Wie is De Mol?

Lifestyle, TV, films en series

Wie is De Mol
Woord vooraf: Normaal gezien krijgen jullie op maandag altijd mijn minidagboek te zien, maar ik had een artikel geschreven over ‘De Mol’ en wilde dat eigenlijk dinsdag online zetten, maar toen besefte ik dat er maandagavond (vanavond dus) alweer een nieuwe aflevering uitgezonden wordt en dat mijn artikel nadien dus misschien niet meer helemaal zou kloppen… Daarom heb ik het dus even omgewisseld: vandaag het artikel over ‘De Mol’ (om al in de stemming te komen voor vanavond ) en morgen hebben jullie mijn minidagboek dan nog van me te goed.
Een tijdje geleden schreef ik al een artikel over de twee nieuwe tv-hypes: ‘Temptation Island’ en ‘De Mol’. Daarin vertelde ik jullie al kort wie ik toen verdacht en waarom (er waren toen nog maar twee afleveringen uitgezonden volgens mij). Ondertussen zijn we alweer een aantal afleveringen verder en komen we steeds dichter bij de waarheid… Ook zijn mijn ideeën ondertussen toch wel een beetje veranderd. Ik vertel er jullie vandaag alles over!

Helemaal in het begin was Thibaud mijn hoofdverdachte, en stond Bruno op de tweede plaats. Maar naarmate de afleveringen vorderden begon ik steeds meer het gevoel te hebben dat Bruno de mol was, en begon ik Thibaud steeds minder te verdenken. Thibaud ligt er sinds vorige week ook uit, dus we weten nu wel zeker dat hij de mol niet was. Natuurlijk kunnen het ook nog Gilles, Cathy, Stijn of Hanne zijn, want het is zo ontzettend moeilijk en ik denk dat niemand het echt zeker weet… Maar het is gewoon leuker om echt op iemand te ‘gokken’, dan leef je er meer mee mee vind ik Ik speel ook op de app van ‘De Mol’, waar je na elke afleveringen 100 punten kan verdelen over de kandidaten en dan de punten van één van de kandidaten kan verdubbelen. In het begin verdeelde ik de punten altijd een beetje over de verschillende kandidaten, maar zette ik het meeste in op Bruno en verdubbelde ik zijn punten ook; en ik kreeg er altijd wel een redelijk goede score voor. De laatste keer zette ik zelfs àlle punten in op Bruno en verdubbelde ik ze, en toen kreeg ik een nog hogere score! Ik weet niet hoe de scoring juist werkt, maar ik ga er van uit dat ik dan toch wel op de goede weg zit

Waarom ik Bruno verdenk? Dat vind ik moeilijk te zeggen… Het is eerder een gevoel dan dat ik echt sterke argumenten heb. Ik vind dat Bruno altijd zo’n geheimzinnig en ondeugend lachje op zijn gezicht heeft. Bovendien lijkt hij heel sociaal en met iedereen goed overeen te komen, maar dat is dus wel goed als je de mol bent en dus iedereen wat kan ‘inpalmen’. Ook valt hij niet te veel op, maar toch is hij overal als de eersten bij en neemt hij voor mijn gevoel op één of andere manier wel een beetje de leiding. Verder heb ik ook wel al een paar ‘stiekeme’ verdachte dingen gezien, maar dat kan natuurlijk zijn omdat ik hem extra in de gaten houd Bovendien heeft iedereen wel al ‘verdachte’ dingen gedaan… Maar toch blijf ik voor Bruno gaan! In de vorige aflevering was hij wel de enige die door het poortje was geraakt en geld binnenhaalde, maar hij was wel één van de laatsten en wist dus dat er verder nog geen geld ingezameld was met die proef… Dus misschien was dat zijn manier om alle verdenkingen aan zijn adres van zich af te schudden? Bij de vorige proef met de vrijstelling (waarbij ze allemaal vastgebonden waren aan een ketting en om de beurt een sleutel konden halen om zich los te maken) heeft hij ook als eerste de groep verlaten en kon hij dus ook niet echt iets saboteren, maar dat was ook een proef waar niet echt veel te saboteren was, behalve dan de vrijstelling nemen, maar dat was wel heel opvallend… Dus misschien was het zijn tactiek om gewoon de groep als eerste te verlaten en het hen te laten uitvechten? Als hij de mol is had hij de vrijstelling toch niet nodig… In de vorige aflevering legde Bruno de schilderijen uiteindelijk ook wel juist, maar misschien wist hij als mol ook niet wat de juiste oplossing was? En tijdens de proef bij de radiozender, waar hij samen met Issabel aanwijzingen moest geven via liedjes, vond ik dat hij ook niet echt heel actief meewerkte en hen soms wat op het verkeerde spoor probeerde te zetten… En ook bij het raden van de liedjes nadien wist hij niet veel… Toch vind ik dat hij nog nooit echt opvallend gesaboteerd heeft, maar volgens mij is dat net zijn tactiek. Niet te veel opvallen, maar ook niet te veel meewerken. Hij is ook diegene die tot nu toe het minste geld ingezameld heeft. Ach ja, ik weet het natuurlijk niet zeker, maar toch blijf ik voor Bruno gaan tot het tegendeel bewezen is, haha!

