Aanrader: Jane the Virgin op Netflix!

Lifestyle, TV, films en series

jane-the-virgin-cover

Ik zag ‘Jane The Virgin’ al enkele keren voorbijkomen op Netflix, maar ik moet toegeven dat de serie me op het eerste zicht niet echt aansprak. Op basis van de cover en de naam leek het me een slechte romantische komedie. Je weet wel, zo’n voorspelbare tweederangsserie die gratis te zien zou zijn via de digitale tv… Maar op aanraden van een vriendin gaf ik ‘Jane The Virgin’ toch een kans. En daar ben ik zo blij om, want intussen ben ik helemaal hooked! En zelfs mijn vriend is helemaal fan

De serie gaat over Jane Villaneuva, een twenty-something met Spaanse roots. Jane is zo heerlijk gewoon maar tegelijk ook zo goedhartig en ontzettend grappig… Ik was meteen verkocht aan haar personage!

via GIPHY

Maar er is iets wat toch wel een beetje bijzonder is aan Jane… De titel verraadt het al een beetje: ze is nog steeds maagd. En dat ondanks dat ze al twee jaar een relatie heeft met Michael… Ze heeft haar katholieke oma immers beloofd dat ze haar ‘bloempje’ zal beschermen tot ze getrouwd is… Maar op een dag wordt ze per ongeluk kunstmatig geïnsemineerd… met het sperma van de knappe, rijke en charmante Rafael!

via GIPHY

En dat zorgt natuurlijk voor heel wat grappige, emotionele en dramatische toestanden. Zal ze de baby houden of niet? En blijft ze samen met Michael, de liefde van haar leven, of kiest ze toch voor Rafael, de vader van haar baby?

 

via GIPHY

Bovendien leert Jane na 23 jaar haar vader kennen: Rogelio De La Vega, een bekende ster uit een Spaanse ‘telenovela’. Haar vader is één en al drama. Hij vindt zichzelf geweldig en brengt heel veel humor in het programma.

via GIPHY

Maar behalve een humoristisch en romantisch kantje, heeft de serie ook een spannend kantje. Er vinden namelijk heel wat mysterieuze criminele feiten plaats in het hotel van Rafael. Deze worden onderzocht door Michael, Jane’s (ex-)vriend, die als politie-rechercheur werkt.

En dan nog een leuke toevoeging: de serie heeft ook een verteller, die regelmatig bijkomende info geeft op een hilarische manier! Maar dit maakt de serie niet alleen nog grappiger, maar voor iemand als ik, die altijd personages met elkaar verwart en daardoor het verhaal soms niet meer kan volgen, is dat ook verdomd handig! De verteller zorgt er dus voor dat ik altijd up to date ben!

Ik vind ‘Jane The Virgin’ echt een geweldige serie! En hoewel het eerder een ‘meisjesserie’ is, is ook mijn vriend is intussen helemaal fan (vooral van Rogelio )! Een echte aanrader dus, misschien zelfs om samen met je vriend te kijken

Dit vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

5 reacties op “Aanrader: Jane the Virgin op Netflix!