11 dingen die ik niet begrijp van mijn vriend

Lijstjes, Persoonlijk

Robby en ik Knokke 2013

Vrouwen komen van Venus, mannen van Mars. Dat kunnen we wel zeggen! Sommige dingen die mijn vriend doet kan ik niet goed begrijpen… Ik som ze hieronder even voor jullie op en ben heel benieuwd: is het herkenbaar of ligt het echt aan míjn vriend? (Allemaal met een grote korrel zout te nemen natuurlijk )

♥ Dat hij niets opeet waarvan de houdbaarheidsdatum verlopen is… ook al is het maar één dag! Hij controleert dit ook altijd, terwijl ik hier eigenlijk heel nonchalant in ben. Als het er nog goed uitziet en goed ruikt zou ik iets zelfs nog een maand na het verlopen van de houdbaarheidsdatum opeten, oeps!

♥ Dat hij (bijna) nooit in slaap valt tijdens een film of serie… Terwijl ik altijd zoveel moeite moet doen om wakker te blijven! Met als gevolg dat hij vaak al twee afleveringen verder zit dan ik

♥ Dat hij tijdens het shoppen nooit goed kijkt… Hij heeft nieuwe kleren nodig, maar loopt gewoon rustig alle rekken voorbij. Hij raakt geen kledingstukken aan, ook niet als ze allemaal naast elkaar op een rek hangen… Hoe kan hij dan in godsnaam zien wat er allemaal hangt?! Als je dan toch de moeite doet om te gaan shoppen, kan je toch beter meteen goed kijken wat er allemaal is?

♥ En dan nog zoiets… Dan ziet hij plots (bovenop een stapeltje, waar hij geen moeite voor hoefde te doen om het te vinden) iets wat hij wel mooi vindt, dan neemt hij het toch niet mee om te passen. Hij wil dan eerst eens de volledige winkel eens doorwandelen en zal achteraf wel nemen wat hij leuk vond… Begrijp jij dat? Waarom zouden we dubbel werk doen? Bovendien weet hij straks toch al lang niet meer waar alles lag! Gelukkig neem ik het achter zijn rug dan toch altijd mee en moet hij nadien alles passen!

♥ Dat hij altijd denkt dat hij het beter weet… Terwijl ik meestal diegene ben die gelijk heeft!

♥ Dat hij (veel) geld kan uitgeven aan spelletjes in lunaparken. Toen we vorig jaar op vakantie waren bijvoorbeeld, was er een klein lunaparkje waar hij élke dag een paar keer ging ‘basketballen’. Oké, ik begrijp dat dat eens leuk kan zijn en dat het verslavend kan zijn om het steeds beter te doen. Maar elke dag? Dat is toch pure geldverspilling?! En zoals jullie onlangs in de vlog van Walibi konden zien, was hij ook daar weer niet in te houden! Soms zeg ik dat hij niet mag, maar hij kan dan zo schattig kijken dat ik helemaal smelt en hem zijn pleziertje niet wil afnemen!

♥ Dat hij een spannend verhaal (lees: roddel) begint te vertellen, maar het na een halve minuut al gedaan is. De details? Die kent hij niet… Nou, dat is dus net wat ik wil horen!

♥ Dat hij altijd te laat komt als ik op tijd klaar ben, en op tijd als ik nog niet klaar ben… Kan hij dat nu niet beter inschatten?

♥ Dat hij op sommige vlakken heel perfectionistisch is (bijvoorbeeld als het gaat over hoe je een cake moet bakken of een kastje in elkaar moet steken), terwijl hij op andere vlakken (bijvoorbeeld planning) heel nonchalant kan zijn. Bij mij is het dus net omgekeerd! Ach ja, tegenpolen trekken elkaar aan zeker

♥ Dat hij gisterenavond om 21u, toen ik hem ging ophalen om bij mij te komen slapen omdat we midden in de nacht op vakantie vertrokken, nog helemaal niet klaar was! En dat terwijl hij al drie dagen vrij was…

♥ En dat ik er dan op uit kwam dat zijn mama zijn valies heeft gemaakt! En ja, hij wordt eind deze week 28…

Herkenbaar? Wat zijn dingen die jij niet begrijpt aan je (ex-)vriend?

Dit vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

8 reacties op “11 dingen die ik niet begrijp van mijn vriend

 1. Dag Kim,

  Bij het shoppen en het toepassen van de houdbaarheidsdatum zou ik je vriend loslaten en zijn ding laten doen.

  In het algemeen geldt het volgende: een aanpak kan verschillend zijn van de jouwe, toch is het heel belangrijk die te respecteren en er niet van uit te gaan dat jouw aanpak de beste is.

  groetjes

 2. Haha leuk geschreven! Mijn vriend winkelt ook niet graag, dat is echt typisch mannelijk denk ik ik kan ook nooit wakker blijven tijdens een film of serie, mijn vriend is eerder een avondmens en ik een ochtendmens. Maar zoals je zegt, tegenpolen trekken elkaar aan
  Lees het vorige artikel van Anneleen: No Words TagMy Profile

 3. Haha, ik eet ook nooit iets op waarvan de houdbaarheidsdatum verlopen is. Dan denk ik meteen dat ik ziek ga worden. Dat van die roddels is wel héél herkenbaar, hahaha. “En wat zei hij toen?? En wat gebeurde er dan?” “Oh dat weet ik niet.”

 4. Aaaaah heel veel dingen zijn zo herkenbaar! Vooral die van het inslaap vallen tijdens series/film! Mij overkomt het altijd, en hem nog nooit in de vier jaar dat we samen zijn! Veel plezier trouwens op jullie vakantie, geniet er van Hopelijk houd hij zich deze keer een beetje in met basketballen
  Lees het vorige artikel van Svenja: Outfit Inspiration / Pastel ChiqueMy Profile

 5. Oh Kim ik vind dit een geweldig artikel :p haha er zijn heel wat herkenbare dingen! Tja mannen en winkelen ik zal het nooit begrijpen hoor. En natuurlijk heb jij altijd gelijk. Oh nee van dat laatste puntje kan ik echt geïrriteerd van worden :p x
  Lees het vorige artikel van melissa: Mellavieee bestaat 1 jaarMy Profile