Tips voor een (goedkope) citytrip naar Barcelona: vliegtickets, verblijf en vervoer

Lifestyle, Reizen

barcelona goedkope vliegtickets

Afgelopen week ging ik vier daagjes op citytrip naar Barcelona met mijn vriend. Het was voor ons allebei onze allereerste keer in Barcelona en eigenlijk ook de eerste keer dat we (of eigenlijk ik) een reis of tripje zo goed voorbereid hadden. En daar ben ik heel erg blij om, want daardoor hebben we een fantastische tijd gehad! Wat we op dag 1 deden konden jullie alvast zien in de eerste Barcelona vlog, de rest volgt snel! Ook al duurde ons tripje maar vier dagen, toch kwamen we met een heerlijk voldaan vakantiegevoel weer thuis. Aangezien een geslaagde citytrip begint met een goede voorbereiding, deel ik graag mijn tips met jullie. Vandaag begin ik alvast met tips in verband met goedkope vliegtickets, verblijf en vervoer om je citytrip goed te beginnen. Morgen komt dan de tweede Barcelona vlog online, en overmorgen komt deel twee online met tips in verband met eten en drinken en leuke dingen om te bezoeken! Stay tuned!

Vliegtickets

Om zo goedkoop mogelijke vliegtickets te vinden heb ik gezocht via goedkopevliegtuigtickets.be. Daar kan je je vertrek- en terugkomstdatum ingeven en je gewenste vluchturen kiezen, en de site scant dan bij welke maatschappij je de goedkoopste tickets voor dat moment kan vinden. Je kan best eens verschillende dagen en uren met elkaar vergelijken, soms kan dat wel wat schelen. Meestal kwam Ryanair eruit als de goedkoopste maatschappij, waar wij uiteindelijk ook mee gevlogen hebben. Wij hebben ervoor gekozen om ietsje meer te betalen voor onze vlucht (ongeveer €120 per persoon heen en terug), zodat we ’s ochtends konden vertrekken en ’s avonds terug konden vliegen. Op die manier konden we zoveel mogelijk tijd ter plekke spenderen. Vaak komt het goedkoper uit om iets meer voor je vlucht te betalen dan dat je een goedkopere vlucht neemt maar bijvoorbeeld pas ’s avonds aankomt of ’s ochtends vroeg vertrekt, waardoor je dan een extra nacht moet betalen.

Verder is het echt aan te raden alleen met handbagage te reizen, dat is namelijk gratis. Voor ruimbagage moesten wij zo’n €50 (per persoon) bijbetalen. Je kan natuurlijk ook één grote koffer voor je tweeën nemen zodat je maar elk de helft hoeft te betalen, maar eigenlijk is het enkel met handbagage echt goed te doen als je maar voor een paar dagen gaat! Ik maakte ook al een video waarin ik liet zien hoe ik mijn handbagage-koffertje inpakte. Een voordeel van vliegen met alleen handbagage is ook dat je dan niet zo vroeg naar de luchthaven hoeft omdat je geen bagage hoeft in te checken en ook bij het landen hoef je niet op je bagage te wachten!

Verblijf

Qua verblijf heb ik ook heel veel zitten zoeken en vergelijken, maar ik kwam er op uit dat je via booking.com meestal de beste prijzen en meeste keuze hebt. Verblijven in Barcelona is vaak erg duur, zeker in het centrum. In het begin vond ik meestal enkel betaalbare kamers in hostels met een gedeelde badkamer, maar dat wilden we eigenlijk toch liever niet. Uiteindelijk vond ik een klein hotelletje in Sants, wat iets meer buiten het centrum ligt (dichtbij Camp Nou), namelijk Live & Dream. Met de metro waren we altijd in een 10-tal minuutjes in het centrum, prima te doen dus! De metrohalte lag op een vijftal minuutjes wandelen en ook het treinstation van Sants lag op wandelafstand (zo’n 10 minuutjes stappen). Het was een goed hotelletje met vriendelijk personeel, niet super luxueus en proper, maar prima te doen voor een paar dagen!

