Nieuwe tv-hypes: Temptation Island en Wie is de mol?

Lifestyle, TV, films en series

temptation island - wie is de mol

Enkele maanden geleden zat half België en Nederland elke vrijdagavond voor de tv gekluisterd voor ‘K3 zoekt K3’. Ook ik vond het een fijn programma om te volgen en speelde in op de hype door er een aantal artikelen over te schrijven. Ondertussen zijn er weer twee nieuwe ‘tv-hypes’, namelijk ‘Temptation Island’ en ‘Wie is de mol?’. In dit artikel wil ik het graag even over deze programma’s hebben met jullie. Praat gerust gezellig mee via de reacties.

Temptation Island

Ik herinner me nog wel iets van de eerdere edities van ‘Temptation Island’, maar ik was toen nog te jong om het goed te begrijpen denk ik. Ik weet nog dat mijn mama er toen naar keek en dat ik mee keek, maar echt veel herinner ik me er niet meer van. Toch was ook ik wel benieuwd naar het nieuwe seizoen, waarschijnlijk ook omdat het meteen erg gehyped werd door de media. Hoe kan het ook anders, een programma waarin koppels vreemdgaan op een prachtig eiland en harten gebroken worden, dat zorgt natuurlijk voor sensatie. Het is echt zo’n ‘guilty pleasure’ programma waar je helemaal niet bij moet nadenken, gewoon pure ontspanning na een lange werkdag. Maar toch ben ik er deze keer wat verder over beginnen nadenken, en vind ik het eigenlijk maar een vreemd opzet: koppels die samen met enkele vrijgezelle ‘verleiders’ op een prachtig eiland worden ‘gedropt’ met als doel te testen of hun relatie sterk genoeg is om de verleiding te weerstaan… Volgens mij is er in het dagelijkse leven eigenlijk wel verleiding genoeg, en hoef je dat niet per se te gaan opzoeken op ‘Temptation Island’. De programmamakers hebben eigenlijk gewoon als doel dat mensen bedrogen en gekwetst worden, want anders valt er helemaal niets te zien voor de kijkers. We willen allemaal sensatie zien. En waarom eigenlijk? Waarom willen we allemaal zien hoe sommige deelnemers hun ‘geliefde’ bedriegen en hoe andere deelnemers het fijn vinden om relaties en harten te breken? Zou het niet mooier zijn als we zouden zien dat deze koppels? Zou dat ons niet allemaal weer wat meer vertrouwen in de liefde geven? Worden we allemaal niet stiekem een beetje meer achterdochtig door naar dat programma te kijken? En toch willen we het allemaal zien! Dat is weer zo’n psychologisch mechanisme van de mens dat ik nog niet helemaal goed begrijp

Ik vind het best denigrerend voor de deelnemers dat alles zo in scène gezet wordt om hen nog meer te kwetsen. Vooral voor de vrouwen dan, want laten we eerlijk zijn, we hebben al gezien dat zij in tegenstelling tot de mannen echt wel van plan zijn te proberen om de verleiding te weerstaan. Dingen worden in het donker gefilmd, je weet niet goed wat er juist aan de gang is en het lijkt misschien allemaal nog erger dan het was. Oké, voor mij is het zelfs al een stap te ver dat de mannen in de zee, de douche of in bed kruipen met een andere vrouw, wat ze daar dan ook doen, maar goed. Dan krijgen ze er ook nog eens beelden van onder hun neus geduwd terwijl er een camera op hun gezicht gericht is en er een wildvreemde presentator allerlei vragen stelt… Niet heel respectvol als je het mij vraagt. Maar goed, uiteindelijk hebben ze er natuurlijk wel zelf voor gekozen om deel te nemen aan het programma. Wat ik dus al niet goed begrijp… Soms vraag ik me echt af wat zij ervan verwacht hadden. Hadden zij echt gedacht dat hun partner hen niet zou bedriegen? Hadden zij echt verwacht dat ze zich gewoon lekker konden amuseren met een stel vrijgezellen die hen voortdurend proberen te verleiden, terwijl hun geliefde aan de andere kant van het eiland hetzelfde meemaakt? Ik vraag me dat echt af. Ik denk dat de mannen echt meedoen om gewoon eens lekker los te gaan met andere vrouwen, maar de vrouwen? Waarom zeggen zij in godsnaam toe om aan zoiets deel te nemen? Ik kan er met mijn verstand niet goed bij…

 

Wie is de mol?

