Ikea komt met meubelen die je telefoon draadloos opladen!

Interieur

Ikea draadloos opladen

Deze week kreeg ik een persbericht van Ikea in mijn mailbox waar ik wel heel erg enthousiast over was! Zo enthousiast dat ik het met jullie wilde delen. Ikea lanceert namelijk meubelen die je telefoon en tablet draadloos kunnen opladen, gewoon door je telefoon of tablet op een bepaalde plaats op het meubel te leggen. Wat een technologische vooruitgang! Volgens mij komt er nog een dag waarop we al die kabeltjes niet meer nodig hebben, jeej!

Ja, je hebt het goed gehoord, de nieuwe Ikea-collectie tovert meubelen om tot draadloze opladers voor telefoons en tablets! De nieuwe technologie maakt van je nachttafeltjes, lampen en bureaus handige oplaadhubs. Zo heb je dus een meubel en oplader in één en heb je geen gedoe meer met allerlei draden die overal door elkaar zitten en opladers die je niet meer kan vinden.

Ikea schrijft:

“Door onderzoek en huisbezoeken weten we dat mensen een hekel hebben aan rommelige snoeren, die ook voortdurend zoek raken. Iedereen kent het probleem wel: je batterij is bijna leeg, en je lader is nergens te vinden. Onze nieuwe, innoverende producten met draadloze laadfunctie bieden een stijlvolle en functionele oplossing. Je legt je mobiele telefoon of tablet gewoon op je bureau, nachttafel of lamp en ze laden automatisch op”, zegt Fried Michielsen, verantwoordelijk voor de nieuwe collectie bij IKEA België.

ikea draadloos opladen 2

Dit vind ik echt ontzettend goed nieuws! Vooral heel handig in je bureau en nachttafeltje. Als ik over enkele maanden ga samenwonen met mijn vriend weet ik al meteen wat ik wil aanschaffen!

Voor de technologie-nerds:
“De technologie is gebaseerd op de globale certificeringsstandaard Qi, een onafhankelijke certificering voor producten voor draadloos opladen. Het grote voordeel van deze technologie is dat de opladers die geïntegreerd zijn in de nieuwe IKEA-producten ook compatibel zijn met de telefoons en tablets van verschillende fabrikanten. Voor de meest gangbare modellen op de markt die nog niet compatibel zijn, heeft IKEA hoesjes en cases voorzien die dienen als Qi-ontvanger.”

David Wahl heeft deze nieuwe collectie mee ontworpen. “We hebben slimme, draadloze oplossingen ontwikkeld die de snoeren uit het zicht houden. Je kan ook meteen verschillende toestellen tegelijk opladen”, legt Wahl uit.

De gloednieuwe collectie woonproducten wordt op 15 april gelanceerd op Salone del Mobile in Milaan, de grootste designbeurs ter wereld. Vanaf 15 april is ze dan beschikbaar in de Belgische en Nederlandse IKEA-woonwarenhuizen.

Ik zou zeggen: massale stormloop naar de Ikea op 15 april!

Wat vind jij van dit nieuwe innovatieve idee?

 

Dit vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

10 reacties op “Ikea komt met meubelen die je telefoon draadloos opladen!