Plog: weekendje Keulen met mijn beste vriendinnetjes

Lifestyle, Reizen

collage keulen

Afgelopen donderdag en vrijdag was ik in Keulen met mijn beste vriendinnetjes Sien en Sarah. We gingen gezellig twee daagjes shoppen en kerstmarkten bezoeken. Het was een heel fijn en gezellig weekendje en ik laat jullie hieronder wat leuke foto’s zien en vertel daarbij een beetje wat we zoal gedaan hebben. Veel kijk- en leesplezier!

IMG_5114

Rond kwart na negen (natuurlijk weer iets te laat) ben ik klaar om te vertrekken! Ik ga Sien en Sarah ophalen en we gaan samen nog even tanken, en dan kan onze reis beginnen. In de auto hebben we al heel wat te vertellen, zingen we mee met CD’s van in onze tienerjaren en halen we herinneringen op, geweldig! Na bijna drie uurtjes rijden komen we aan in ons hotel: Novotel Köln Ciry. Een aanrader trouwens: het hotel is mooi in orde en ligt dichtbij het centrum!

IMG_5115

Vanuit ons hotel moeten we ongeveer een kwartiertje à twintig minuutjes stappen naar de winkelstraat en de kerstmarkten. De weg naar daar loopt gezellig langs de Rijn, en onderweg is er ook al een klein schattig kerstmarktje. Even een selfie maken! (Jak, nu zie ik pas dat er een duif achter ons staat, aaaaaah!)

IMG_5037

Hier komen we aan in het centrum. Hier is een iets kleiner maar wel heel gezellig kerstmarktje. Er is ook een grote ijsbaan! Maar het is ondertussen al na de middag en we hebben honger, dus snel even op zoek naar iets om te eten! Rondom de kerstmarkt hier zijn allemaal restaurantjes en snackbars.

Momentopname 2 (20-12-2014 11-23)  Momentopname 5 (20-12-2014 11-24)

We kiezen voor een typisch Duits restaurantje, maar ik eet natuurlijk gewoon een spaghetti bolognaise, haha! Ik had daar zo’n zin in. Sarah en Sien aten een Duitse toast met kaas, ananas en gebakken peertjes.

Momentopname 7 (20-12-2014 11-25)  Momentopname 6 (20-12-2014 11-24)

En nu onze maag lekker gevuld is is het natuurlijk tijd voor de PRIMARK!!! Wauw, zo’n grote Primark heb ik nog nooit gezien! Vier enorm grote verdiepingen vol leuke, goedkope spulletjes, heaven! Maar tegen het einde waren we het toch wel beu hoor, haha! Ik had echt bleinen op mijn handen van mijn tas vol spullen heel de tijd mee te sleuren. Uiteindelijk kocht ik veel leuke kerstcadeautjes en ook wel weer een heleboel spullen en kleren voor mezelf, oeps! Haha! Als je benieuwd bent naar wat ik allemaal gekocht hebt, nog even geduld, de shoplog komt binnenkort online! Toen we de Primark weer uit kwamen waren we doodop en gingen we even zitten bij een Chinese snackbar om wat te drinken. Omdat we zo moe en lui waren en zo aan het babbelen waren dat we de tijd uit het oog verloren, bleven we daar bijna twee uur zitten, oeps! Ondertussen was het al bijna acht uur. En de Primark was trouwens nog steeds open!

IMG_5119

Zo, weer even naar het hotel stappen om ons een beetje op te frissen en onze zakken af te zetten! En natuurlijk nog even een selfie aan de Rijn!

hard rock cafe

Rond tien uur konden we eindelijk weer gaan eten! We gingen naar het Hard Rock Cafe, daar waren we alledrie nog nooit geweest. Daar hebben we een hele lekkere strawberry mojito gedronken! Maar wat zijn de cocktails daar duur zeg! Het bleef dus helaas bij eentje.

IMG_5127

En we aten natuurlijk ook een lekkere hamburger met frietjes! Wauw, wat een megagrote hamburgers waren dat! Maar wel lekker, en de frietjes waren ook hemels! Nadien zijn we nog eventjes iets gaan drinken in een typisch Duits stamcafé, haha! Daar was het gelukkig veel goedkoper! En dan was het tijd om terug naar het hotel te gaan. Nog even gezellig kletsen in bed en dan lekker slapen.

IMG_5068

De volgende ochtend gingen we lekker ontbijten! Gratis dan nog, dus het smaakte extra goed, haha! We hadden eigenlijk een kamer zonder ontbijt geboekt en betaald, maar de vrouw aan de receptie sprak bij onze aankomst over het ontbijt alsof dat inbegrepen was. We zijn het nadien nog eens gaan vragen en toen zei ze letterlijk dat het inbegrepen was, dus dan zijn we er maar lekker van gaan profiteren, haha. €19 per persoon bespaard! Dat hadden we er ook niet aan gegeven hoor, zoooo uitgebreid en speciaal was het ontbijt nu ook weer niet.

IMG_5113

Nadien trokken we de stad weer in. Sarah had haar polaroid camera mee en we vroegen aan twee Duitse vrouwen om een foto van ons te maken. Wat is hij leuk geworden! Nu wil ik ook een Instax Mini, hihi! Jammer genoeg regende het veel op vrijdag. We zijn nog wat gaan shoppen in onder andere de H&M, New Yorker en Zara, maar heel veel hebben we niet meer gekocht.

IMG_5073

Nadien zijn we even wat gaan schuilen voor de regen en lekker wat gaan eten en drinken in een typisch Keuls bakkerijtje. Ik had nog geen honger dus nam enkel een lekkere chocomelk met slagroom.

IMG_5092

Nadien nog een bezoekje aan de kerstmarkt, maar in de regen was het helaas wat minder gezellig. Gelukkig hadden we niet veel zakken om mee te sleuren!

IMG_5089

Ondertussen had ik wel honger gekregen. We waren al verschillende keren een Pizza Hut gepasseerd en ik had er zo’n zin in gekregen dat ik graag wilde gaan! Ik nam een gewone margarita, ik vind die zooo lekker in de Pizza Hut!

IMG_5110

Nadien hebben we onderweg naar het hotel nog één gezellig kerstmarktje gedaan. We kwamen een kraampje tegen met heel erg mooie handgemaakte, vilten zakjes. Zakjes om je telefoon in te stoppen, toiletzakjes, pennenzakjes, portefeuilletjes,… Superleuk gedaan! Sarah en ik kochten er elk twee. Ze waren best nog prijzig, maar ze zijn wel heel origineel en ook leuk als aandenken aan Keulen. Ik laat ze jullie binnenkort zeker zien in de shoplog! En dan was het alweer tijd om naar huis te gaan, want we hadden nog een lange reis voor de boeg!

Ben jij al eens naar Keulen geweest?

Dit vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

9 reacties op “Plog: weekendje Keulen met mijn beste vriendinnetjes

  1. Wat een leuke plog. Wat een gezelligheid. Dank je dat je ons mee laat genieten. Ik hoop Keulen ook eens een keer te kunnen bezoeken. Hopelijk had je een fijne Kerst en alvast Zalig uiteinde.

  2. Wat een super leuke plog zeg! Ik was vorige week in Keulen en vond het zo leuk en gezellig Hoop over een paar jaar weer te gaan. De Primark was inderdaad echt mega haha