Onlangs gekeken #1: Side Effects, Bienvenue chez les Ch’tis, The Wolf of Wallstreet & The Fault in our Stars ♥

Lifestyle, TV, films en series

onlangs gezien collage

Nu het vakantie is heb ik wat meer vrije tijd en dus ook meer tijd om films te kijken. Hoewel ik eigenlijk niet zo vaak films kijk (ik kijk liever series), heb ik er de laatste weken toch enkele gezien die ik graag met jullie wil delen. Ik laat jullie weten wat ik ervan vond zodat jullie misschien wat inspiratie kunnen opdoen om zelf eens een film te gaan kijken.

Om te beginnen keek ik naar ‘Side Effects’. En ik kan je al vertellen: wat een ontzettend goede film! Het is een psychologische thriller die me van het begin tot het einde meegesleept heeft. Oké, het begin is misschien wel wat langdradig… M’n vriend dacht na ongeveer een half uur dat de film al bijna gedaan was en dat we de clou van het verhaal al kenden, maar niets was minder waar! Dus ook al denk je misschien in het begin even ‘bleh, zo langdradig’ of ‘pff, we weten al hoe het verhaal gaat lopen’, kijk toch maar verder! Want het is echt een ontzettend goede, spannende film! Voor mij als psychologiestudente was het nog extra interessant omdat het over de bijwerkingen van medicatie tegen depressie gaat. Of dat lijkt toch zo… Een echte aanrader als je het mij vraagt!

Ook keek ik met mijn vriend naar ‘Bienvenue chez les Ch’tis”, een Franstalige komedie. Ik had de film jaren geleden al eens gezien op school voor Frans, en het was de eerste en enige film die mij echt luidop heeft kunnen doen lachen! Ik ben normaal niet echt zo voor komedies, maar deze vind ik echt geweldig! Er zit echt een verhaal in en er komt ook wel wat liefde in voor, maar hij is gewoon ook echt heel grappig. Zeker eens kijken dus!

Onlangs keken we ook ‘The Wolf of Wall Street’. Mijn vriend had deze al met een vriend in de bioscoop gezien en vond dit zo’n goede film dat hij hem nog eens met mij wilde zien. Ik stond er niet voor te springen omdat ik dacht dat het echt mijn genre niet was, maar uiteindelijk gaf ik toch toe omdat mijn vriend ook zo vaak films kijkt die ik leuk vind en hij wat minder. Deze film duurt 3 uur en ik heb hem dan ook in 3 keer gezien. (Ik kan me echt heel moeilijk wakker houden tijdens films.) Ik keek hem eigenlijk een beetje tegen mijn zin, maar toch wilde ik altijd verder kijken omdat ik uiteindelijk wel wilde weten hoe het zou aflopen. Ik ben wel blij dat ik hem uiteindelijk heb uitgekeken, maar ik vind dat de film echt wel te lang duurde voor het verhaal dat hij vertelt. Ook vond ik het er wat over, echt niet realistisch soms… Maar soms best wel grappig, en soms ook best wel een beetje triestig. Ik ben blij dat ik de film gezien heb en er nu over kan ‘meespreken’, maar ik sta zeker niet te springen om hem nog eens te zien. Niet echt een aanrader vind ik.

Tenslotte ging ik met mijn vriend naar de bioscoop om ‘The Fault in our Stars’ te gaan kijken. Eindelijk! Ik wilde eerst het boek uitlezen voordat ik de film zou gaan kijken en dat is me ook gelukt. De film was heel gelijklopend met het boek, dus het verhaal kende ik eigenlijk al. Dat heeft er denk ik wel voor gezorgd dat ik iets minder genoten heb van de film dan ik anders gedaan zou hebben. Als je het boek nog niet gelezen hebt zou ik misschien toch aanraden om eerst de film te gaan kijken zodat die je echt helemaal kan overdonderen, want het is echt wel een heel mooi, pakkend verhaal. Dan kan je een jaar later het boek nog lezen want dan ken je het verhaal misschien niet meer zo goed. Het boek is natuurlijk ook wat uitgebreider. Maar goed, desondanks vond ik het toch een hele mooie en goede film. En natuurlijk heb ik ook veel gehuild, haha! Ook mijn vriend was er erg van onder de indruk, en ja, ook hij heeft gehuild, hihi. Schattig he? Bij mij vloeiden er eerst gewoon wat traantjes, maar plots stelde ik me voor dat mijn vriend zou sterven en hoe dat dan zou zijn en hoe ik me zou voelen, en toen begon ik echt mega hard en luid te huilen… Heel gênant in een volle bioscoopzaal! Ik probeerde het te stoppen, maar toen vroeg mijn vriend super bezorgd wat er scheelde, waardoor het nog meer opviel dat ik huilde… En toen begon ik plots heel erg te lachen met de situatie… Ja, nóg gênanter! Lachen en huilen door elkaar, mijn vriend begreep er niets van, haha! En ik schaamde me dood dat ik zat te lachen tijdens zo’n droevige en aangrijpende film… Ja ja, een hele belevenis om met mij naar de bioscoop te gaan, haha! Maar dit is dus echt een film die je gezien moet hebben, heel mooi! En ook het boek is een aanrader. In het begin vond ik het boek wat langdradig en raar, maar daar moet je even door lezen en dan wordt het echt een heel mooi verhaal. En ja, ook tijdens het lezen van het boek in mijn bed heb ik eens heel hard liggen huilen omdat ik dacht aan wat als mijn vriend zou sterven… Ik kende ook een meisje die bijna 2 jaar geleden gestorven is aan kanker… Zij en haar vriend zaten bij mij in de klas en waren al bijna 5 jaar samen. Ik kende haar niet zo heel goed, maar de film doet me ook aan hen denken. Het leven kan toch soms zo verdomd hard zijn! We zouden wat dankbaarder moeten zijn voor wat we hebben en dat we gezond zijn, en wat meer moeten genieten van het leven, denk ik dan. Als je deze film gezien hebt kan je alles weer even relativeren. Jammer genoeg begint nadien het dagelijks leven gewoon weer en maak je je weer druk over kleine dingen…

Ziezo, dit waren de films die ik afgelopen maand gekeken heb. Hebben jullie deze al gezien? Of heb ik jullie kunnen inspireren om één van deze films te gaan kijken? Hebben jullie zelf nog aanraders voor mij? Laat het gerust achter in een reactie!

Dit vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge