Wie is De Mol? #2

Lifestyle, TV, films en series

de mol

Alvast mijn excuses voor diegenen die De (Belgische) Mol niet volgen, maar ik kon het toch niet laten er na de aflevering van maandagavond nog een artikel over te schrijven. Maandag zette ik nog volledig in op Bruno (hoewel ik Hanne ook wel heel verdacht begon te vinden), maar die ligt er nu dus uit… Verdorie toch, daar gaat mijn theorie én mijn tweede plaats op de ‘De Mol app’… Nu moet ik dus een nieuwe hoofdverdachte zoeken! Ik heb in de laatste aflevering wel weer wat verdachte dingen gezien… Ik vertel het jullie allemaal in dit artikel. Speculeer je mee?

Laten we beginnen met Hanne. Na de aflevering van maandag vind ik haar nog steeds wel wat verdacht. Ze zat opgesloten en moest de anderen tips geven om haar te kunnen bevrijden. Op zich deed ze niet iets super opvallend, maar toch vond ik dat ze niet heel fanatiek alle informatie doorgaf… Het duurde nogal lang voordat ze doorgaf dat er ‘delivery’ op de pizzadozen stond (hoewel dat nu wel iets standaard is), en ook het nummer van de juiste duif vond ze niet snel. Toen ze het eindelijk wel door had probeerde ze nog een aantal keer geëxciteerd te bellen naar de anderen, maar die waren natuurlijk al vertrokken… Wat ze als mol wel geweten zal hebben… Toch denk ik nog steeds dat ze wel oprecht is en dat ze gewoon wat impulsief en ‘niet zo slim’ is. Bovendien denk ik dat de programmamakers Hanne niet zo verdacht zouden gemaakt hebben in de vorige afleveringen als ze echt de mol zou zijn, dus denk ik eigenlijk dat ze de mol toch niet is…

Wie ik tijdens de vorige aflevering het meest verdacht vond, is Cathy. Bij de eerste opdracht in het bootje hoorde ze de gsm niet afgaan terwijl ze wel redelijk dichtbij stond… Hoewel Bruno – die maar iets verderop stond – het ook niet gehoord had… Maar wat ik nog verdachter vond, is dat ze de opdracht in het metrostation niet kon oplossen. Ze moest in een krant zoeken naar een foto van iemand die aanwezig was op het perron, terwijl er maar twee mensen op het perron zaten… Hoe moeilijk kan dat zijn? Dan ga je toch eerst naar die mensen kijken en zoek je dan in de krant? Haar uitleg was dan dat ze dacht dat er nadien nog mensen zouden komen en dat ze zich niet alleen op die twee gezichten wilde concentreren. Een beetje een vreemde tactiek vind ik, maar op zich ergens wel nog begrijpelijk… Maar als je dan merkt dat er geen mensen bij komen na een tijdje, dan ga je toch gewoon op die mensen af? Dat deed ze uiteindelijk wel, maar pas toen de tijd bijna op was… Dat vond ik wel heel vreemd. En dan was er nog de opdracht waarbij de kandidaten één voor één via een koptelefoon tegen de mol konden praten, terwijl de anderen andere geluiden te horen kregen. Daar vond ik Cathy pas echt verdacht! Ik vond dat ze echt wel opvallend lachte op bepaalde momenten, altijd net wanneer diegene met de micro iets zei. Ofwel is het weer een goede montage natuurlijk, maar dit vond ik toch wel heel opvallend!

Mijn vriend daarentegen denkt dat Stijn de mol is. Hij vindt dat Stijn er altijd heel gespannen uitziet als het over ‘de mol’ gaat en dat zijn slagader in zijn nek dan zichtbaar begint te kloppen, zo ook tijdens het spel met de koptelefoons… Haha! Nu ja, het zou kunnen natuurlijk. Ik vond altijd dat Stijn te goed speelde en te veel punten binnenhaalde om de mol te kunnen zijn, maar dat kan ook wel weer een tactiek zijn om minder verdacht te lijken en het vertrouwen van de anderen te winnen. Tijdens de aflevering van maandag leek hij op het eerste zicht ook weer goed te spelen en heel erg zijn best te doen, maar uiteindelijk heeft hij de opdrachten wel mee laten mislukken. Toen ze de ‘pizza delivery boy’ moesten volgen was hij heel erg overtuigd van wie de juiste was, maar uiteindelijk was hij toch fout. En ook bij het bouwen van de toren met satéprikkers en klei in het metrostation heeft hij de opdracht doen mislukken, althans samen met Hanne. Enerzijds misschien een beetje vreemd voor een ingenieur, anderzijds misschien wel logisch dat hij het moeilijker wilde aanpakken dan nodig was en eerst funderingen wilde bouwen… Dat is nu eenmaal wat ingenieurs doen. Het kan natuurlijk ook weer een mollen-tactiek zijn: de ‘schuld’ op zijn opleiding steken… Ook viel het me plots op dat de opdrachten van Stijn vaak mislukken als ze met twee of meer uitgevoerd worden en niet wanneer hij iets alleen doet (het voetballen bijvoorbeeld). Misschien is dat zijn tactiek zodat hij de schuld dan ook bij de ander kan leggen? Ook bij de opdracht met het indrukken van de schakelaars speelde hij heel goed, maar uiteindelijk was het wel vreemd dat hij dan plots heel traag was om de laatste schakelaar te gaan uitzetten… Dus misschien heeft mijn vriend toch gelijk?

En dan blijft alleen nog Gilles over. Ook hij heeft wel wat ‘verdachte’ dingen gedaan.  Zo vond ik dat hij nogal traag reed toen ze de ‘pizza boy’ moesten volgen. Maar ja, het is niet gemakkelijk om in een drukke onbekende stad te rijden natuurlijk… Ook bij het lopen leek hij niet zo heel snel te zijn, maar hij was uiteindelijk wel op tijd… Helaas voor niets, want de anderen hadden geen enkele opdracht kunnen doen slagen. Toen had ik zoveel medelijden met hem, haha! Maar als hij toch de mol zou zijn, wist hij misschien via de programmamakers dat de anderen geen geld ingezameld hadden en dat hij dus kon binnenlopen om minder verdacht te lijken zonder dat er geld ingezameld werd… Ik vraag me eigenlijk af of de mol meer weet dan de andere kandidaten? Bij het spel met de pasvragen deed Gilles ook heel moeilijk, en door hem werd er dan ook geen geld ingezameld. Sterker nog, door hem werd er zelfs €3000 uit de pot gehaald. Het valt op dat Gilles altijd heel hard voor de vrijstellingen gaat, en eerlijk gezegd denk ik dat hij gewoon echt het spel wil winnen en daarom zo hard is op die momenten. Anderzijds is het wel een slimme manier om het spel te doen mislukken en geld te mislopen of zelfs uit de pot te halen…

Eerlijk gezegd weet ik het dus niet meer zo goed nu, maar aangezien ik het leuker vind om toch op iemand in te zetten ga ik nu voor Cathy… Of Hanne… Of toch Stijn? Gilles verdenk ik het minst, maar wie weet is hij het toch? Haaa, het is zo moeilijk! Het kan echt iedereen zijn… Maar toch vond ik Cahty in de laatste aflevering het meest verdacht, en als ik erover nadenk heeft ze in de vorige afleveringen ook wel al wat vreemde dingen gedaan… Bovendien is de tactiek om te doen alsof je het spel gewoon hard speelt misschien wel een slimme zet… Dus stem ik voorlopig maar voor haar, haha.

Wat vond jij van de laatste aflevering? Ben jij nog steeds bij je vorige verdachte gebleven of heb je toch verdachte dingen gezien bij anderen?

Dit vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

13 reacties op “Wie is De Mol? #2

 1. Ik verdenk dus al heel lang Hanne. Die reacties van Cathy op de koptelefoonproef kunnen knip- en plakwerk zijn. Beetje te. In ieder geval een topprogramma.

  1. Ja, daar heb ik ook aan gedacht. Wel jammer als ze ons zo misleiden door montage vind ik… Maar inderdaad wel een heel leuk programma! Ik ben zo benieuwd naar de ontknoping!

 2. Ik gok nog steeds op Cathy. En inderdaad, bij die opdracht met die koptelefoon gedroeg ze zich wel heel verdacht, daar is ze echt wel door de mand gevallen, niemand die daar zo zenuwachtig stond te lachen en draaien, over haar eigen armen te wrijven en met haar hoofd te bewegen als zij.
  En ik denk dat ofwel Stijn of Gilles gaan winnen, eerst dacht ik Gilles, maar nu zie ik Stijn ook wel als een goede kanshebber.
  Lees het vorige artikel van Ilse: Treets bruisbal: Rose UpliftingMy Profile

  1. Ja inderdaad! Dat is ook de reden waarom ik haar nu het meest verdenk! Hmm ja, volgens mij wordt de winnaar ook Gilles of Stijn, hangt er ook wat vanaf welke opdracht er zal zijn waarschijnlijk… Of wordt de winnaar echt alleen gekozen op basis van wie de meeste vragen over de mol juist beantwoord heeft?

 3. Cathy heb ik (zoals ik op je vorige post al reageerde) sinds het begin verdacht. Hanne niet, die ben ik pas na een tijdje gaan verdenken. Op dit moment zet ik het meest in op Hanne, maar Cathy kan het zeker ook zijn, ze heeft al veel proeven doen mislukken (maar voor mij komt het minder “mol” over, heb het gevoel dat ze gewoon zo is, zoals ik vorige keer al zei :-).
  En om op je vraag in je post te antwoorden: de mol weet inderdaad alles. Hij/zij wordt voor elke opdracht gebrieft en weet dus perfect wat er allemaal gaat gebeuren. Het kan ook wel dat hij/zij tijdens de opdracht op de hoogte gehouden wordt, maar dat hangt denk ik van opdracht tot opdracht af, want volgens mij is dat niet altijd mogelijk zonder dat de rest dat ziet. Maar een opdracht als die van Gilles (het lopen) of Hanne (in de kooi), daar kunnen ze perfect terwijl gebrieft worden. Dat was toch in de vorige seizoenen het geval (komt allemaal in de ontknoping aan het licht normaal gezien).

  1. Ja, ik denk ook het meest Cathy of Hanne nu… Maar zoals ik al schreef, het kan eigenlijk nog steeds iedereen zijn, haha! Aha, goed om te weten dat de mol gebrieft wordt, dat is misschien ook wel belangrijk zodat je bijvoorbeeld aan hun reactie kan zien dat ze de opdracht eigenlijk al wisten. Lijkt me wel niet eenvoudig om dat allemaal zo stiekem te doen… Ik ben heel benieuwd naar de ontknoping en vooral om dan te zien wat er allemaal gesaboteerd werd door de mol!