leuk én handig voor als je niet veel opbergruimte hebt in je keuken.

Op Homify kan je trouwens nog meer leuke inspiratie en tips vinden voor het inrichten van de keuken. Neem zeker even een kijkje!

Hoe ziet jouw droomkeuken eruit?

Dit vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

6 reacties op “Interieur inspiratie: de keuken

  1. Ik ben aan het renoveren van mijn huis, en ik denk dat mijn volgende stap de keuken is. Mijn keuken is in donkere kleuren, en dit jaar wil ik het licht maken, net zoals op de tweede foto. Ik ben er het helemaal mee eens dat de lichte houten krukken en vloer er perfect bij passen, dus ik zal er voor zorgen dat ik mijn meubels ook vervang.

  2. Je stijl van de keukens die je hebt gekozen spreek me zeker wel aan. Ik ben zo benieuwd wat voor een nieuwe keuken we krijgen als we eenmaal verhuist zijn… Of er al een toffe keuken inzit of dat we alles moeten gaan uitzoeken. Heel leuk om bij weg te dromen.

  3. Mijn vriend en ik gaan volgend jaar een huis bouwen, dus dit artikeltje komt wel van pas! Zelf heb ik ook al een heel Pinterest bord Helaas zullen we vanaf het begin niet meteen onze droomkeuken hebben, en zal het een beetje roeien zijn met de riemen die we hebben. Maar hé, een mens mag dromen hé x

  4. Heel mooie keukens, Kim! Vooral die tweede vind ik ontzettend mooi! Ik houd ook vooral van lichte keukens. Fijn om inspiratie op te doen en even weg te dromen hé jim zei altijd dat hij later een zwarte keuken wou, maar nu heeft hij door dat je daar echt heel snel vuil/stof op ziet dus hopen dat hij bij dit gedacht blijft