Vervoer in Barcelona

Een makkelijke, snelle én goedkope manier om je te verplaatsen in Barcelona is met de metro. Als je van plan bent heel vaak de metro te nemen kan je best een Hola BCN-kaartje kopen voor het aantal dagen dat je in Barcelona verblijft. Een kaartje voor vier dagen kost bijvoorbeeld €26,50 en daarmee kan je onbeperkt de metro nemen gedurende die periode. Wij hebben echter gekozen voor 10-rittenkaartjes (T-10) voor 1 zone. Deze kosten €9,95 per stuk en je kan er door het hele centrum mee reizen. Eén rit geldt vanaf dat je het metrostation ingaat tot je weer echt naar buiten gaat, overstappen telt dus niet mee als extra rit. Het maakt dus niet uit of je één halte moet doen of zeven haltes met een overstap, je betaalt altijd bijna €1 per rit. Wij hebben in totaal drie 10-rittenkaartjes gekocht voor ons twee samen (je mag deze voor meerdere personen gebruiken), wat dus bijna de helft goedkoper is uitgekomen dan elk een Hola BCN-kaartje te kopen, en we hebben toch redelijk vaak de metro genomen. Het is ook heel handig om de MetrO app (van Kinevia – gratis) te downloaden. Daarmee kan je (ook zonder dat je internet hebt) je begin- en eindbestemming ingeven en de app geeft dan aan waar je moet opstappen, overstappen en afstappen en hoe lang je er over zal doen. Heel erg handig als je niet zo goed bent in het lezen van metrokaarten! Het enige nadeel van de metro in Barcelona vind ik dat het echt ontzettend heet is onder de grond, echt bijna niet uit te houden! Gelukkig moet je altijd maximum zo’n drie minuten wachten!

MetrO app barcelona

Ook hebben wij twee keer de trein genomen, namelijk van en naar de luchthaven. Dat is ook heel makkelijk en goedkoop, het kan gewoon met je metrokaartje en kost dus bijna niets! Het station is vlakbij de luchthaven en er vertrekt ongeveer om het kwartier een trein richting centrum. Gewoon even opzoeken welk station het dichtst bij je hotel ligt zodat je weet waar je moet afstappen!

Verder hebben wij ook heel veel te voet gedaan, want met de metro zie je natuurlijk niet veel van de omgeving. Wij vertrokken ’s ochtends vaak richting centrum of een bepaalde plaats met de metro en stapten van daar dan een heel stuk. Een kaart van Barcelona is heel handig om je te oriënteren en je route uit te stippelen, maar die kan je normaal gezien op de luchthaven (bij het infopunt voor toeristen) of bij je hotel gratis krijgen. Aan het einde van de dag ben je vaak wel kapot van al dat stappen! Wij waren ’s avonds vaak te moe om nog buiten te komen!

Tenslotte kan je ook nog fietsen (of andere dingen zoals scooters, segways,…) huren, wat blijkbaar ook erg leuk is! Wij hebben dat deze keer niet gedaan omdat ik het nog redelijk duur vond (+- €15 voor een dag) én een beetje bang was dat we dan te veel de weg zouden moeten zoeken, maar volgende keer doen we dat misschien wel eens!

Heb jij nog goede tips in verband met vervoer en verblijf in Barcelona?

Dit vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

7 reacties op “Tips voor een (goedkope) citytrip naar Barcelona: vliegtickets, verblijf en vervoer

  1. Ik heb 4 keer gevlogen met Ryanair en telkens zo’n slechte ervaring gehad dat ik het liever niet meer doe (inclusief Charleroi airport). Voor Spanje kies ik dan ook liever voor Vueling. En als ik zeker weet dat ik ga, probeer ik minstens 3 maanden op voorhand te boeken bij bv Jetair ofzo. Die prijzen vallen dan ook vaak heel goed mee
    Lees het vorige artikel van Bibiane: What’s in a name…. BabynamenMy Profile

  2. Hihi, ik ben ook op die manier te werk gegaan! Leve Booking en cheaptickets! De trein namen we niet naar het centrum, wel zo die blauwe bus die je van de luchthaven naar placa de catalunya bracht. Wij hebben wel fietsen gehuurd, was €9 dacht ik en daar reden we dan mee naar het strand. Was erg leuk! Barcelona is top he! ik mis het :(.
    Lees het vorige artikel van Pauline: Black ’n Grey CharmeMy Profile