Filofax Update #4: Chalkboard Dividers

Filofax

IMG_3228

Het heeft lang geduurd, maar eindelijk zijn de dividers voor mijn Filofax klaar! Ik heb weer lang getwijfeld (ja, ik ben echt een eeuwige twijfelaar), maar uiteindelijk ben ik superblij met het resultaat! Ik wist al een hele tijd dat ik allerlei mooie afbeeldingen van leuke quotes wilde als dividers, maar welke wist ik nog niet. In mijn vorige Filofax Update (#3) toonde ik al enkele voorbeelden die ik leuk vond. Maar uiteindelijk wilde ik toch liever allemaal dividers in hetzelfde genre. Ik besloot voor ‘chalkboard dividers’ te gaan. Dit zijn eigenlijk gewoon quotes die op een krijtbord geschreven zijn. En toen ontdekte ik via google de supermooie chalkboard art van Valerie McKeehan!

Maar ik vond niet voor elke divider die ik wilde een gepaste quote… En toen wilde ik ze zelf gaan maken! Ik deed wat opzoekwerk en ontdekte hoe je via de computer zelf makkelijk chalkboard art kan maken. Voor de geïnteresseerden ziehier de kliklink. Ik probeerde wat uit en maakte er enkele, maar vond ze toch niet zo mooi als die van McKeehan… Dus googelde ik nog wat verder en vond ik uiteindelijk toch voldoende quotes die ik mooi vond en die ik kon linken aan het thema van mijn dividers. Ik sloeg de afbeeldingen op, voegde ze in in Word en vergrootte ze tot A5 formaat. Via het knipprogramma op mijn computer knipte ik een stukje uit de achtergrond van de afbeelding en plakte het er aan de zijkant als tabje bij. Dan plaatste ik er een tekstvak in om er de titel van mijn divider aan toe te voegen. Ik plaatse deze verticaal en koos voor het chalkboardachtige lettertype Made With B. Leuke lettertypes kan je hier en hier gratis downloaden. Als jullie net als ik geen idee hebben hoe je deze lettertypes dan ook effectief kan gaan gebruiken, moet je dit maar snel even lezen.

En tadaaaaaa… Dit is het resultaat:

IMG_3227       IMG_3228

Mijn eerste divider heet ‘study’. De quote die ik gekozen heb lijkt op het eerste zicht misschien helemaal niet te passen bij ‘study’, maar aangezien ik psychologie studeer vond ik het juist wel gepast. De bedoeling van mijn werk als psycholoog is toch dat ik mensen weer gelukkig(er) kan maken wanneer ze een moeilijke periode doormaken.

Als tweede divider heb ik ‘lists’. Hier bewaar ik allerlei lijstjes zoals ‘to watch’, ‘to read’, bucketlist, paswoorden die ik niet kan onthouden,… Aangezien de meeste van die lijstjes wel een soort to do lijstjes zijn vond ik deze quote wel gepast. Ik ben de laatste tijd erg veranderd qua interesses en voel me daardoor soms een vreemde eend in de bijt. Hoewel ik besef (mede dankzij mijn vriend die het mij zo vaak zegt) dat ik gewoon moet doen wat ik zelf graag doe en waar ik me zelf goed bij voel en me niet zoveel moet aantrekken van wat anderen daarvan denken, vind ik dat soms toch nog heel moeilijk. Daarom deze quote om me eraan te herinneren dat ik meer moet doen wat mij zelf gelukkig maakt!

Deze twee eerste dividers vind ik ook meteen de mooiste! De eerste is trouwens niet van Valerie McKeehan maar van Lily & Val.

IMG_3229        IMG_3230

Ten derde heb ik ‘food’ als onderdeeltje van mijn Filofax. Hier heb ik voorlopig eigenlijk nog niet veel achter zitten, maar in mijn vorige Filofax hield ik daar bijvoorbeeld recepten bij en soms ook wat ik at op een dag. Ook weekmenu’s zijn handig, maar aangezien ik nog thuis woon en mijn mama meestal kookt en boodschappen doet is dat voor mij nog niet echt van toepassing. Deze quote past hier vanzelfsprekend wel bij. Ik kook zelf niet zo vaak, maar ik denk dat ik het later als het ‘moet’ wel nog graag zal doen. Ik kijk er ergens wel naar uit om te experimenteren en te koken waar ik zin in heb als ik ga samenwonen met mijn vriend. Maar ondertussen geniet ik er nog van dat mijn mama nog voor mij kookt.

De volgende divider is ‘money’. Hier noteer ik alles wat ik uitgeef (en wat er binnenkomt) en tel dit per maand op zodat ik een idee heb van hoeveel ik per maand uitgeef en waaraan ik het meeste geld uitgeef (jullie kunnen het waarschijnlijk al raden…). Ook houd ik hier al mijn rekeningetjes bij. Dat is handig omdat ik soms nog beslis om iets terug te brengen naar de winkel (ja ja, eeuwige twijfelaar). Zo heb ik altijd het rekeningetje nog. En ook handig als je nadien bijvoorbeeld weer wil opzoeken hoeveel een bepaald product of kledingstuk gekost heeft. Maar deze quote vind ik leuk omdat die aangeeft dat geld alleen niet gelukkig maakt en dat je zelf iets van je dag (en je leven) moet maken om gelukkig te kunnen zijn. Niets is meer waard dan deze dag! Dus geniet er zo veel mogelijk van en wees goed voor elkaar

IMG_3231       IMG_3232

Dan volgt de divider voor mijn blog. Daar zitten momenteel wat ideeën achter over artikels die ik nog wil schrijven of filmpjes die ik nog wil maken. Als ik weer wat meer op dreef ben met mijn blog kan ik daar ook een blogplanning en dergelijke aan toevoegen. Hier een voor mij heel toepasselijke quote: ik ben zo onzeker en bang voor wat anderen van mijn blog zullen denken of erover zullen zeggen, maar ik moet gewoon meer in mezelf geloven en er gewoon voor gaan!

En tenslotte een divider ‘projects’. Hier houd ik bijvoorbeeld ideeën voor DIY-projectjes bij en wil ik ook wat ‘Project Life’ (soort fotoalbum met allerlei leuke kaartjes) gaan doen. Ook organiseert de Facebookgroep van de Dutch Filofaxers elke maand een nieuw projectje waar je aan mee kan doen. Ik ben ondertussen met 2 projectjes bezig: ’30 things I love’ en ’30 things of summer’. Maar ik laat jullie wel meer zien als het eindelijk af geraakt! Ik heb hierbij voor deze quote gekozen omdat ik eigenlijk niet zo creatief en kunstig aangelegd ben, maar ik heb ontdekt dat ik het eigenlijk wel leuk vind om te doen en dat het me echt ontspant. Ik ben bijvoorbeeld ook begonnen met schilderijtjes maken, haha! En daarom dus een quote die voor mij betekent: ‘het is nooit te laat om met iets te beginnen’.

Ziezo, dat waren ze! Ik ben er zelf best fier op! Wat vinden jullie ervan? Als jullie verder nog vragen hebben over hoe ik ze gemaakt heb of hoe je helemaal zelf aan de slag kan met chalkboard art op de computer, stel ze gerust in de comments!

Dit vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

7 reacties op “Filofax Update #4: Chalkboard Dividers

  1. Wauw! Echt super goed gedaan! Lijkt net alsof het echt krijt is! Ik ben zelf ook al een tijdje aan het twijfelen over de aankoop van een Filofax. Waar heb jij de jouwe vandaan?