Aanrader: ‘De romantische komedie’

Boeken, Lifestyle

de romantische komedie

Een heel aantal maanden geleden kocht ik het boek ‘De romantische komedie’ van Stephanie Coorevits. Ik begon er toen meteen in te lezen, maar aangezien ik niet zo vaak tijd maak om te lezen, liet ik ook dit boek na twee hoofdstukken al aan de kant liggen. Maar enkele weken geleden ging ik op vakantie naar Ibiza, en dat was natuurlijk het ideale moment om het boekje mee te nemen en uit te lezen! Ik vind het een echte aanrader, dus wijd ik er met plezier een artikeltje aan.

Wie is de schrijfster?

Stephanie Coorevits is net als ik psychologe, dus dat maakte me extra nieuwsgierig naar haar boek. (Dat creëert op één of andere manier toch altijd een beetje een band he, dezelfde job hebben ) Ze is de zus van VIJF-presentatrice Annelien Coorevits, die onder andere Temptation Island presenteerde. En ook Stephanie was trouwens aanwezig bij de opnames van het populaire programma. (Of dat iets is om fier over te zijn, weet ik niet zo goed ). In het verleden konden we Stephanie ook al op televisie zien tijdens haar deelname aan ‘De slimste mens ter wereld’ en ‘De beste hobbykok van Vlaanderen’. Ze is dus geen bekende schrijfster, schrijven is haar hobby (nog een gelijkenis met mij!). ‘De romantische komedie’ is haar eerste boek, maar ze slaat er volgens mij wel meteen de nagel mee op de kop!

Wat voor boek is het?

Ondanks dat Stephanie psychologe is, is het boek niet vanuit een expertpositie geschreven. En zo heb ik het graag! Het is eigenlijk zelfs een heel persoonlijk boek, waarin Stephanie dingen uit haar privéleven deelt en haar mening over verschillende, soms delicate onderwerpen geeft.

Het is een heel dun boekje, bijna pocket-formaat, en dus makkelijk mee te nemen én snel uit te lezen (als je een beetje doorleest toch ). Ideaal dus voor op vakantie! Bovendien leest het boek heel vlot doordat het in redelijk eenvoudige taal en met veel humor geschreven is. Ik heb het op enkele uurtjes (verdeeld over enkele dagen) uitgelezen.

Maar waarover gaat het boek nu eigenlijk?

Eigenlijk gaat het boek voornamelijk over de partnerrelatie tussen een man en een vrouw, en dan vooral over de verschillen tussen man en vrouw. En om die te beschrijven, gebruikt Stephanie haar eigen relatie als voorbeeld. Maar nee, het is geen standaard liefdesverhaal of romantische komedie waar alles perfect gaat. Het is een heel eerlijk en herkenbaar boek, waarin Stephanie het reilen en zeilen van haar relatie uit de doeken doet, en haar mening over allerlei onderwerpen deelt. Soms misschien wat extreem uitgedrukt, maar dat maakt het net zo herkenbaar en grappig.

Zo schrijft ze bijvoorbeeld over verliefdheid die overgaat in liefde, maar ook over het feit dat het heel normaal is dat er ook dingen zijn die je storen aan je partner. Dat de perfecte relatie niet bestaat en dat je je misschien niet moet afvragen of ‘het helemaal juist aanvoelt’, maar wel of ‘het goed genoeg aanvoelt’.

de romantische komedie

Onderstaande passage was voor mij ook heel herkenbaar en daardoor zo grappig om te lezen!

de romantische komedie

de romantische komedie

Ook schreef ze een stukje over monogamie, waar ik me ook wel in kan vinden.

de romantische komedie

de romantische komedie

Als je benieuwd bent naar meer, kan je het boek onder andere hier aanschaffen

En wat vond ik van het boek?

Ik heb het boek met plezier gelezen. Sommige stukken waren erg herkenbaar en ik heb dan ook meerdere keren luidop moeten lachen tijdens het lezen. Ik heb zelfs bepaalde stukken voorgelezen aan mijn vriend omdat ze zo herkenbaar waren. Er zaten ook bepaalde thema’s in die stof tot nadenken boden en die interessant waren om eens met mijn vriend te bespreken.

Bovendien vind ik het heel knap dat Stephanie zo eerlijk is over zaken die soms wat minder goed of vanzelf gaan in haar relatie. De dag van vandaag delen mensen vaak enkel nog het positieve, of laten ze alles er veel mooier uitzien dan het werkelijk is. Ik ben dan ook een enorme voorstander van eerlijk zijn tegen elkaar, vooral ook over de minder makkelijke dingen in het leven, zodat alle taboes doorbroken worden. Op die manier zouden we ons allemaal een stuk minder onzeker voelen en dingen kunnen relativeren omdat we weten dat het niet enkel in ons leven niet altijd op wieltjes loopt. En bovendien kan het ook gewoon opluchten om er eens over te praten!

Heb jij dit boek al gelezen of ben je er benieuwd naar geworden?

Dit vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

2 reacties op “Aanrader: ‘De romantische komedie’

  1. Ik wist niet dat ze een boek geschreven heeft! In haar passage bij de slimste mens vond ik haar niet ZO herkenbaar voor mezelf als dat ik gedacht had. Haar columns bij Dag Allemaal vond ik echter altijd hilarisch! Misschien dat ik dit boek dus ook maar eens moet lezen!

    1. Ah ik wist dan weer niet dat ze colums in Dag Allemaal schreef, haha! Ja, ik herken me ook niet helemaal in haar als persoon maar wel in bepaalde ideeën die ze in haar boek beschrijft