Onlangs gezien: The Maze Runner & Welp

Lifestyle, TV, films en series

collage onlangs gezien welp maze runner

Tegenwoordig zijn er weer zoveel leuke films in de bioscoop! Dat is altijd typisch, een hele tijd is er geen enkele film die me aanstaat, en dan plots zijn er wel vijf films die ik graag wil zien. Maar naar de bioscoop gaan is altijd zo duur vind ik! Maar goed, af en toe mag het wel eens en is het wel gezellig! Aan van die standaard romantische komedies kan ik zoveel geld niet meer uitgeven, maar sommige films zijn echt wel veel indrukwekkender op groot scherm. The Hunger Games 1 en 2 heb ik in de bioscoop gezien, dus de derde wil ik nu ook graag in de bioscoop zien. Bovendien lijkt Gone Girl me ook echt een goede films, de trailer doet me een beetje denken aan Side Effects, een echte aanrader waar ik eerder al iets over schreef. En dan waren er nog The Maze Runner en Welp, maar die twee heb ik ondertussen al gezien en daar vertel ik jullie vandaag meer over!

The-Maze-Runner-Movie-HD-Wallpaper

Ondertussen al ongeveer een maand geleden ging ik samen met mijn vriend naar The Maze Runner kijken. Deze film is in het genre van The Hunger Games en Divergent, dus als je deze films graag ziet is de kans groot dat The Maze Runner je ook wel zal smaken. Ik vond het alleszins wel een goede film. Hoofdrolspeler Thomas komt plots in een heel andere wereld terecht, waar ze omringd worden door een doolhof. Elke dag zijn er enkele ‘runners’ die het doolhof doorlopen in de hoop dat ze een uitweg vinden. Maar de lopers moeten snel zijn, want als ze niet op tijd terug zijn gaat het doolhof dicht. En wat er dan gebeurt weet niemand, want diegenen die het meemaken komen er niet meer levend uit. Tot Thomas op een dag beslist dat hij ook een loper wil worden… Stilaan ontdekken ze steeds beter hoe het doolhof en elkaar zit. Meer ga ik jullie nog niet verklappen, maar het is een hele spannende en goede film! Het einde is natuurlijk weel heel erg open, want er volgen volgens mij nog twee films, net zoals bij zijn broertjes! We keken deze film trouwens in ‘escape’. We hadden eerlijk gezegd geen idee van wat dat wilde zeggen, maar de originele versie was bijna volgeboekt, dus kozen we maar voor deze. Toen we aankwamen in de filmzaal kregen we een korte uitleg over ‘escape’. Dat is blijkbaar iets nieuws dat ze nu ook bij Kinepolis introduceren, namelijk een film die je op drie schermen tegelijk ziet. Er was één scherm gewoon voor ons en dan was er langs beide kanten nog een scherm dat er eigenlijk dwars op stond. Ik toon jullie hieronder even een foto zodat jullie het meteen beter begrijpen.

escape

De film was in totaal maar een tiental minuutjes op drie schermen te zien, verdeeld over drie stukjes van een paar minuten. Gelukkig maar, want aangezien wij van niets wisten hadden we aan plaats aan de zijkant van de zaal omdat de zaal al bijna volzet was, waardoor we de schermen aan de zijkant niet zo heel goed konden zien. Zo spectaculair was het uiteindelijk niet, maar het was wel eens leuk om te zien!

welp_BE_FO

Een tweetal weken geleden ging ik samen met mijn vriend en nog een ander koppel dat we op vakantie hebben leren kennen naar de bioscoop. We kozen uiteindelijk voor de Vlaamse horrorfilm Welp. Vanaf de eerste minuut was de film al zo spannend dat we allemaal op het puntje van onze stoel zaten en al even spijt hadden van onze keuze. Als je die beelden dan in het reuzegroot voor je ziet en het geluid drie keer zo luid weerklinkt, is het natuurlijk allemaal nog angstaanjagender! De film gaat over een groepje scoutskinderen die op kamp gaan in een bos. Daar wordt het kampverhaal dat de leiding verzonnen heeft om het kamp wat spannender te maken plots werkelijkheid. Eén van de kinderen ontdekt de Welp, een jongen met een masker, die in het bos leeft. Maar helaas gelooft niemand hem. Ondertussen gebeuren en vreemde dingen in het bos. Maar aangezien niemand hem gelooft, gaat de scoutsjongen alleen op ontdekking uit. En wat hij dan allemaal ontdekt, wil ik jullie nog niet verklappen! Zeker een aanrader, maar ik zou hem niet vlak voor het slapengaan bekijken!

Hebben jullie deze films al gezien? En hebben jullie nog aanraders?

Dit vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

8 reacties op “Onlangs gezien: The Maze Runner & Welp

    1. Ja, hij is best goed! Alleen in het doolhof zelf vind ik het een beetje eentonig, lang niet zo goed bedacht of spannend als bij The Hunger Games. Maar verder is het wel een goede film met een goed verhaal.

  1. The Maze Runner heb ik vorige week gezien. Leuke, goede film inderdaad. Mijn vriend en ik vinden het vaak lastig om samen een film te kiezen, waarvan we denken dat we die beiden leuk vinden. Maar films als The Hunger Games, Divergent en deze vallen bij ons goed in de smaak :).
    Lees het vorige artikel van Evelien: New in: MAC, NYX, Rituals, ZoevaMy Profile

  2. Gone Girl zou ik zeker aanraden: ik heb er echt van genoten (wel freaky haha). Ik vond zelf de Maze Runner middelmatig. Ik denk dat het komt doordat het vrij voorspelbaar was, maar ik heb wel genoten (wel goed acteerwerk namelijk en goed visueel). Wat grappig zeg dat concept escape, in Nederland hebben we dat niet. Lijkt mij wel bijzonder
    Lees het vorige artikel van Deisy: Een blogaward: say what?!My Profile