Ik heb een MacBook Air gekocht!

Lifestyle

MacBook Air sleeve

Sommigen hebben het misschien al zien voorbijkomen op mijn Instagram: ik heb een MacBook Air gekocht! Zoals jullie misschien weten was ik een aantal maanden geleden al aan het twijfelen om er één te kopen, maar uiteindelijk ben ik toen na lang wikken en wegen voor een iMac gegaan (een vaste computer van Apple). Mijn Sony Vaio laptop deed het toen al niet zo goed meer, maar ik kon er wel nog mee werken als het nodig was en had ook nog een heel klein laptopje liggen, dus vond ik het wel fijn om een vaste computer te hebben met een groot scherm, waar ik comfortabel op kan werken aangezien ik er toch heel wat uurtjes voor doorbreng. Bovendien was een iMac eigenlijk goedkoper dan een MacBook met gelijkaardige specificaties. En natuurlijk staat het ontzettend fancy op je bureau! Ik kocht mijn iMac in januari en hoewel ik eerst even aan het iOS systeem moest wennen ben ik er intussen (bijna) helemaal fan van! Ik moet nog een aantal dingen onder de knie krijgen en ontdekken, maar de meeste dingen zijn heel gemakkelijk en gebruiksvriendelijk. Maar toch is zo’n vaste computer niet altijd even handig, als je op vakantie gaat bijvoorbeeld of gewoon even in bed of op de zetel of ergens anders wil werken. Ik pakte dan mijn oude laptops, maar ontdekte al snel dat beiden echt gewoon niet goed meer werkten. Het geluid was stuk, de dvd-speler was stuk, ze werkten ontzetten traag,… En dus besloot ik gewoon eens gek te doen en mezelf voor mijn verjaardag te trakteren op een laptop van Apple! Ik vertel er jullie in dit artikel wat meer over.

MacBook Air 13 inch

Deze keer twijfelde ik er niet zo lang over en besliste ik al redelijk snel dat ik voor een 13 inch MacBook Air zou gaan. Een MacBook Pro heeft natuurlijk betere specificaties, maar ik heb immers al een iMac met redelijk goede specificaties én bovendien is een MacBook Air toch een stuk lichter om mee te nemen of op je schoot te houden (waar hij bij mij dus voornamelijk voor zal dienen).  Ook is de Air nog een stukje goedkoper dan de Pro. Ik ging voor de goedkoopste variant met een 1,6 GHz processor met 128 GB opslag en betaalde er €1099 voor.

MacBook Air hoes

Ook al ging ik voor de goedkoopste MacBook, het is natuurlijk nog altijd wel een heel duur ding. Daarom vind ik het belangrijk om er goed voor te zorgen en hem goed te beschermen, zodat er zo min mogelijk krassen op komen en hij zo lang mogelijk meegaat. Aangezien ik van plan ben mijn MacBook regelmatig ergens mee naartoe te nemen en hem ook thuis goed wil kunnen opbergen als ik hem even niet gebruik, wilde ik een goede hoes hebben. Ik ging online op zoek maar eigenlijk was er niet zoveel keuze. Hoesjes voor je telefoon of iPad vind je genoeg, maar voor een iMac is er niet zo veel op de markt…

D Bramante hoes MacBook

Toen werd ik plots door iemand van de website Smartphonehoesjes.nl gecontacteerd voor een samenwerking. Ik wist dat zij diverse telefoon accessoires hebben, maar ging eens kijken of zij ook MacBook Air 13 inch hoezen verkochten. Ook zij hebben niet heel veel keuze qua MacBook sleeves, maar ik vond er wel al snel één die me wel aansprak: de Hunter Brown Case van Dbramante1928. Een stijlvolle maar ook wel stoere, echte lederen hoes. In een neutrale bruine kleur, maar toch een beetje speciaal doordat hij twee kleuren heeft. Het leer is heel erg mooi en kwaliteitsvol én ruikt ontzettend lekker! Bovendien sluit de hoes goed met een rits, wat ik graag wilde. Ook is hij groot genoeg en kan ik er gemakkelijk nog wat papieren of bijvoorbeeld mijn externe DVD-speler en een DVD bij stoppen. En nog een pluspunt: hij past in mijn grote tassen (én past ook nog eens heel mooi bij mijn bruine Berkely tas)!

MacBook hoes past in tas

Ik ben dus super blij met mijn nieuwe MacBook en hoes. Ik heb het laatste half jaar een hele smak geld besteed, maar ik heb nu wel twee goede, mooie computers waar ik ontzettend graag mee werk en die ik bijna dagelijks gebruik. Bovendien werk ik en woon ik nog thuis, dus ik heb wel wat kunnen sparen. En ik werk ook als zelfstandige in bijberoep, dus ik moet af en toe wel wat kosten maken Goed, ik denk dat ik mezelf nu wel voldoende verantwoord heb

Heb jij een MacBook of iMac of vind je het allemaal zijn geld niet waard?

Dit vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

10 reacties op “Ik heb een MacBook Air gekocht!

  1. Ik heb indertijd ook heel hard getwijfeld om een MacBook Air te kopen, maar heb uiteindelijk toch gekozen voor een gewone Windows-exemplaar. De simpele reden was dat ‘k mijn photoshop-programma niet op de MacBook Air kon zetten omdat ’t een Windows-versie was. Plus dat programma was te oud om nieuw te verkrijgen.. Klinkt mssn allemaal stom, maar toen was dat de beste optie..

  2. Ja heerlijk he zo’n mooie macbook! Dat je er maar veel plezier van mag hebben. Ik heb zelf nu een jaar of 3 een Macbook en ben er nog altijd heel erg blij mee!

  3. Wauw wat een mooi ding! Ik heb alleen een iPhone en een iPad. Op school hebben ze wel iMacs waar je op mag werken en ik vind ze super prettig. Als mijn Toshiba er mee ophoudt ga ik ook zeker over op een Macbook. Hopelijk duurt dat nog even.

  4. Aaah, zalig zo’n macbook air. Ik heb nog steeds zo’n macbook van jàren terug en die weegt best wel wat. Een upgrade zou hier ook wel tof zijn Super mooie hoes ook!!! Stijlvol!
    Lees het vorige artikel van Sarah: Nutella cupcakesMy Profile

  5. Een Apple MacBook Air is een heel goede keuze. De mijne is meer dan 5 jaar en werkt nog perfect – loopt nooit vast – is nog steeds performant – kan nog alle recente updates aan.
    Ik gebruik hem voornamelijk om te surfen en om naar muziek te luisteren (Apple iTunes en Spotify – koop wel externe speakers – ik heb Bowers&Wilkins MM-1 speakers – wel duur – maar een enorm goede klank).