Inspirerende blogposts van de afgelopen week #2

Lifestyle

inspirerende blogposts 1

Het is ondertussen alweer langer dan een week geleden dat ik voor het eerst enkele inspirerende blogposts van andere bloggers deelde, maar ik vind het wel leuk om dit te doen zodat jullie ook wat andere blogs kunnen leren kennen of kunnen zien wat ik zoal graag lees bij andere bloggers. En aangezien jullie mijn blog graag lezen veronderstel ik dat jullie de artikels die ik graag bij anderen lees ook wel interessant zullen vinden Ik heb er voor gekozen het deze keer op zaterdag te doen als extra artikel, zodat het niet ‘ten koste’ van mijn gewone artikelen gaat én zodat jullie misschien een vrije dag hebben en dus wat meer tijd om de andere blogposts effectief ook te lezen. En als het jullie bevalt op deze manier kan ik het misschien wel wekelijks of tweewekelijks op zaterdag doen. Alleszins, here we go!

♦ Een artikel dat eigenlijk al van een maand geleden dateert, maar dat ik nu pas ontdekte. ‘Daily cup of bla bla bla’ is een blog die ik nog niet volgde, maar toevallig kwam ik op dit artikel terecht en ik vond het heel erg goed en herkenbaar. Ze beschrijft in dit artikel namelijk 5 dingen die ze haat op ‘planeet blog’, en heeft het vooral over bloggers die alles doen meer volgers te krijgen, maar op een verkeerde manier. Daar stoor ik mezelf nu nog niet zo heel erg aan, ik begrijp het gewoon niet goed aangezien ik niet geloof dat dit werk, maar goed. Verder heeft ze het ook over haatreacties en artikels zonder diepgang, en daar ben ik het mee eens. Al is haat misschien een beetje overdreven, maar ik begrijp ook echt niet waarom sommigen het nodig vinden anderen helemaal de grond in te boren via haatreacties en kan daar ook heel kwaad van worden. Gelukkig heb ik het zelf nog niet meegemaakt in die mate. En blogs zonder diepgang, daar haak ik ook al snel op af. Maar dat is natuurlijk een puur persoonlijke mening en niet alle blogs hoeven diepgang te hebben, dus ik heb natuurlijk wel respect voor bloggers die bijvoorbeeld alleen over meer oppervlakkige dingen zoals beauty of fashion bloggen.

♦ Een artikel dat zéker niet in dit lijstje mag ontbreken is het artikel van Laura, waarin ze beschrijft waarom zij positiviteit soms heel irritant vind. Ook weer herkenbaar voor mij, want ik vind het ook niet fijn dat er online (en zelfs vaak in het echte leven) vooral positieve dingen gedeeld worden. Dat geeft anderen namelijk al snel het gevoel dat het leven van anderen veel beter, leuker en gelukkiger is dan dat van hen. Terwijl wat gedeeld wordt natuurlijk vaak niet – of misschien zelfs nooit – de hele realiteit is. Zelf probeer ik wel vooral ook mijn twijfels, onzekerheden enzovoort te delen omdat ik graag taboes wil doorbreken en herkenbaarheid wil creëren met mijn blog, maar veel bloggers/YouTubers/Instagrammers/… kiezen er voor om dat niet te doen. En dat is ook prima, maar het is wel belangrijk dat we er ons allemaal van bewust blijven dat het leven bij niemand altijd rozengeur en maneschijn is. En het zou wel helpen als we allemaal wat realistischere dingen zouden delen en een beetje een balans zouden zoeken tussen positiviteit en negativiteit. Of gewoon al aangeven dat het niet altijd alleen maar positief is, daarom hoef je zelf het negatieve niet te delen.

♦ Karen van Dejlig schreef de afgelopen week ook een heel mooi persoonlijk artikel, waarin ze haar lichaam aanspreekt en lief vraagt om haar te helpen met afvallen, ondanks dat ze zelf niet altijd even lief geweest is voor haar lichaam. Karen heeft heel wat meegemaakt waardoor haar lichaam veel veranderd is, en daar is ze heel kwaad om geweest. Nu wil ze er voor vechten om zich weer goed in haar vel te voelen, samen met haar lichaam en haar wilskracht. Het artikel is gewoon ontzettend mooi en sterk geschreven en gaat ook een stukje in op hoe moeilijk het voor haar was om niet zwanger te kunnen raken ondanks kunstmatige inseminatie. Ik kan het verder niet goed beschrijven, dit moet je gewoon zelf lezen.

♦ Op Laviesagista las ik een artikel over nieuwsgierigheid. Sanne deelde een foto van haar vriend (alsook de vader van haar zoontje) aangezien velen daar heel nieuwsgierig naar waren, en in het artikel pikte ze verder in op die nieuwsgierigheid. Hoe komt het toch dat we allemaal zo nieuwsgierig zijn? Hoe komt het dat we zo graag een kijkje nemen in het leven van anderen? Ik ben zelf ook heel nieuwsgierig naar het leven van anderen en vind die nieuwsgierigheid ook iets interessants. Volgens mij komt het enerzijds omdat we willen vergelijken met ons leven, herkenbaarheid zoeken, verschillen zoeken, anderen en onszelf op die manier beter willen leren begrijpen. Sanne zocht het ook even op en vond dat het ook evolutionair bepaald is. Als oermensen was het ook belangrijk om nieuwsgierig te zijn om zo tot kennis te komen en daardoor langer te leven. Het kan dus zeker geen kwaad om wat nieuwsgierig te zijn

♦ En dan meteen nog een artikel van Sanne, omdat ze zo goed schrijft! In dit artikel beschreef ze wat ze ziet als ze in de spiegel kijkt, niet alleen uiterlijk maar vooral ook innerlijk. Een hele mooie, eerlijke zelfreflectie waarin ze haar onzekerheden, twijfels en verdriet maar ook haar liefde voor make-up en haar gezin beschrijft. Zeker de moeite waard om te lezen! En inspirerend om hier zelf ook eens over na te denken en misschien zelf ook eens zo’n artikel te schrijven.

♦ En om af te sluiten een minder persoonlijk of ‘diepgaand’ artikel: de ongecensureerde hometour van Shirley. Zij en haar vriend kochten enkele maanden geleden een prachtig huis en ze liet alle kamertjes en hoekjes zien via foto’s. Ze koos ervoor om het huis niet extra op te ruimen en gewoon te laten zien hoe het er in het dagelijkse leven uitziet, geen Pinterest-perfect plaatje dus. Ik vind het heel fijn dat ze ook hier gewoon het echte leven laat zien en het niet beter voordoet dan het is, wat dan weer gerelateerd is aan het artikel van Laura hierboven Toch vind ik haar huis nog steeds heel erg mooi! Die houten vloer die door het hele huis doorloopt, prachtig! En ook de woonkamer en keuken vind ik heel erg mooi! In zo’n huis zou ik ook wel willen wonen!

Welk artikel heb jij onlangs gelezen dat je echt de moeite vond? Je mag het gerust linken!

Dit vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

11 reacties op “Inspirerende blogposts van de afgelopen week #2

  1. Wat lief dat je mij noemt big thanks. Sanne’s blog ken ik maar de rest nog niet, altijd leuk om andere blogs te leren kennen op zo een manier.

    1. Graag gedaan hoor Aha, leuk dat ik je kennis laat maken met wat nieuwe blogs op deze manier. Als je van eerlijke, persoonlijke blogs houdt zal er zeker wel wat tussen zitten voor jou denk ik

  2. Op zo’n lekkere thuisthuis zondag als vandaag, ben ik stiekem altijd op zoek naar precies van dit soort artikelen om te lezen. Fijn dat je ze op een rijtje hebt gezet! Liefs en fijne dag!

  3. Wat leuk! Ik zeg zeker vaker zo’n artikel!
    Ik vond het artikel ‘5 dingen die ze haat op planeet blog’ ook erg goed en herkenbaar geschreven. Verder ben ik ook gek op de blog van Sanne dus haar artikel had ik al gelezen. De andere in het lijstje nog niet dus dat ga ik nu maar eens doen

  4. Wat leuk zeg! Ik kende nog niet alle artikelen, dus ik ga even fijn doorklikken. Ik ben vooral benieuwd naar het artikel van Karen, volgens mij ga ik mezelf daar enorm in herkennen, hihi. Ook de hometour van Shirley sla ik zeker niet over. Want: veel liefde voor interieur!
    Lees het vorige artikel van Renske: Een romantische avond voor tweeMy Profile