6 voordelen van online shoppen

Lifestyle

voordelen online shoppen_advertorial

Tegenwoordig kan je alles online kopen: kledij, multimedia, voeding, tot zelfs auto-onderdelen! De ene shopt liever online, terwijl de andere liever gewoon naar de winkel gaat. Ik vind online shoppen alleszins een fantastische uitvinding! Ik vind dat er heel veel voordelen aan zijn en soms deze hieronder graag voor jullie op.

♠ Je kan rustig de prijzen vergelijken op verschillende webshops. Als je naar echt fysiek naar een winkel gaat koop je meestal ook gewoon meteen in die winkel, want het is niet zo handig om de ene na de andere winkel binnen te lopen om overal eens naar de prijs te gaan kijken en dan terug te gaan naar de goedkoopste winkel. Online kan je makkelijk prijzen vergelijken (daar bestaan zelfs websites voor!) zonder veel tijd te verspillen.

â™  Bovendien kan je ook verschillende producten vergelijken. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een spiegelreflexcamera, kan je op verschillende websites allerlei reviews en kenmerken van verschillende camera’s vergelijken. Op sommige websites kan je zelfs verschillende producten aanduiden om te vergelijken. Deze worden dan opgelijst op één pagina en dan kan je makkelijk de kenmerken van de verschillende producten vergelijken. Dat vind ik altijd heel erg handig! Op die manier kan je rustig nadenken over je aankoop, terwijl je in een winkel vaak geen uren tijd hebt om na te denken. Bovendien is er in de winkel vaak niet evenveel informatie over de producten beschikbaar.

â™  Waar ik me ook vaak aan stoor in een winkel, is dat de verkopers of verkoopsters je proberen te overhalen om iets te kopen met hun verkoopspraatjes. Laat mij maar rustig rondkijken en vergelijken en twijfelen!

â™  Je kan lekker van in je zetel rondkijken en iets bestellen, zonder dat je ervoor buiten hoeft te komen. En vaak wordt het de volgende dag al aan je deur geleverd! Lekker handig met dit koude weer.

â™  Als je om de ene of andere reden niet buiten kan komen, bijvoorbeeld omdat je een gebroken been of een reusachtige pukkel op je voorhoofd hebt, kan je toch nog lekker shoppen! Ideaal! En zelfs wanneer je ziek bent kan je nog lekker shoppen! Je zal je snel beter voelen!

â™  Je hoeft geen files te doen aan de kassa!

♠ Je weet op voorhand hoeveel je zal moeten betalen en kan dus niet verrast worden aan de kassa. Niets is zo gênant als plots met een ontoereikend saldo aan de kassa staan, zeker met een hele rij mensen achter je! Online is er niemand die het merkt als je saldo ontoereikend is! Bovendien kan je dan ook meteen wat geld overzetten van je spaarrekening naar je zichtrekening, zo kan je toch nog kopen wat je zo graag wilde

♠ Je hoeft geen kosten te betalen voor je vervoer naar de winkel. Bovendien hebben veel webshops tegenwoordig gratis verzending en retour. Ideaal voor  een eeuwige twijfelaar als ik! Zo kan ik iets bestellen en er dan thuis rustig nog even over nadenken of ik het wel echt wil of eens in mijn kast kijken of ik wel iets heb dat er bij past.

Maar natuurlijk is het ook altijd wel heel fijn om eens echt te gaan shoppen!

Shop jij ook graag online of ga je liever echt winkelen? Welke voordelen ervaar jij?

Dit vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

21 reacties op “6 voordelen van online shoppen

 1. Online shoppen is zo handig, maar ook helemaal niet goed voor me, haha. Het is zo makkelijk om iets te bestellen. Toch vind ik het ook fijn om echt te gaan winkelen, zodat ik de dingen goed kan bekijken, voelen en passen. Dat scheelt me ook een hoop gedoe met retourneren e.d.

  1. Ja inderdaad, je gaat snel iets kopen online he. Hoewel ik eigenlijk meer miskopen doe in de winkel, want daar moet ik snel-snel beslissen en als ik online koop kan ik er wat langer over nadenken! Nog een voordeel dus! Maar inderdaad, echt gaan winkelen blijft natuurlijk ook echt heel fijn!

 2. Ik shop eigenlijk bijna nooit online voor kleren en schoenen. Ik ben altijd bang dat het niet gaat passen en zie dingen eigenlijk ook altijd liever in real life. Voor juweeltjes en andere kleine prulletjes is eBay dan weer wél mijn topfavoriet, haha^^
  Lees het vorige artikel van Liese: Outfit | Back on the blogMy Profile

 3. Ik shop bepaalde dingen altijd online, maar met schoenen ben ik vaak wel terughoudend. Zo heb ik ontzettend vaak schoenen besteld en toen ze kwamen zagen ze er helemaal niet uit zoals op het plaatje: balen dan! Maar boeken, cd’s en dat soort dingen shop ik altijd online, echt heerlijk om lekker op je eigen gemakje alles door te zoeken haha En kleding wil ik mij ook nog weleens aan wagen, maar ook omdat ik weinig geduld heb om mij op te kleden als er nog 10 meiden voor mij in de rij staan Heel leuk artikel Kim X
  Lees het vorige artikel van Deisy: Spam je blogMy Profile

 4. Ik ervaar zeker ook de voordelen van het online shoppen. Maar soms heb ik iets echt nodig (correctie: soms wil ik iets gewoon nu….) en dan is online shoppen niet meteen de beste optie. Voordeel vind ik ook dat het online vaak een pak goedkoper is. Zo kocht ik recent een Dymo online die in de winkel 20 euro duurder was
  Lees het vorige artikel van Bibiane: PERSOONLIJK: Van 10 tot 1My Profile

  1. Haha, ja soms wil ik het ook gewoon meteen nu halen! Maar als het de dag nadien geleverd wordt kan ik meestal wel nog wachten Ja inderdaad, online is het vaak goedkoper, heb ik ook al gemerkt! Wow, 20 euro is wel een groot verschil!
   Lees het vorige artikel van Kim: 6 voordelen van online shoppenMy Profile

 5. Plus dat je een idee krijgt van wat er een beetje in de mode is, plus dat je verzekend bent van dat alles op voorraad is! Online shoppen is zoooo chill haha! Leuk artikel!