Wij gaan op citytrip naar Barcelona! Heb jij tips?

Lifestyle, Reizen

Barcelona

Mijn vriend en ik zeggen al jaren dat we eens op citytrip naar Barcelona willen, maar altijd kwam er wel iets tussen. Bovendien was ik ook altijd een beetje bang om te gaan omdat er zoveel duiven zitten, en als jullie mij een beetje volgen weten jullie dat ik daar niet zo gek op ben. Maar nu kon mijn vriend plots nog een weekje vakantie krijgen, dus besloten we dat het tijd is om te gaan! Ik probeer me op voorhand niet te druk te maken om de duiven en zal daar wel zien hoe het me bevalt, ik wil me niet door mijn angst laten leiden. We hebben nog maar pas bevestiging gekregen dat mijn vriend vakantie krijgt, en het is al over twee weken, dus de tijd begint wel een beetje te dringen! We moeten nog alles vastleggen en boeken: vluchten, verblijf, eventuele uitstapjes, vervoer,… We zijn allebei nog nooit in Barcelona geweest dus moeten we nog veel uitzoeken. Ben jij er al geweest en heb jij tips voor ons? Ik hoor het graag!

♣ Vluchten (en vervoer)

Om te beginnen moeten we daar natuurlijk geraken. Heb jij tips voor goedkope vluchten en voor vervoer van en naar de luchthaven in Barcelona? En voor tijdens ons verblijf zelf? Doen we best alles te voet, of kunnen we ergens goedkoop fietsen huren? Of kopen we beter een ticketje voor het openbaar vervoer?

♣ Verblijf

Als we er eenmaal geraakt zijn, hebben we ook nog een verblijfplaats nodig. We zouden zo’n vier dagen gaan, maar hebben nog niet echt een idee waar we zouden verblijven. Het liefst zouden we natuurlijk in het centrum verblijven, zodat we niet te veel tijd verliezen met heen en weer reizen… Maar ik ken eigenlijk heel weinig van Barcelona… Hebben jullie een aanrader qua verblijfsplaats? Een leuk appartementje, B&B, hotel,…? Of een site waar we dit goedkoop (en last minute) kunnen vinden?

♣ Eten en drinken

Natuurlijk moet er ook gegeten en gedronken worden! Iemand aanraders voor gezellige terrasjes, lekkere restaurantjes, cocktailsbars, marktjes waar we eventueel wat kunnen kopen om zelf klaar te maken, goedkope supermarkten,…?

♣ Bezienswaardigheden

En tenslotte gaan we natuurlijk naar Barcelona om iets te zien! Bekende plekken waar ik al van gehoord heb zijn de Sagrada Familia, Park Guëll, de Ramblas, en de fonteinen. Maar geen idee waar dat allemaal ligt en wat er juist te beleven valt. Heb jij nog aanraders of tips? Wat mogen we echt niet missen? Kopen we best ergens op voorhand tickets voor of kunnen we de meeste dingen gewoon gratis bezichtigingen? Ook zou ik graag een idee hebben van wat dicht bij elkaar ligt zodat we toch een klein beetje een plan kunnen uitstippelen.

Ik ga natuurlijk zelf ook nog heel wat opzoeken, maar het is altijd handig om tips te krijgen van mensen die er al geweest zijn! Laat ook gerust een linkje achter als je zelf al een artikel of video gemaakt hebt over Barcelona, dan ga ik zeker een kijkje nemen!

Dit vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

20 reacties op “Wij gaan op citytrip naar Barcelona! Heb jij tips?

 1. Oh ja! En laat je niet verleiden door de eetaanbiedingen op de Ramblas zelf.. Daar bieden ze bijvoorbeeld pizza in combinatie met 2/3 soorten tapas aan. Maar is niet lekker! + ze vragen ook extra om buiten te eten. Kijk meer naar leuke restaurantjes in zijstraatjes of de echte tapasrestaurants!

 2. Ik ben er al 3x geweest! Leukste stad ooit Kan er blijven naar toe gaan. En duiven? Is mij precies niet opgevallen daar! Zeker alles met de metro doen daar. Je moet een metro kaart kopen: Hola BCN! Dan kan je specifiek kiezen voor hoeveel dagen je de metro nodig hebt. Dit is het voordeligst.. + een super gemakkelijk systeem. Je hebt elke 5 minuten een metro.
  Haal zeker de MetrO app af van (Kinevia). Kan je zonder internet gebruiken en daar kan ja bijvoorbeeld op aanduiden dat je van De Sagrada naar Les Ramblas wilt gaan. De app zegt dan perfect welke metro route je moet nemen! (Geen gesuggel met een kaart!)
  Aanraders: Sagrada, Magische fonteinen, Les Ramblas, la boqueria (Marktje met allemaal voedsel!),…
  Dit is ook een heel interessante site: http://www.holabarcelona.nl
  Daar vind je wel alles X

 3. Wat tof dat jullie gaan! Ik ben er maar 1 dag geweest en heb toen de sagrada en fonteinen bezocht. En de rest van de dag geshopt, Hihi. Misschien staan er op de blogs van Anne Solveig of Bydagmarvalerie nog tips? Zij zijn laatst samen naar Barcelona geweest!
  Lees het vorige artikel van Annemijn: What’s on my iPhone?My Profile

 4. Ik ben vorig jaar vijf dagen gegaan en ben gegaan voor drie dagen cultuur en twee dagen strand. Een tienbeurtenkaart voor de metro is zeker handig, maar heb ook 1 dag fietsen gehuurd om naar Camp Nou (voor vriendlief), de Sagrada Familia en Parc Guell te gaan.