‘Wie is de mol?’ is eigenlijk een programma van een heel andere categorie. Hier heb je net iets wat meer brains voor nodig, zowel als kandidaat als als kijker Ook dit programma is sinds jaren eindelijk weer terug en keek ik vroeger met mijn mama, maar ik herinner me ook niet meer zoveel van. Nu kijk ik samen met mijn vriend, net als naar Temptation Island trouwens. Er zijn nog maar twee afleveringen geweest, maar toch heb ik al enkele verdachten. Eigenlijk verdenk ik Thibaud (de zakenman) echt wel al sinds de eerste aflevering, maar ik vind het zo vreemd dat maar weinig mensen hem lijken te verdenken, zowel bij de deelnemers als bij de kijkers. Dus ligt het dan aan mij en zit ik er helemaal naast? Of ben ik net de enige die hem ‘in het snuitje’ heeft? Ik vrees eigenlijk voor het eerste, want ik ben nooit zo goed in zo’n dingen, haha! Toch heeft hij wel al een heel aantal verdachte dingen gedaan: bij de proef aan de brug viel hij flauw waardoor hij niet kon deelnemen, en bij het fietsen was zijn band plots plat… Bij de proef met de nummerplaten zei hij ook dat hij het antwoord van iemand anders wist omdat hij daar regelmatig voorbij rijdt, maar hij gaf het foute antwoord.

Maar goed, anderzijds zijn het allemaal best wel opvallende dingen, misschien niet subtiel genoeg om echt de mol te zijn. Misschien wil hij op die manier gewoon dat de anderen hem gaan verdenken. Verder verdenk ik ook Bruno. Ik kan me niet precies herinneren wat hij precies ‘gesaboteerd’ heeft, maar toch vind ik hem regelmatig verdacht. Hij is er altijd overal bij en pakt het allemaal wat subtieler aan, een goede techniek voor de mol. Verder zijn er natuurlijk nog Cathy en Gilles, maar hen verdenk ik eigenlijk niet echt. Zij gaan gewoon heel erg voor het spel, maar doen het volgens mij iets te opvallend om echt de mol te zijn. Maar ja, het is natuurlijk super moeilijk te zeggen want je weet natuurlijk niet wat de tactiek van de mol is. Misschien is zijn tactiek wel doen alsof hij ‘gewoon’ heel erg voor het spel gaat, of misschien houdt hij zich bewust wat meer op de achtergrond en laat hij de anderen hun gang gaan in de hoop dat de proeven vanzelf mislukken, of probeert hij op een meer subtiele manier te saboteren… Ik weet het niet. En de andere kandidaten kunnen zich zelf natuurlijk ook met opzet verdacht maken zodat de anderen hen verdenken en sneller naar huis moeten… We zullen zien wat de volgende afleveringen brengen, maar voorlopig zijn mijn hoofdgedachten toch Thibaud en Bruno. Spannend!

Volg jij deze nieuwe tv-hypes? Wat vind jij van ‘Temptation Island’? En wie verdenk jij als de mol?

Dit vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

19 reacties op “Nieuwe tv-hypes: Temptation Island en Wie is de mol?

 1. Op de app van de mol stond dat Thibaud juist het meest verdacht werd.
  Temptation island, ik snap niet wat je zou bezielen om daar aan mee te doen, maar het is natuurlijk wel een soort van leedvermaak als je kijkt, denk ik. (guilty as well…)

 2. Ik heb ook laatst een aflevering van de belgische WIDM gekeken. Moest heel even omschakelen omdat het programma in Belgie nog lang niet zo gehyped is als in Nederland. Ook zie je dat in de programmering en hoe de deelnemers reageren. Leuk dat ik wel weet waar je het over hebt. Helaas blijf ik me alleen focussen op de Nederlandse. Vind het stiekem toch leuker als ik mensen ken. Hopelijk blijft het in Belgie ook groeien zoals in Nederland!
  Lees het vorige artikel van Sophie: Lief dagboek #31 – Rijkdom en een nieuwtje!My Profile

 3. Ik kijk de nlse Wie is de Mol. Hier is het geen hype, maar al jaren een topprogramma! In nl doen er BN’ers mee, ik vond het leuker toen er nog ‘gewone’ mensen meededen.

