Waar naartoe met spullen die je niet meer gebruikt?

Lifestyle

opruimen minimalistisch

Minimalistisch leven is tegenwoordig echt een hype. Twee weken geleden schreef ik al een artikel over opruimen, en dan vooral in de zin van spullen die je niet meer gebruikt ook effectief wegdoen. Maar waar moet je dan met al die afgedankte spullen naartoe? Wil je er graag nog wat aan verdienen of wil je ze liever gewoon weggeven? Ik geef jullie hieronder enkele tips!

Verkopen

Aangezien ik veel spullen heb die ik bijna nooit gebruikt heb maar toch wil wegdoen, vind ik het vaak zonde van het geld dat ik eraan gegeven heb. Dan probeer ik die spullen door te verkopen, zodat ik er toch nog een stukje van terug verdien. Hoe je dat kan doen, vertel ik je hieronder:

♣ In mijn gemeente is er een tweedehandskledingwinkel waar je kledij kan binnenbrengen die zij dan voor jou verkopen. Zij bepalen de prijs en als het verkocht wordt krijg jij de helft ervan, de andere helft is voor hen. Op die manier kan je er toch wel nog wat aan verdienen, zonder er veel moeite voor te doen. Het enige wat je moet doen is de zak binnen brengen en nadien je buit gaan ophalen. Misschien heb jij ook wel zo’n winkel bij jou in de buurt?

♣ Je kan ook eens meedoen aan een rommelmarkt. Bij ons in de gemeente wordt er ook elk jaar een grote georganiseerd, maar rommelmarkten heb je natuurlijk overal. Meestal moet je wel een kleine bijdrage betalen voor de standplaats, maar dat haal je er wel dubbel en dik weer uit! Zelf wil ik al een tijdje eens meedoen, maar het is er eigenlijk nog nooit van gekomen. Ik vind het altijd zo vervelend dat je er meestal een hele dag moet staan, dat vind ik dan wat zonde van de tijd. Een rommelmarkt die slechts een drietal uurtjes duurt zou ik perfect vinden!

♣ Organiseer eens een klerenverkoop onder vriendinnen. Iedereen brengt dan kleren mee die ze niet meer draagt, en de verkoop kan beginnen! We laten dan om de beurt alles zien wat we willen verkopen, en wie het graag eens wil passen steekt z’n hand op en krijgt het kledingstuk al op z’n schoot geworpen. Als iedereen geweest is, organiseren we een pasronde. En tenslotte wordt de verkoop geregeld. Als jij een stuk van iemand wil en die persoon wil ook iets van jou, kan je eventueel ook gewoon ruilen. En als er meerdere mensen zijn die hetzelfde stuk van jou willen heb je geluk, want dan wordt het opbieden!

♣  Je kan je spullen natuurlijk ook online verkopen. Er bestaan verschillende websites zoals Marktplaats of 2dehands, maar je hebt tegenwoordig ook Facebookpagina’s waarop je je kledij kan verkopen. En als je een blog hebt, kan je natuurlijk ook een blog sale doen!

♣ Tenslotte kan je je spullen ook gewoon via via verkopen. Als je iemand kent die ongeveer dezelfde maat en kledingstijl heeft als jij, dan kan je eens proberen je kledij aan die persoon te laten zien, wie weet wie die er wel wat van kopen. Onlangs gaf ik een heleboel zakken mee voor de dochter van mijn stagebegeleidster, en zij heeft er nog een heleboel stukken in kunnen vinden, waardoor ik €80 heb verdiend!

Weggeven

Kledij die ik echt veel gedragen heb of die echt niet meer mooi is, geef ik vaak gewoon weg. Maar de meeste kledij zijn helaas eerder miskopen en dan vind ik het echt zonde om ze gewoon weg te geven. Toch kost verkopen soms veel tijd en energie en is het gewoon makkelijker om je kledij gewoon weg te geven. Zo ben je er ineens van af en hoef je niet veel moeite te doen! Bovendien kan je iemand anders er waarschijnlijk heel gelukkig mee maken!

♣  De meest bekende mogelijkheid is waarschijnlijk de kringloopwinkel. Daar kan je je spullen afzetten (ik denk dat ze ze soms zelfs komen ophalen) en worden ze doorverkocht. Helaas krijg je hier meestal geen deel van de opbrengst, maar je bent natuurlijk wel van je rommel af.

♣  In mijn gemeente is er sinds kort een weggeefwinkel. Daar kan je allerlei spullen brengen en mensen kunnen ze daar dan gewoon gratis ophalen. Dat vind ik een heel mooi initiatief! Als je er zelf toch niets aan overhoudt, kan je ze even goed gratis weggeven dan dat mensen er nog geld voor hoeven te betalen aan iemand anders, vind ik.

♣  Verder kan je er natuurlijk ook vriendinnen of kennissen een plezier mee doen! Die zullen je graag zien komen als het gratis is! Anderzijds is er natuurlijk ook weer een risico dat je je vriendinnen opzadelt met een heleboel spullen die ze zelf ook niet gaan gebruiken, maar gewoon aannemen omdat het gratis is…

♣  En dan bestaat er natuurlijk nog de klerencontainer waar je je afgedankte kledij in kan gaan droppen. Daarmee doe je de mensen in de derdewereldlanden dan weer een plezier!

Waar breng jij je afgedankte spullen naartoe?

Dit vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

9 reacties op “Waar naartoe met spullen die je niet meer gebruikt?

    1. Ja da’s leuk he! Ze zijn wel kieskeurig en nemen alleen kledij die echt nog mooi is en vaak ook vooral merkkledij, maar ik probeer altijd met vanalles en soms nemen ze ook wel dingen van de H&M of Primark of zo

    1. Ik wou dat ik dat ook kon! Maar ik begin nu wel steeds meer te beseffen dat verkopen inderdaad ook veel moeite kost, dus ik kan ook al makkelijker gewoon wegdoen. Ik heb er ook al eens aan gedacht om een garagesale te houden, haha!

    1. Haha ja dat kost inderdaad veel moeite en vaak levert het niet veel op… Ik wou dat ik het soms ook gewoon kon wegdoen zonder zorgen!