K3 zoekt K3: terugblik op liveshow 1

Lifestyle, TV, films en series

k3 zoekt k3

Vorige vrijdag schreef ik voor het eerst een artikel over K3 zoekt K3, waarin ik mijn mening over de 10 finalisten gaf. Die avond was het alweer tijd voor de eerste liveshow, waarin we de meiden zowel in groep als solo zagen schitteren. Helaas moesten we afscheid nemen van één meisje, die het volgens mij niet verdiend heeft. In dit artikel vertel ik jullie graag meer over wat ik van de eerste liveshow vond. Ik heb zelfs speciaal voor jullie de aflevering tijdens het schrijven van dit artikel nog eens opnieuw bekeken, zodat ik me alles nog goed voor de geest kon halen!

Aan het begin van de aflevering kwamen we te weten dat Hanne de meeste stemmen had verzameld en dus de wildcard voor de tweede liveshow had bemachtigd. Dat verbaasde me niet echt aangezien zij enorm populair is bij het publiek, dat kon je op de sociale media wel zien. Zelf vind ik ook dat ze het goed doet, vooral haar auditie blies me meteen helemaal omver. Verder heb ik het gevoel dat ik me niet zo veel van haar kan herinneren, en ook tijdens deze eerste liveshow heeft ze maar één liedje gezongen, wat ik heel erg jammer vond. Ik vond haar solo goed gebracht, maar toch kon ze er haar auditie niet mee evenaren volgens mij. Haar outfit vond ik ook niet helemaal geslaagd… Maar wat heeft zij een strakke buik zeg, wauw! (*Ik ben niet jaloers hoor…*) Ik vond het wel jammer dat ze nadien niet meer in een groepje mocht meedoen… Maar goed, dat zien we vanavond dan wel weer

Nadien was het tijd voor de drie groepjes. Eerst kwamen Jindra, Laura en Suzan aan de beurt. Ik vond dat ze het heel goed deden, maar had niet echt een wauw-gevoel. Suzan viel er hier voor mij een beetje tussenuit, zowel haar uitstraling als haar bewegingen. Suzan is een heel erg mooi meisje, maar ik vind ze gewoon nog steeds niet echt een K3-meisje.

Dan was het de beurt aan Lauren, Klaasje en Marthe. Zij spatten echt meteen van het scherm, maar dat kan ook wel met hun leuke pakjes te maken gehad hebben! Ze zagen er inderdaad heel erg ‘cute’ uit, en dat vind ik wel leuk voor K3. Vooral bij het horen en zien van Lauren had ik meteen een wauw-gevoel. Zij heeft in mijn ogen een echte K3-stem en een heel duidelijke uitspraak. Klaasje zong voor mij dan weer iets minder. Zij heeft een specialere stem en accent, maar toch vind ik het ergens wel een leuke toevoeging. En zij heeft voor mij gewoon echt een K3-uitstraling met haar prachtige ogen en mooie haren! In dit groepje viel Marthe er voor mij een beetje tussenuit. Hoewel ze het wel heel goed deed, is ze in mijn ogen toch nog steeds niet 100% een K3-meisje. En haar ‘R’ vind ik nog steeds vervelend tijdens het zingen, sorry!

Ten slotte zongen Demi, Nora en Lisa samen een liedje. Hier vond ik Nora nog steeds de leukste K3-uitstraling hebben, maar ze zong wel het minst goed. Toch vind ik haar accent wel echt iets hebben voor K3! Demi en Lisa zongen heel goed en zijn hele mooie meisjes, voor mij toch nog steeds geen K3. Wel vind ik dat Lisa haar stem bij K3 zou passen, terwijl ik die van Demi te laag en te hees vind voor K3.

Na de groepsoptredens was het tijd om te stemmen. Ik begrijp niet zo goed waarom de jury er eerst de twee beste groepen uit moest kiezen en de mensen dan maar op twee groepen konden stemmen, maar goed, de uitkomst was waarschijnlijk toch hetzelfde geweest. Lauren, Klaasje en Marthe hebben verdiend gewonnen. Ik vond het alleen ook weer jammer dat we hun solo dan niet meer konden horen, maar die heb ik dan maar even op de website beluisterd. Ook daar vond ik vooral Laura er weer uitspringen.

Na de stemming brachten de overgebleven meisjes elk een solonummer. Lisa beet de spits af met ‘Sexy als ik dans’. Ze deed het heel erg goed, maar toch ben ik nog steeds niet helemaal van haar overtuigd als K3-meisje. Ik weet eigenlijk niet zo goed waarom… Ik vind dat ze een mooie stem heeft en de K3-liedjes heel goed zingt, maar ik denk dat ik haar er op één of andere manier te volwassen en te sexy vind uitzien voor K3. Ik val duidelijk eerder voor de ‘schattigere’ meisjes als nieuwe K3.