Maar dan is er ook nog Hanne… De kandidate die iedereen vanaf het begin al vrijwel had uitgesloten als potentiële mol, maar die sinds de laatste afleveringen plots wel heel verdacht lijkt… Volgens mij is het gewoon een tactiek van de programmamakers om de mensen in de war te brengen, maar toch heeft ze wel een aantal verdachte dingen gedaan… Tijdens de opdracht om diegene met de vrijstelling te ontmaskeren kon ze heel goed liegen en had ze een hele goede pokerface, daar was iedereen van geschrokken. En tijdens de opdracht met de muziek herhaalde ze drie keer ‘Julio’ en wist ze twee minuten later niet wie de uitvoerder van het liedje was… Ook zei ze vijf keer ‘Return December’ in plaats van het welbekende ‘Return to sender’… Op het eerste zicht toch wel een beetje ‘mollerig’… Ofwel is ze gewoon echt niet goed in muziek. Maar dat is nog niet alles, toen ze een schilderij moesten maken wist ze niet hoe je eenvoudige kleuren moest maken door verf te mengen, en dat als organisatrice van kinderfeestjes en creatieveling… Ook wel verdacht, of gewoon weer niet zo slim? Wat ook wel heel vreemd is, is dat Hanne tijdens de laatste eliminatieronde een trui droeg met ‘IN VORM?’ erop (wat ik zelf trouwens niet opgemerkt had, maar mijn collega vertelde het me), en dat de presentator toen vroeg ‘Zijn jullie allemaal wat moe aan het worden of is de mol goed ‘in vorm’?’. Dat had ik zelf dus helemaal niet door, maar toen ik het achteraf hoorde vond ik het wel straf! Bovendien vertelde mijn collega dat er ook altijd wat hints in het programma zitten… Zou Hanne dan toch de mol zijn?! Dit laatste zou dan natuurlijk wel een hele grote hint zijn…. Hoewel, ik had het zelf niet eens opgemerkt, haha! Toch vind ik het ook wel een beetje vreemd dat Hanne er nog steeds in zit, terwijl ze heel nonchalant en zelfs een beetje ‘dom’ lijkt te zijn en niet zo hard met het spel bezig lijkt te zijn… Hmm… Als Hanne de mol is is haar tactiek alleszins ‘het domme blondje uithangen’, haha! Maar tóch zet ik nog steeds in op Bruno! Volgens mij maken ze Hanne nu echt wel te voor de hand liggend, en ik geloof nog steeds wel dat ze echt niet zo heel slim of gewoon nogal nonchalant en impulsief is, en daarom zie ik haar niet echt als een goede mol… Tenzij ze het echt heel erg goed speelt natuurlijk… Spannend! Ik kijk al uit naar de aflevering van vanavond!