  Aanraders: de Mercado (overdekte markt > smoothies & fruit!) op de Ramblas, Placa Reial (duiven, maar goed restaurant: Les Quinze Nits en je kan binnen zitten hoor), Parc Guell, het strand, de Sagrada Familia langs buiten. Afrader: de Sagrada Familia langs binnen

  Heb ik niet gedaan en héél véél spijt van: Chok: donuts in alle maten, vormen en kleuren! Veel plezier in ieder geval! X Lauren

  1. Ooh superleuke en originele tips, heel erg bedankt! Ik wil ook graag een dagje of half dagje naar het strand, 5 dagen is echt ideaal he dan kan je lekker rustig aan doen! Ik ben zelf ook niet zo heel erg van de cultuur, dus ik hoef ook niet per se heel veel te zien, liever wat rustiger aan en genieten in plaats van je van hier naar daar haasten. Fietsen huren lijkt me ook fijn, goed idee dat je dan op een dag de dingen die wat verder zijn bezocht hebt met de fiets! Mijn vriend wil ook graag naar Camp Nou en ik wil heel graag naar Parc Guell. Heb je daar tickets voor gekocht of kon je het meeste gratis zien? En zijn jullie binnen in het stadion geweest ook of niet? De Sagrada Familia wil ik ook wel eens van buiten zien omdat het toch wel het bekendste monument in Barcelona is, maar zo’n kerk van binnen zegt me vaak ook niet veel dus dat ga ik ook overslaan denk ik En je eettips ga ik zeker ook opvolgen

   1. Sorry voor de late reactie! Hopelijk lees je dit nog op tijd!

    Als ik het me goed herinner, hebben we de tickets voor Camp Nou aan een soort kraampje in de winkelstraten gekocht. Geen idee meer hoeveel dat kostte, maar we zijn indd wel binnengegaan, een combinatie van museum en stadion, wel eens leuk om te zien! Misschien kan je wel eens op internet zoeken of je op voorhand al tickets kan kopen?

    En we hadden een ticket online gekocht voor een combinatie van de Sagrada Familia en Parc Guell, dus wsl vind je ook wel tickets voor Parc Guell alleen. Dat waren/zijn dan ticketjes waarop een bepaald tijdslot staat, bvb van 14u tot en met 14u30 en dan moet je op dat moment naar de ingang (van SF of PG, in ons geval) gaan. Ik herinner me wel dat de wachtrijen aan de kassa’s naast de ingang toen niet zo lang waren, dus we hadden evengoed daar een ticket kunnen kopen…

    1. Geen probleem, ik zie het nog op tijd Bedankt voor de info! Ik zal eens online kijken voor tickets, alleen moeilijk als er zo een tijd op zit enzo, dan moeten we wel zien dat we daar effectief geraken… Als er niet zo’n lange wachtrijen zijn aan de kassa is dat handiger, maar dat weten we niet op voorhand natuurlijk… Ik ga er even wat meer over opzoeken

 5. ey ja Barcelona is zeer mooi mijn tante wond daar in Barcelona dus ken Barcelona goed zal je wat tips geven wat je zeker moet gaan doen de ramblas is en boelevaar waar je altijd regden door moet maar is zeer mooi en als je aant einde bent van de boelevaar kom je zo op en straat uit waar er autos rijden en in die richtin is ok het strant is nog wel efe stapen maar kom je op het strant uit en voor te winkelen heb je twee kategorieen de heele schike winkels met met merken die kun je er ook tevoet naar gaan of de metro nemen en op het plijn in de buurt van de ramblas zijn er ok schopings centers er is er eentje als je in die schoppin binen gaat helemaal na boven met de roltrap gaat heb je daar en restorant kun je eten en drinken en heb je en mooi uitziecht op barcelona

 6. Wow wat leuk dat jullie nog een reisje op de planning hebben staan! jammer genoeg nog nooit in Barcelona geweest, dus kan je niet helpen, maar lijkt me wel erg mooi daar!

 7. Ontzettend leuk! Zelf ben ik nog nooit in Barcelona geweest, dus ik kan je niet aan tips helpen, haha. Toevallig heb ik vandaag wel een artikel genoemd in mijn artikel van iemand die er is geweest. Misschien dat je daar nog inspiratie vandaan kan halen?
  Lees het vorige artikel van Renske: Toppers on Thursday #3My Profile