Dan was de beurt aan Laura. Zij heeft echt prachtig gezongen! Ik vond het wel wat jammer dat ze op een stoel zat tijdens haar optreden, maar goed, dat terzijde. Ik vind het echt heel erg jammer dat zij is afgevallen, dat heeft ze niet verdiend. Ze heeft het heel goed gedaan en heeft voor mij nog steeds wel een K3-uitstraling.

Demi wilde haar lieve kant laten zien, maar ook daar heeft ze mij niet mee overtuigd. Zij is voor mij gewoon geen K3-meisje, niet alleen omdat ze ‘stoer’ is, maar ik vind haar stem ook gewoon niet gepast voor K3.

Nora viel er qua zangkwaliteiten wat tussenuit voor mij, maar zij heeft wel nog steeds een ontzettend leuke uitstraling vind ik…

Dan was het tijd voor de solo van Jindra. Wauw zeg, wat heeft zij prachtig gezongen! Zij is volgens mij echt wel de allerbeste zangeres die er tussen zit. Ook vond ik het wel aandoenlijk dat ze huilde tijdens haar liedje. Ik vond haar ook niet zo sympathiek overkomen tijdens de bootcamp, maar al die haatreacties op social media heeft ze nu ook weer niet verdiend. Toch denk ik nog steeds dat zij niet helemaal geschikt is voor een groepje als K3. Ik denk dat ze te bazig of te perfectionistisch is, waardoor ze de lat voor de anderen te hoog zou leggen, wat tot spanningen zou leiden. Maar ik ken Jindra natuurlijk helemaal niet, dus dat is puur een idee dat ik heb. Verder vind ik Jindra wel goed en misschien wel een K3-meisje.

Als laatste konden we luisteren naar het nummer van Suzan. Zij zong ‘Nee je hoeft niet naar huis vannacht’ en dat vond ik echt een song voor haar! Wat stoerder, uptempo… Ik vind Suzan eerder een beetje een rockchick (ze zingt ook in een rockgroepje in haar vrije tijd denk ik). Ze doet me een beetje aan Anouk denken. Ik vind haar op haar manier dus heel erg goed, maar ik zie haar nog steeds niet echt binnen K3.

Dan was het alweer tijd om te stemmen. Ik vond het wel weer jammer dat er maar één meisje door kon dankzij de stemming. Het komt er dus eigenlijk op neer dat de jury het voor het zeggen heeft, de stemmen dienen gewoon om de mensen het gevoel te geven dat ze ook iets te zeggen hebben én natuurlijk om geld in te zamelen. Ik schrok er wel eventjes van dat Jindra het meeste stemmen kreeg, aangezien zij zoveel kritiek kreeg via social media. Haar optreden was wel ontzettend goed, dus eigenlijk heeft ze het wel verdiend.
Ik ben alweer benieuwd naar de aflevering van vanavond!

Wat vond jij van de eerste liveshow?

PS: Ik dacht erover misschien elke vrijdag een artikel te schrijven over de liveshow van de vorige week. Als er wat te vertellen valt ten minste… Wat denken jullie? Leuk idee of wordt het dan een beetje te veel van het goede?

Dit vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

10 reacties op “K3 zoekt K3: terugblik op liveshow 1

  1. Lijkt me een leuk idee dat je hier elke vrijdag over gaat schrijven! Demi vind ik ook niet echt bij K3 passen… Haar zie ik eerder zingen in een jazz cafeetje (wat helemaal niet minderwaardig bedoelt is!). Maar ik vind het haar stem ook niet mooi en goed bij de andere meisjes passen

  2. Ik denk er grotendeels hetzelfde over als jou. Enkel over Marthe heb ik een andere mening. De “R” van Marthe stoort me niet (misschien omdat ik zelf zo’n “R” heb en dus dat al gewoon ben).

    En het zou fijn dit elke week te lezen.
    Lees het vorige artikel van Kim: Vergeef me – Anja FeliersMy Profile

  3. Leuk idee! Ik krijg vaak de tijd niet om het te kijken (niet het favo programma van mijn vriend) en via jouw volg ik het dan toch nog een beetje Alleen 1 vraagje: wil je er foto’s bij zetten van de meisjes of van de aflevering? Dan heb ik er een gezichtje bij

    1. Aah jammer dat je vriend niet wil meekijken haha! Maar wel leuk dat je dan op de hoogte kan blijven dankzij mijn artikelen! Ik zal volgende keer proberen er foto’s van de meisjes/groepjes bij te zetten, maar er zijn er niet zoveel te vinden en eigenlijk zijn die foto’s niet zomaar vrij te gebruiken denk ik. Maar ik doe m’n best