Ik vind het zo leuk om hierover te speculeren en ben dus ook heel benieuwd wie volgens jou de Mol is en waarom!

Dit vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

10 reacties op “Wie is De Mol?

 1. Ik verdenk Gilles. Heb van iemand een totaal uitgedokterde theorie gehoord (ze heeft er nachten niet van geslapen) en ben helemaal met haar mee. Kennelijk is er iets met de nummerplaten van een aantal auto’s waarin degenen die moeten vertrekken die allemaal wijzen naar Gilles.. Haha, i guess we’ll see!

  1. Oh echt? Dat is me echt totaal niet opgevallen… Maar zou wel goed kunnen! Ik ga er eens op letten de volgende keer Mijn theorie klopt alleszins dus al niet meer, want Bruno ligt eruit In de aflevering van gisteren vond ik Cahty wel heel verdacht… Maar het kan echt iedereen zijn! Wel heel spannend zo, ben benieuwd naar de laatste aflevering waarin ze eindelijk gaan laten zien wat de mol nu eigenlijk gedaan heeft en wat de tips waren

 2. Ik gok ook op Hanne! Ik heb even getwijfeld over Cathy, maar – no offence – ik denk dat zij gewoon zo is, en opdrachten doet mislukken. Niet omdat ze de mol is
  Bruno vind ik net zo voor de hand liggend als hij het zou zijn, ik vind dat hij net vanaf het begin zo veel opvallend doet dat het voor mij net daarom hij niet is. Ik denk dat hij wil doen uitschijnen dat hij de mol is door dingen te zeggen als “magda en hugo” ipv nicole en hugo verdenken sommigen hen (of ja, voor een deel daardoor), maar dat vind ik net zo’n voor de hand liggende grap. Ik heb de eerste seizoenen van de mol gevolgd (ook al was ik nog heel jong, ik was toen al een grote fan :)) en herinnerde me die namen nog zeer goed. Ik heb net het gevoel dat het er bij hem iets te dik op ligt waardoor ik net denk dat hij het niet is. Maar ja, ieder zijn theorie natuurlijk Mocht het Bruno wel zijn, ga ik wel iets hebben van, ik vond dat hij dan minder opvallend moest zijn als mol, om het spannender te maken want ik vond dat het in de eerste drie seizoenen echt vaak pas op het einde duidelijk werd hoe de mol aan het saboteren was, of zelfs niet duidelijk.. Maar misschien ben ik nu gewoon ouder en doorzie ik alles beter, haha in elk geval, het houdt me bezig!

 3. Ik dank dat Bruno, Hanne of Stijn de mol zijn. Bruno is inderdaad heimelijk en zo’n allemansvriend, maar Thibaud en Bruno kwamen super goed overeen. Thibaud verdenkt Bruno dus niet. Dan gaat hij zijn vragen invullen op andere mensen en hij ligt eruit.. Dus dat is mijn grootste clue naar Bruno voor het moment.. Hanne: het ‘in vorm’ op haar trui en Gilles zijn opening waren mij ook opgevallen. Ondanks dat ze niet ontdekt werd met de paardenrace, vind ik dat ze het amateuristisch heeft opgelost.. Ze heeft meteen de schuld op iemand anders gestoken, Cathy, waarvan we wist de de groep haar meer zou verdenken.. Niet echt een molwaardige zet.. En dan Stijn nog.. Die maakt zich niet echt verdacht, maar blijft er wel al lang in. En stille waters, diepe gronden..

  1. Hahaha, ja dat is waar, maar Gilles had het ook niet door he :-p En Hanne bleef maar zeggen: ‘iets met december’! Ach ja, je gaat alles interpreteren volgens wie je verdenkt denk ik, haha. Ik ben wel heel benieuwd naar de uiteindelijke onthulling!

   1. Nee, Gilles zong heel duidelijk “Return to sender”, en vroeg nog of dat niet het liedje was! Maar Hanne bleef zeggen van “nee, het is december”! Maar voor mij is Hanne de mol, dus idd, ik interpreteer dit als een signaal dat zij de mol is