Onlangs gezien #3: Het Vonnis , Divergent & If I Stay

TV, films en series

onlangs gezien 3

Het is weer tijd om jullie te vertellen welke films ik de afgelopen weken heb gezien! Deze keer zijn ‘Het Vonnis’, ‘Divergent’, en ‘If I Stay’ aan de beurt.

Als de ‘moordenaar’ van zijn geliefden vrijuit gaat wegens een procedurefout, neemt Luc Segers (Koen De Bouw) het heft in eigen handen… ‘Het Vonnis’ is een emotionele en meeslepende film over verdriet en gerechtigheid. Deze film zet zeker aan tot nadenken over ons justitiesysteem. Hij laat ons inzien hoe een banale procedurefout het leven van een gebroken man nog meer kan breken en hoe ver iemand kan gaan om gerechtigheid en rust te vinden. De cruciale vraag in deze film luidt: moet een vader die wraak neemt op de ‘moordenaar’ van zijn vrouw en kind gestraft worden of niet? Ik vond het zeker een goede film, maar ik had er geen ‘wauw’-gevoel bij.

‘Divergent’ is een spannende film die zich afspeelt in een wereld die onderverdeeld is in vijf facties. In elke factie leven de mensen op een andere manier. Om na te gaan in welke factie je het beste thuishoort, wordt er op je zestiende een test afgenomen. Maar voor hoofdrolspeelster Tris (Shailene Woodley, die ook Hazel speelt in ‘The fault in our stars’) wijst de test iets heel bijzonders uit waardoor ze helemaal in de war raakt… Toch kiest Tris ervoor om naar de factie van de ‘Onverschrokkenen’ te gaan, diegenen die nergens voor terugdeinzen… Tris komt in een totaal andere wereld terecht en moet leren haar mannetje te staan en nergens bang voor te zijn. Veel meer ga ik jullie nog niet verklappen, behalve dan dat er een liefdesverhaal in de film verweven zit, wat ik stiekem toch altijd wel leuk vind! Jammer genoeg kon ik me heel moeilijk wakker houden tijdens de film (ligt niet aan de film hoor, ik heb dat altijd) waardoor ik grote stukken van de film heb gemist… Toch vond ik de film zeker de moeite waard! Ik heb echt spijt dat ik stukken gemist heb en wil de film misschien wel nog een keer opnieuw zien. De film deed me in het begin wel erg aan ‘The Hunger Games’ denken, maar uiteindelijk is hij toch ook wel heel anders. Het is wel hetzelfde genre, dus als je ‘The Hunger Games’ met plezier gezien hebt is deze film zeker ook een aanrader!

tumblr_n85ug38AMF1r8gfe4o1_500

Donderdagavond ging ik met een vriendin naar de bioscoop om eindelijk de film ‘If I Stay’ te gaan kijken. Ik had al veel reclamefilmpjes van deze film gezien op Facebook en hij sprak mij heel erg aan. Aangezien mijn vriend een tijdje geleden al meegeweest is naar ‘The Fault in our Stars’ wilde ik het hem niet aandoen om ook nog naar deze ‘weenfilm’ mee te gaan. Het was een gezellige avond met Lenie en we hebben allebei wat traantjes weggepinkt! En we waren zeker niet de enigen, want hier en daar hoorden we in de zaal nog wel mensen snikken. Hele ontroerende stukken werden afgewisseld door flashbacks naar mooie, liefdevolle momenten, zodat we weer even op adem konden komen. In het begin vond ik de film niet zo wauw, maar naarmate ik meer en meer in het verhaal kwam vond ik het echt heel erg ontroerend en mooi! Over het verhaal zelf wil ik liever nog niet te veel vertellen, behalve dat hoofdrolspeelster Mia in coma terecht komt na een auto-ongeval. Zal ze de kracht vinden om te blijven leven, of is ze te veel verloren? ‘If I Stay’ is zeker een aanrader als je van emotionele films houdt! Ik kon de film trouwens voor slechts €4 zien bij Kinepolis dankzij de BNP Parisbas Fortis Film Days, jeej!

Hebben jullie deze films al gezien en zo ja, wat vonden jullie ervan?

 

Dit vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

4 reacties op “Onlangs gezien #3: Het Vonnis , Divergent & If I Stay

    1. ‘If I Stay’ is ook wel echt de moeite om eens te zien Er is trouwens ook een boek van als je graag leest Heel mooi en ontroerend verhaal, hou de zakdoekjes al maar bij de hand als je hem ooit gaat kijken, haha!