Onlangs gekeken #2: Prisoners, Sex Tape & The Loft

TV, films en series

onlangs gekeken

Afgelopen week was het weer niet zo schitterend en heb ik dus veel binnen gezeten, lekker in bed met een gezellig dekentje of naar de bioscoop. Ik heb weer enkele films gezien die ik graag met jullie wil delen: ‘Prisoners’, ‘Sex Tape’ en de enige echte wereldpremière van ‘The Loft’. Lees snel verder om te zien wat ik ervan vond!

Prisoners-2013

 

Zondag keek ik met mijn vriend naar de film ‘Prisoners’. Wauw! Een superspannende thriller waar ik letterlijk van het begin tot het einde (153 minuten lang!) vol spanning naar heb gekeken! De film gaat over twee kleine meisjes die plots verdwijnen. De politie start een zoektocht, maar ook de vader van één van de meisjes blijven niet bij de pakken zitten. Er worden verschillende sporen gevonden, maar de meisjes worden maar niet gevonden. Stilaan vallen alle puzzelstukjes in elkaar, maar toch blijft het tot op het einde een onvoorspelbaar en spannend scenario. En een leuke extra: hottie Jake Gyllenhaal speelt erin mee! (Ook al vond ik hem veel knapper in ‘Love and other drugs’.) Een echte aanrader! De laatste film waar ik zo vol spanning naar heb gekeken was de Vlaamse film ‘De Behandeling’. Die móéten jullie trouwens echt zien! Bereid je wel voor op enkele slapeloze nachten nadien, haha!

Maandagavond ging ik met een vriendin naar de bioscoop en keken we de komedie ‘Sex Tape’. Een grappige film over een koppel dat vroeger een stomend seksleven had, maar tien jaar huwelijk en twee kinderen later staat het op een laag pitje. Om hun seksleven weer wat leven in te blazen besluiten ze een sex tape te maken. Met hilarische scènes tot gevolg. Ik vond het een grappige film, maar soms was het ook wel wat over the top. Een leuke film om lekker bij te ontspannen en even niet na te denken. Toch vind ik deze film, net zoals alle andere komedies trouwens, niet echt de moeite waard om in de bioscoop te gaan kijken omdat ik dat toch altijd te duur vind voor zo’n gemiddelde film. Maar goed, het was een hele gezellige avond dus ik had het geld er gerust voor over!

Donderdagavond ging ik met enkele vrienden naar de wereldpremière van ‘The Loft’, de Amerikaanse remake van de Vlaamse film ‘Loft’, met Mathias Schoenaerts en Wentworth Miller. Een vriend had zes tickets gekregen via KBC Private Banking en vroeg ons mee. Wat leuk! De film werd in de Kinepolis van Kortrijk getoond, wat voor ons zeker niet bij de deur is, maar het was wel de moeite waard. Het was een fijne avond met achteraf een receptie met hapjes en drankjes. Jammer genoeg waren Eric Van Looy en vooral Mathias Schoenaerts nergens te bespeuren in de zaal Voor diegenen die het verhaal niet kennen, het gaat over vijf vrienden die samen een loft delen waar ze nachtelijke escapades hebben met vrouwen die niet de hunne zijn. Tot er op een dag een lijk gevonden wordt in de loft en de vrienden elkaar beginnen te verdenken… Een spannende thriller die echt geweldig goed in elkaar zit! Wie is het meisje, hoe komt ze daar terecht en wie heeft hier iets mee te maken? De film zit zo goed en ingewikkeld in elkaar dat ik niet alles meer wist, ook al heb ik hem al zeker twee keer gezien. De Amerikaanse remake volgt het verhaal exact, dus veel nieuws brengt de film eigenlijk niet. De locaties zijn anders, maar ik vind ze niet per se mooier dan in de Vlaamse film. Ook de acteurs vind ik zeker niet beter dan de Vlaamse acteurs. Ik heb van de film genoten, maar vooral omdat ik me voortdurend aan het afvragen was hoe het weer in elkaar zat. Het is leuk dat de film nu een veel groter publiek zal hebben, maar een meerwaarde vond ik de Amerikaanse remake eigenlijk niet. Zelf verkies ik toch de versie in mijn eigen taal omdat ik vind dat het dan altijd nog wat meer realistisch lijkt. Voor diegenen die het verhaal nog niet kennen (of niet meer helemaal kennen) is het zeker een aanrader! Tien dikke pluimen voor Bart De Pauw voor dit steengoede scenario!

Hebben jullie deze films al gezien? Wat vonden jullie ervan? Of welk van deze films willen jullie graag nog zien? Hebben jullie zelf nog aanraders voor mij?

 

Dit vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge