18 irritaties die elke Primarkfan herkent

Lifestyle

primark irritaties

Ik heb een haat-liefdeverhouding met de winkelketen Primark. Je kan er ontzettend leuke dingen vinden voor ontzettend leuke prijsjes, maar anderzijds komen er ook heel wat irritaties kijken bij een bezoekje aan (of beter gezegd: uitstapje naar) de Primark. Ik som de mijne hieronder even op en ben heel benieuwd of jij je erin herkent!

1) Het begint al bij het binnenkomen… “Hmm, zou ik beginnen met één enorme winkeltas of zou ik er meteen twee nemen?”

2) Je komt het shopparadijs nog maar net binnen of je bent je vriendinnen al kwijt… Ieder voor zich!

3) Je bent goed op dreef. Je graait alles wat er leuk uitziet vast en gooit het in je mandje. “Joehoooeew, we zijn in de Primark! En wauw, dat kost maar €5 zeg!!!”

4) Je kan niet zo goed uit aan de maten… Er staan minstens 5 verschillende cijfertjes op één kledingstuk! “Maakt niet uit, dan gooi ik gewoon twee maten het mandje in!”

5) Dan is het tijd om te passen. Helaas staat er weer een enorme rij aan de paskamers…

6) Dan maar in de winkel passen! Maar nog voordat je het eerste stuk goed en wel aan hebt, staat er al een verkoopster naast je om te zeggen dat je niet in de winkel mag passen. Volgens mij huren ze daar speciaal mensen voor in, die zich verstoppen tussen de rekken en je dan plots komen ‘verrassen’!

5) Grrr, dan toch maar aanschuiven in de rij. En als het dan eindelijk aan jou is, krijg je te horen dat je maar acht stuks mag meenemen in het pashokje. Seriously?! Hoe belachelijk is dat?! Je probeert de winkeljuffen nog even om te praten, eerst heel lief en dan heel kwaad. Maar helaas, het werkt niet. En dan moet je nog snel acht stuks zien te vinden die je wil passen in die twee overvolle zakken.

6) En hopla, nadat je je acht stuks hebt gepast, waarvan er overigens maar drie passen of mooi zitten, moet je staan wachten om je twee zakken met overige stuks die je nog moet passen terug te krijgen. Diep vanbinnen schaam je je een beetje om je twee zakken, maar goed, het is voor het goede doel!

7) Je hebt dan eindelijk je zakken terug en dan is het tijd om opnieuw te gaan aanschuiven! Nu dat je weet dat je echt maar acht stuks mag meenemen, kan je net zo goed in de rij je stuks al selecteren. Hmmm, eens goed nadenken. Je kan best beginnen met acht stuks die je makkelijk samen kan passen. Bijvoorbeeld acht ‘onderstukken’, zodat je enkel je schoenen en broek uit hoeft te doen bij het passen. Maar waar zitten al die broeken nu… Verdorie zeg! Terwijl je aan het zoeken en sorteren bent, merk je natuurlijk niet dat de rij al vooruit gegaan is… Plots kijk je op en moet je snel je drie winkeltassen en alle kleren die ernaast liggen vooruit duwen met je voeten omdat je ze niet allemaal kan dragen. “Verdorie zeg, kan ik nog niet eens op m’n gemakje zoeken!”

8 ) Nadat je al drie keer opnieuw hebt aangeschoven kan je er niet meer aan uit. Is dit nu de zak met de kleren die ik al gepast heb of niet? Nee hoor, ze zitten natuurlijk weer allemaal door elkaar! Tegen dat je bij de winkeljuf aankomt heb je natuurlijk nog geen acht stuks kunnen vinden…

9) Nadat je voor de vijfde keer hebt aangeschoven en eindelijk klaar bent met passen, kom je tot de constatatie dat meer dan de helft van de kleding die je gepast hebt toch niet mooi is of veel te groot of te klein valt. Dat had je eigenlijk op voorhand ook kunnen weten… Als je meteen wat selectiever was geweest en niet overenthousiast zomaar alles in je mandje had gegooid, had je geen zes keer moeten aanschuiven…

10) Oké, nu is het tijd om je op je gemakje ergens neer te zetten en te selecteren wat je nu wel en niet gaat kopen. Want natuurlijk ga je niet zomaar alles wat nu nog in je mand ligt kopen, dat zou wat te veel van het goeie zijn… Maar ook hier weer: je bent nog maar pas begonnen of er staat al iemand van de security naast je om te zeggen dat je daar niet mag zitten. “Ja, hallo?! Waar moet ik dan op mijn gemakje mijn selectieronde doen?!”

11) Tijdens de selectieronde begin je ook eens goed naar de prijzen te kijken. “Waaaat??!! Kost deze blazer €17? Wat een afzetters zeg!” (Terwijl je bij Zara of H&M zonder problemen €50 voor een blazer betaalt.)

12) Oké, je hebt je items gesorteerd in drie zakken: kopen, misschien kopen en niet kopen. Nu moet je de misschien-zak nog even opnieuw overlopen!

13) Oké, je hebt eindelijk kunnen kiezen. Nu moet je de ‘niet kopen’-zak natuurlijk nog ergens onopvallend kunnen dumpen… 

14) Woehoew, je bent eindelijk klaar! Tijd om naar de kassa te gaan. Maar onderweg kom je natuurlijk nog een superleuk kledingstuk tegen. “Zou ik…?” Nee, je gaat echt niet nog eens aanschuiven! Gewoon meenemen dan maar, voor die prijs kan je het toch niet laten liggen! (Helaas, €13 verloren want je doet het nadien nooit meer aan omdat het te groot of te klein is…)

15) Oké, nu is het echt tijd om af te rekenen! Je staat zeker een kwartier in de rij. Gelukkig hangen er nog een heleboel leuke spullen aan de kassa. “Oh, zo’n schattig washandje, dat moet ik meenemen! En een paar kousjes komen ook altijd van pas, 7 paar voor maar €2,50! Ooh, en wat een leuk inpakpapier hebben ze hier nog!”

16) Het is eindelijk jouw beurt aan de kassa. “Dat is dan €160 alsjeblieft.” “Euh, wat?! Ik had toch echt alleen maar goedkope spullen gevonden?! Hoe kom ik in godsnaam aan €160, dat klopt helemaal niet! Even denken… Hmm… Ongeveer zestien stuks aan gemiddeld €10… Mja, oké…” Maar je hebt dan wel zestien stuks voor máár €160!!! Dat heb je goed gedaan!

17) Pfieuw, je bent buiten! Het was leuk, maar nu heb je er toch echt wel genoeg van. Je benen wegen als lood, maar nu moet je ook nog de hele weg naar de auto of bushalte afleggen, mét drie zware zakken om je arm… En tot overmaat van ramp begeven de kartonnen zakken het ook nog eens door de zwaarte of de regen! “Oh mijn god, wat nu?!” Je probeert de drie volle zakken met alle moeite van de wereld in je armen te houden en ziet natuurlijk geen steek meer. Bovendien valt er elke vijf meter iets op de grond, maar je hebt geen armen meer vrij om het op te rapen! “Heeeelp!”

18) De volgende dag heb je plots heel erg veel pijn aan je armen. “Hoe komt dat toch, ik heb toch niets van sport gedaan of zo?” En dan plots besef je het… Je armen doen pijn van die twee overvolle winkelmanden vijf uur lang door de winkel te sleuren…

In welke puntjes herken jij jezelf? En wat is jouw grootste Primark-irritatie? Ik ben heel benieuwd!

Dit vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

18 reacties op “18 irritaties die elke Primarkfan herkent

  1. Meen je dat? Bij mij is dat echt elke keer, overal waar ik al geweest ben maar vooral in Luik! Zo vervelend! Ze zullen het op mij gemunt hebben dan, haha!

 1. Haha, leuk artikel Kim! Alles is zo herkenbaar. Ik ben ook kapot na shoppen bij de Primark. Nadien heb ik zelfs geen fut meer om nog andere winkels te doen, zo moe ben ik het
  Lees het vorige artikel van Vanessa: 12 comfy vestenMy Profile

 2. Omg, precies ik in de Primark…. Chance dat ik zo ver moet voor eentje. Ik denk ook dat voor de paskamers echt de meest onvriendelijke mensen eerst worden aangenomen… Maar het blijft toch zo leuk om eens te kopen (hoewel ik veel strenger ben geworden op wat ik effectief koop en wat niet). Ook nog iets: ik ken echt geen enkele man die in de Primark wil komen. Als ze het niet kennen, lukt het misschien nog, maar daarna is het “de hel”
  Lees het vorige artikel van Bibiane: Nagellak swatches en review 285: China Glaze BrownstoneMy Profile

 3. Haha wat heb je dit leuk en herkenbaar beschreven! Ook leuk dat je het op chronologische volgorde gedaab hebt. Het passen heb ik inmiddels opgegeven; dit doe ik vrijwel nooit meer. Als het niet past dan breng ik het gewoon terug. Bij de kassa blijft het altijd spannend. Al die kleine beetjes bij elkaar zijn dan meestal ineens toch nog een hoop.

 4. Ik reageer eigenlijk nooit (ook al lees ik wel altijd je artikels :)) maar nu wou ik toch even reageren. Echt heel leuk artikel, supertof geschreven en heel herkenbaar

  1. Hihi dankjewel! Ik vond het ook een superleuk artikel om te schrijven Superleuk dat je toch eens reageert dan en dat je laat weten dat je mijn artikels altijd leest, doet me echt plezier!

 5. HAHAHAHA love this! Ja ik herken echt zoveeel gelukkig mag je hier altijd je kledingstukken wisselen waardoor je niet weer opnieuw in de rij hoeft te staan! Dat tasje weg moffelen is ook zo herkenbaar haha!

  1. Haha! Kledingsstukken wisselen heb ik eigenlijk nog nooit gedaan bij Primark omdat het altijd zo ver was en het me dan meer zou kosten om er te geraken dan wat het artikel waard is… Maar nu er ook een Primark in Brussel is wordt het al wat makkelijker!