  1. In België is het vroeger ook enkele jaren op tv geweest en deden er volgens mij ook wel eens bv’s mee, maar nu is het eindelijk terug van weggeweest Ook weer met ‘gewone’ mensen, dat is inderdaad wel fijn

 4. Ik kijk beiden programma’s niet. Ik kijk sowieso al amper tv haha. Van Temptation Island heb ik nog nooit gehoord, maar het klinkt vreemd. Zou dan niet zo snel kijken! Wie is de Mol kijk ik ook niet, maar dat lijkt mij opzich nog wel aardig om te kijken. Alsnog trekt het niet genoeg haha!
  Lees het vorige artikel van Sandra: 10 Tips om te besparen op kledingMy Profile

  1. Wie is de Mol vind ik echt wel de moeite om naar te kijken, je gaat helemaal mee op in het spel en begint dan mensen te verdenken enzo

 5. Leuk dat je deze programma’s volgt! Temptation Island vind ik niks. Ik kan me ook niet voorstellen dat je daar aan mee zou willen doen. ‘Wie is de mol’ daar in tegen vind ik wel heel leuk omdat je er bij moet nadenken en de opdrachten leuk zijn om te volgen. Jammer dat de Nederlandse en Belgische van elkaar verschillen.
  Lees het vorige artikel van Annemijn: Mijn eetdagboek – week 5 (Bodieboost-proof)My Profile

  1. Oef, fijn dat ik niet de enige ben die zo over Temptation Island denkt Hoewel ik er toch naar blijf kijken hoor, haha! Wie is de mol is inderdaad echt heel leuk, jammer dat het niet dezelfde versie is in België en Nederland! Ik had eigenlijk ook beter naar de Nederlandse versie gekeken want het is echt leuk!

 6. Ik herinner mij beide programma’s van vroeger wel nog goed. Ik vind het super dat ze terug zijn, vooral De Mol dan.
  Ik verdenk Cathy, zij is gewoon de mol, het ligt er een beetje te dik bovenop.
  Die Thiebaud is gewoon een blaaskaak, maar daarom niet de mol. En ik denk dat hij wel echt flauwgevallen is, hoor. Zoiets fake je niet op die manier. Bovendien hebben ze die opdracht toch gewonnen ondanks dat hij is flauwgevallen? En Gilles gaat dat winnen, volgens mij.
  Lees het vorige artikel van Ilse: Zo overleef je Valentijn als singleMy Profile

  1. Haha, grappig om te lezen dat jij er anders over denkt! Ik vind net dat Cathy het te opvallend speelt, dat zou ze niet doen als ze de mol was volgens mij. Zij wil gewoon winnen denk ik. Maar dat kan natuurlijk ook weer techniek zijn :-p Toch verdenk ik eerder een iets minder opvallende deelnemer zoals Bruno, iemand die iedereen zijn vertrouwen probeert te winnen en altijd wel overal bij is en een beetje de leiding neemt zonder het te veel te laten opvallen. En Thibaud zou het ook kunnen zijn, maar het kan inderdaad ook gewoon zijn dat hij een ‘blaaskaak’ is, haha.

     1. Ahaa, ik had 120 punten dus waarschijnlijk wel iemand juist want ik had mijn punten verdeeld over meerdere… Hmm spannend, haha!

 7. Haha! Temptation volg ik niet.. Ik krijg de kriebels van dat programma.. Alsof het zo moeilijk kan zijn om ochot 14 dagen op een eiland te zitten en je lief niet te bedriegen. Verder snap ik al helemaal niet waarom je eraan wil deelnemen..
  De mol volg ik wel. En voorlopig is iedereen nog verdacht. Ze hebben allemaal iets wat hen de mol kan maken. Cathy heb ik heel lang verdacht. Maar het is waar dat net als Gilles, ze misschien gewoon voor de overwinning gaan. Thibaud en Bruno hebben allebei iets louche over zich. Die lijken inderdaad al van dag één verdacht. Waarschijnlijk zitten die heimelijke glimlachjes er voor iets tussen. Issa en Hanne spelen de emotionele en doen alsof ze er zijn voor het avontuur.. Maar vooral Issa is een master in emotionele chantage.. Dat ze twee knappe schattige vrouwen zijn kan helpen. Manuella is er nu uit, maar die heb ik ook lang verdacht. Niet met het spel bezig, een lieve oma, maar stille waters, diepe gronden e.. En dan is er Stijn nog.. Doet ongelofelijk zijn best om alle opdrachten goed uit te voeren. Haalt veel geld binnen, maar wil dan dat niet geweten is om toch nog verdacht te kunnen lijken.. Toegegeven: het is een vreemde tactiek!
  Lees het vorige artikel van Melissa: Update!My Profile

  1. Haha, iedereen verdenken is wel makkelijk he Maar het is waar, het kan eigenlijk nog iedereen zijn… Dat wil zeggen dat het een goeie mol is Maar toch verdenk ik Bruno het meest als ik echt moet kiezen, ook al kan ik niet juist zeggen waarom. Issabel is inderdaad ook wel een mogelijkheid, maar toch denk ik niet meteen dat zij het is. Ik heb nu de app gedownload en dan kan je stemmen en verdien je punten Ben helaas wel pas van de vorige aflevering begonnen dus zit al achter… Kijk al uit naar de volgende aflevering!